Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok van veszekedés abból,...

Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.

Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.

Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.

Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.

Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.

Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?

2014. júl. 7. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
95%

Én úgy vettem észre, hoyg ez a kérdés provokációnak készült, csak és kizárólag a dicsekvést látom benne.

Állítólag jómódú fiatal felnőttek vagytok, akkor biztos nem lehet olya korlátolt, hogy ne gyere rá arra, hogy jééééééé, maradt itt a ez a kis ananász. Nem akarom kidobni, mert pazarlás. 1. leehtőség, hmmm, mégis inkább kidobom, annak ellenére, hogy nem akarom 2. lehetőség: megeszem valamilyen formában, mert nem akarom kidobni.

Itt nincs is kérdés. Ha kell edd meg, ha nem kell, dobd ki. Minket nem érdekel a hercegnős kis életed meg a dicsekvés!

(ui.: jobb körülmények között élünk mint ti, és hidd el, a pofán leszakadna, ha ételt dobnék ki!)

2014. júl. 8. 06:51
 62/73 anonim ***** válasza:
Fagyaszd le a maradékot, en is ugy szoktam. Mi se szeretjük a másnapos ételt, vagyis ket vagy tobb napig enni ugyanazt, igy ha marad, azt lefagyasztom.
2014. júl. 8. 08:34
 63/73 A kérdező kommentje:

"Én úgy vettem észre, hoyg ez a kérdés provokációnak készült, csak és kizárólag a dicsekvést látom benne."

Azért így jó lehet élni, hogy az ember full negatív.:) Segítséget kértem és kaptam.

Örülök, hogy sokkal jobb körülmények között éltek, mint mi, hát, tovább kellett volna tanulnunk és most itt tartanánk. Menj, vegyél még egy tévét, ne engem oktassál ki, legyél szíves!

2014. júl. 8. 08:39
 64/73 anonim ***** válasza:
92%

No most akkor hogy van?jól éltek meg dobáljátok ki a kaját, vagy tovább kellett volna inkább tanulni, hogy tartsatok valahol? :D

Nekem van tévéműsor, inkább te futhatnál el venni egy fogyasztót, vegulis olyan sok pénzed van. Hehhhhh :D

2014. júl. 8. 12:12
 65/73 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy meg jobb, hogy nem tanultál tovább, ha ilyen pofon egyszerű dologban segítséget kell kérned. Diplomás utcaseprőkkel már tele van az ország. :)
2014. júl. 8. 12:14
 66/73 A kérdező kommentje:

"No most akkor hogy van?jól éltek meg dobáljátok ki a kaját, vagy tovább kellett volna inkább tanulni, hogy tartsatok valahol? :D

Nekem van tévéműsor, inkább te futhatnál el venni egy fogyasztót, vegulis olyan sok pénzed van. Hehhhhh :D"

Csak ironizáltam, mindketten továbbtanultunk, mert a szakmánkban anélkül nem lehetne élni (msc-t is kellett csinálnunk) csak ezt szokták mondani, ezért mondtam viccből:))

egyébként a fagyasztóról már írtam korábban, hogy nem fér el a konyhánkban és sehol, de...nem tudom. talán ha visszaolvasnád. de csak találgatok!:D

2014. júl. 8. 12:40
 67/73 anonim ***** válasza:
66%

Én is hasonlóan működök, nem igazán eszem meg a másnapi kaját. Otthon anyukám minden nap főzött, szóval én is ehhez szoktam hozzá. Soha nem fagyasztottunk ételt, igaz, én nem is eszem olyan ételeket, amik jók lennének fagyasztva pl. pörkölt, töltött káposzta vagy ilyesmi

Most, hogy a párommal élek, azért el kellett telnie egy kis időnek, míg megtanultuk úgy készíteni az ételeket, hogy ne maradjon.

Írtad, hogy nincs fagyasztótok. Mondjuk ez nekem óriási problémát jelentene, ki se vennék olyan albérletet ahol nincs. Húst nem esztek? Vagy azt hogyan oldjátok meg? Nekünk nagyon kicsi a fagyasztónk, belefér 1,5 kg csirkemell, 1 kg darált hús, negyed kiló cukorborsó meg kukorica, és 700 g-os zacskós krumpli... Le is fogjuk cserélni hamarosan, mert nagyon rossz, hogy húsból nem tudunk többet venni.

