Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?
Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.
Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.
Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.
Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.
Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.
Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?
" pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot"."
Érdekes egy példa...én azt hittem több napos paprikás krumpliról írsz...
Én ép fordítva vagyok. Nem szeretek gondolkozni. Mi legyen az ebéd? Szilvás gombóc. S utána 2 hétig minden nap ugyanaz van akkor is ha minden nap ujjat főzők. Minek variálni? Minek gondolkozni?
Ember vagyok, nem random generátor!
Nincs fagyasztóm (nem fér el a konyhánkban:)), szóval sajnos nem tudok több kicsit lefagyasztani, van egy fagyirekesz a hűtőnkben, abban van a jégkocka, és más nem fér el:))
Igazából vannak errefelé hajléktalanok, ők megeszik szívesen a kajákat, nem csak úgy beleborítom, hanem zacskózom őket, szóval nem konkrétan az enyészeté lesz.
A környéken nincs szegény család, Belvárosban élünk.
Nagyon jó ötlet, hogy írjam össze, mennyi pénzt "dobunk ki" így, és ez mennyit érne a nyaraláson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!