Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?
Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.
Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.
Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.
Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.
Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.
Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?
Pl. ha csinálok meggyszószt, akkor csak nagy üveges meggy van (legalábbis ahonnan én haza tudom cipelni), és akkor abból annyi adagot kell csinálni, ez nem fogy el kettőnknek egy evésre. Másodikra meg már nem esszük meg.
Mert:
reggeli munkahelyen
ebéd kollégákkal étteremben/menüzős helyen
este főzünk, ha éhesek vagyunk még
így másnapra maradna az előző napi étel, és így már nem esszük meg másnap is ugyanazt.
Valószínű,ha nem ilyen lenne az anyagi helyzetetek,másképp gondolnád a dolgot...
Viszont én mindig főzök,de mindig káromkodok,hogy már megint nem sikerült annyit főzni,hogy másnap ne kelljen...
Én csak a tejjel és tejtermékekkel vagyok így,hogy másnap már nem iszok/eszek a bontottból,bár igazság szerint évente 2-3 alkalommal iszom csak tejet. Többet kéne,de nem szeretem.
A problémádra a megoldás,hogy megtanulod,hogy a felbontott dolgok is jók másnap. Ananász meg pláne,hisz tartósítószerrel van tele és nem 1 nap alatt romlik meg...
Ráadásul,ha ilyen finnyásak vagytok és pazarlósok,akiknek e téren nem kell spórolni,akkor az ételt miért nem rendelitek 1-1 adagra? Nem lenne egyszerűbb,olcsóbb és kevésbé pocsékolósabb?
Lehet, hogy én vagyok hülye (NEM!), de ha valamiből csak nagyot tudok venni, akkor két-, vagy háromfelé veszem, és két- vagy háromféle ételt készítek belőle.
Pl. megvetted az ananászt, akkor egyik nap készítesz belőle ananászos csirkemellet, az ananász maradékát berakod a hűtőbe. Másnap készítesz a maradék ananász egy részéből mondjuk ananászos zöld smoothie-t (amihez veszel zellerszárat, aminek a felét elteszed a holnapi gorgonzolás mártogatós zellerhez). Ananász még egy harmadik napra is marad, megcsinálod fűszerezve, karamellizálva desszertnek.
2. kerület? Akkor értem, hogy miért nem probléma nektek napi szinten a kukába dobálni az ételt - magyarul pocsékolni.
Azt viszont nem értem, egy fagyasztót hogy nem engedhettek meg magatoknak, kb. egy havi kidobott kaja árából kijönne...
Én direkt főzök vasárnaponként legalább 2 féle kaját, úgy, hogy mindegyiket 2 napra.
Vasárnap: "A" kaja
Hétfő: "B" kaja
Kedd: "A" kaja
Szerda: "B" kaja.
Szerdán főzök csütörtök - péntekre egy "C" kaját.
így egy kicsit változatosabb, hogy kétnaponta esszük csak ugyanazt
nem fér el a konyhában (meg sehol), nem azért, mert nem tudnánk venni egy fagyasztót.
igazából az is jó, tényleg, hogy napokig eszünk valami meggyeset vagy ananászosat! erre nem is gondoltam, lehetne kreatívkodni ezzel.
szoktunk rendelni is egyébként, de én jobban szeretem a saját főztünket enni, valahogy. hiszen minden nap eszünk kollégákkal (ami ugye nem a mi főztünk:D), és így jól esik máskor a sajátunkat enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!