Én úgy csinálnám a helyedben, hogy többször felhasználnám ugyanazt, csak máshogy elkészítve. Pl. az ilyen gyümölcskonzerveket gyümölcslevesnek, gyümölcssalátának, vagy natúrjoghurtba. Ha valami megmarad, azért hűtőben eláll 2-3 napig, írd be a google-be hogy pl "ananász receptek", 1. találat mindjárt a nosalty, ahol összegyűjtötték az összes ananászos ételt. [link]

Így nem kell kidobni, de nem is kell ugyanazt enni 3 napig. Pl. nagyon sok kínai kajába is kell tenni ananászt.

2014. júl. 8. 12:57
 68/73 A kérdező kommentje:

köszi, utolsó a segítő választ:)

"Írtad, hogy nincs fagyasztótok. Mondjuk ez nekem óriási problémát jelentene, ki se vennék olyan albérletet ahol nincs."

igazából a lakásnál én inkább a kerületet néztem:D nem zavart eddig, hogy nincs fagyasztó, mert nem szokott anyukám sem fagyasztani semmit. Most sem fogok, annak ellenére, hogy tanácsolták. Nem szeretek később elővenni semmit.

"Húst nem esztek? Vagy azt hogyan oldjátok meg?"

De igen, bár én nagyon keveset, nem bírja a gyomrom:) írtam, hogy benn eszünk a munkahelyen (vagyis kollégákkal étteremben), hétvégén pedig nem eszünk húst. Én nem szeretek bíbelődni ilyesmivel, hogy pl. panírozok, a barátom meg nem tudja megfogni a nyers húst, mert konkrétan elhányja magát.

Így belegondolva, húst nem szoktunk rendelni, ha rendelünk, akkor palacsintát (nincs forgatókanalunk még) vagy pizzát, sushit, ilyesmit.

Igen, ezt már írták itt többen, hogy több mindenre használjam, szóval ez jó tanács, igen:)

2014. júl. 8. 13:11
 69/73 anonim ***** válasza:
94%

Sok érdekeset olvastam itt:), hogy mások hogy élnek.

Én úgy nőttem fel, hogy apámtól azt láttam, hallottam: "az ételt nem dobjuk ki!" Ő 8 éves korában elveszítette az édesapját, es onnantól nagy szegénységben nőtt fel, sokat éhezett. 18 éves korában az édesanyja is meghalt. Volt egy másfél évvel fiatalabb nővére. Csak a kőkemény akaratának és az agyának köszönhette, hogy 50 évvel ezelőtt elvégezte a BME-t és mérnök lett. Többet nem éhezett, mindenünk megvolt, de SOHA NEM DOBOTT KI ÉTELT! Ezt nagyon megtanulta, hogy az ennivalót meg kell becsülni.

A férjem igazi sváb, szorgalmas, dolgos családból való, ő is azt tanulta, hogy ételt nem dobunk ki, pénzt nem szólunk....

Igy én nem dobok ki semmit (legalább is csak nagyon minimális dolgokat), és a gyermekeimet is arra tanítom, becsüljék az ételt.

Nagyon jó életszínvonalon élünk, (ház, 2 autó, bejárónő) sok mindenre nem sajnáljuk a pénzt, de az ételnek becsülete van.

Ha főzök addig esszük amíg van. Én sem fagyasztom le. Két kamasz fiú, ha megéhezik kiveszi a hűtőből bedobja a mikroba, és eszik. Szeretik amit főzök, nem okoz gondot. Ráadásul, ha ott van a finom étel a hűtőben, inkább azt eszik, mint a szalámis kenyeret...

Legkésőbb másnap mindig elfogy az étel...

Szóval csak azt akartam mondani, hogy nagyon fontos, ki mit hoz otthonról. Azt fogja tovább vinni....

2014. júl. 9. 23:48
 70/73 A kérdező kommentje:

"Szóval csak azt akartam mondani, hogy nagyon fontos, ki mit hoz otthonról. Azt fogja tovább vinni...."

igen, én is éppen ezt írom, egyetértek:) mi ezt hoztuk otthonról mindketten.:)

igazából, ha valakinek szegény volt valamelyik családtagja (nálunk nincs ilyen szerencsére visszamenőleg, amennyire tudjuk vezetni), akkor az is lehet, hogy pazarolni kezd a hirtelen jóléttől, de az is, hogy nem. 50-50:)

2014. júl. 10. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!