Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?
Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.
Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.
Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.
Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.
Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.
Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?
a hajléktalanos kommenten nagyot nevettem:))) "sőt épp ellenkezőleg" haha:)
gondoljátok azt, hogy a 18-ban lakunk, attól még nem keresnénk kevesebbet és ugyanúgy "finnyásak" lennénk (ahogy kedvesen megjegyezte valaki), szóval nem változtatna a kerület semmin.
a menüzős ötlet is nagyon tetszik! sőt, tök kreatív, még sose hallottam, ki fogom próbálni a héten!!! köszi:)
Tanulj Gombóc Artúrtól!
Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta:
"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét¸ a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét
Ez egy polgári lakás, fizikailag nem fér el a "konyhában" meg úgy sehol.:) De ezen nem tudok vitatkozni, a hűtő konkrétan az egyik szekrény helyén van alul:)
Igazából azért érdekel, mert tényleg pazarlunk, nem is a pénz miatt, hanem mert idegesít a dolog. Nehéz eset.
Miért? meggyszószt és ananászt mért nem eszik mindenki a hétköznapokban? 300 Ft a konzerv meggy, ennyi az ananász is. Úgy mondod, mintha azt mondtam volna, hogy fél kiló makit eszünk minden nap ebédre:)
De 1 konzerv ananász csak elfogy egy nap. Vagy hogy csináljátok, hogy megmarad. Mert ez azért nem mennyiség, még hússal elkészítve sem.
Esetleg megpróbálhatnátok rászokni, hogy meg eszitek a tegnapit. Esetleg kicsit átalakítjátok másnap.
Egyébként csak ananászból meg meggyből főztök? Mert akkor én is unnám minden nap.:D
Nem, csak két példa volt, mert ezekből van nagy adag. De pl. olivabogyó, azt se teszem bele az egészet a tonhalas tésztába, aztán ott szárad ki a hűtőben a maradék, és kidobjuk.:( úgy sajnálom ilyenkor kidobni ezeket.
variálni kell, tényleg, kicsit kreatívabb leszek és nézek erre recepteket.
de az is új ötlet, hogy dobjam fel a kajákat, mindig egészítsem ki őket. Mint a suli menzán, hogy hétfőn még csak csontleves volt...aztán egyre több minden volt a levesben:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!