Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok van veszekedés abból,...

Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.

Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.

Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.

Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.

Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.

Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?

2014. júl. 7. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat az előbbi válaszomban volt egy-két elírás (pl.a nővére másfél évvel idősebb volt).

Igazad van, lehet valaki pazarló is, ha hirtelen sok pénze lett és azt akarja élvezni.

Mint ahogy aki sok kaját dob ki, és rengeteg pénzt költ ételre, az is megunhatja ezt, főleg ha utánaszámol, és kiderül, hogy havi 100.000 Ft megy a kukába.

Persze ha nem lennének gyerekeim, akkor többet utaznánk, többet ennénk étteremben, mert az azért egy másik élethelyzet.

De ételt, ha lehet, akkor sem dobnék ki.

Azt gondolom, hogy azért írtad ki a kérdést, mert valahol te is érzed, hogy nem jó ennyi ételt kidobni.

2014. júl. 10. 17:36
 72/73 A kérdező kommentje:
utolsó: igen, én magam le is írtam ezt, hogy szeretnék változtatni, csak úgy nehéz, ha csak az motivál, hogy szeretnél változtatni, de amúgy semmi más...
2014. júl. 10. 17:56
 73/73 anonim ***** válasza:
52%

Kėrdezö, akkora a problemad hogy 1 hetvegen nem tudtok meg enni 1 doboz ananaszt vagy 1 ūveg megyet???

Erre vàgod magad bogaram???

Ez neked a jo let ???ez nem az csak sajnalod a penzt a jo etelek megvasarlasara es megfözėsėre!!!

Ugyanis az eterembe mit esztek???

Mert 1 normalis etelt nem tudtal leirni!!!!

Jol eltek,es albiba :)!!!legalabb ne nevetesd ki magad!!! Mert ahogy irtak tobben aki igazan jo letben el pontosan nem fogja kidobalni az etelt meg az 1 db ananaszt sem,es megeszik a a 2 napos ėtelt,jah ės nem alberletben laknak:)!!!!

2014. aug. 10. 06:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!