Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?
Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.
Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.
Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.
Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.
Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.
Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?
"Miért? meggyszószt és ananászt mért nem eszik mindenki a hétköznapokban? "
bableves, töltöttpaprika, rakottkrumpli, borsófőzelék, meggyleves, lecsó alap tojás és hús nélkül), csirkemell szinte bármely formában krumpli/zöldség/rizs körettel, sertés és marha szinte bármilyen formában a fent említett köretekkel. Egyikhez sem kell mélyhűtő, műanyagdobozban jól tárolható :) Nem kötekedni akarok kedves kérdező. Viszont az alap kérdésedre nem tudunk válaszolni. Mit tehetnél? Hozzászoksz ahhoz, hogy másnap is azt eszed. Vagy pedig kevesebbet veszel. Kevesebbet főzöl. A meggyet és ananászt te hoztad fel. Mondtam pár példát, hogy mire használnám. Rendszeresen főzők (férfi vagyok), de nagyon kevés maradék rizsen vagy pár száraz zsömlén kívül nem nagyon dobok ki semmit. Ha ketten vagytok, akkor ne előrecsomagolt húst/zöldséget vegyél (főleg húst) mert mit csinálsz vele, nem tudod fagyasztani a húst. Ha nem tudok három napig főzni, hát bizony akkor hideget eszem. Vagy van olyan, ami fél óra alatt kész. Pl most lecsó. Orrba szájba. Heti háromszor is! Vagy nagyritkán rendelek. Olykor egy pizza.
De miért nem eszed meg az előző napit?
Finnyás vagy (bocs, de erre nincs jobb szó, talán a kényes, de az szerintem gáz), vagy az állaga nem tetszik?
Én ha mondjuk csinálok pörit vagy borsófőzit, másnap annyira örülök, ha eszembe jut, hogy de jó, van még.
Kaját nem dobunk ki, engem így neveltek.
Egyébként nem is értem a kérdést, nem nagy ördöngősség annyit főzni, amennyit egyszerre meg is esztek... Vagy ha az, akkor mit vársz? Varázslatot? Csodát? Ha ennyit nem vagy képes tenni magadért/magatokért, etesd csak tovább a kukát.
"Miért nem eszed meg a màsnapit? Semmi baja attól, hogy màsnapos :)"
Mondom, így nevelkedtünk, nem azért, mert fura lenne az állaga vagy büdös. Csak mert "nem kell, ilyet már ettünk". Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, tényleg csak a szokatás miatt. Ismeritek a tepsis sztorit, nem? :) Hogy miért vágja le mindig az anyuka a süti szélét, mielőtt tepsibe teszi?:)) Mi is ilyenek vagyunk.
Elég durva volt a kívánság, hogy "majd amikor nem tehetitek meg", hasonló jókat neked is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!