Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok van veszekedés abból,...

Nálatok van veszekedés abból, hogy a család nem eszi meg többedjére is ugyanazt az ételt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyukám és apukám gyerekkoromban csak hétvégén főzött (hiszen dolgoztak hétköznap sokáig), így megszoktam, hogy nem eszem sosem kétszer ugyanazt.

Így, mikor én főzök, akkor sem esszük meg csak egyszer, sajnos a barátom is ilyen, mint én. Ha megmarad, az másnap a kukában landol és inkább rendelünk.

Kis adagot is nehéz főzni bizonyos ételekből, pl. nem lehet kis ananászbefőttet venni, csak "nagyot". Kétszer meg ugye nem esszük meg, így mindennek a fele a kukában landol.

Kicsit kezd elegem lenni, de nem tudom, mit tehetnénk. Anyagilag bírjuk a pazarlást, de jobb lenne rászoktatni magunkat a maradék evésre.

Nem tudunk ételen spórolni, mert nem tudunk ugye emiatt egész hétre, vagy több napra előre többet főzni.

Mit tehetnénk és a másik kérdésem: Nálatok van ilyesmiből probléma?

2014. júl. 7. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
97%
Bocs, de szerintem kicsit hisztis vagy. Másnapos kaja nem jó, úgy nem tudsz főzni, hogy ne maradjon, de mélyhűtő nem fér el.. Akkor dobd ki, nem tudom, mit vársz tőlünk? Én is megtehetném, hogy minden nap mást főzök, és szórom ki a maradékot az ablakon, de eszembe sem jutna. Ha nem eszem meg, lefagyasztom, ha tudom, hogy másnap nem fogom kívánni, akkor a) nem főzöm meg, b) annyit főzök, hogy elfogyjon, vagy ne sajnáljam kidobni, ha megmarad, hát megeszem másnap, és még örülök is neki, hogy nem kell főzni. Ez egyszerűen csak hiszti a részetekről, és úgy lehet megoldani, hogy megpróbálsz felnőtt ember módjára viselkedni a hatéves finnyás kislány helyett. Esetleg főzz valamit hétfőn, főzz valamit kedden, és edd a hétfői maradékot szerdán, máris változatos.
2014. júl. 7. 15:54
 52/73 anonim ***** válasza:
86%
Hát ne haragudj... Nem dicsekvésből írom, de a vőlegényemmel együtt hárommillió a fix havi bevételünk, plusz időnkénti juttatások, tehát bőven van mit a tejbe aprítanunk, ENNEK ELLENÉRE én ezt nem csinálnám. Nem arról van szó, hogy átrágom magam a maradékhegyeken, mert nem, ha valami egy hetes, az megy a kukába. De a kétnapos kajával mi a baj? Komolyan kérdezem. És igenis vannak ételek, amikből lehet kis adagot főzni,nálunk érdekes módon működik. Nagyon könnyen lehetne megoldást találni erre, csak te nem keresel!
2014. júl. 7. 16:07
 53/73 A kérdező kommentje:

De igen, keresek és találtam is, sokan írtak jó tippeket, nagyon köszi!:)

ez a két naponta váltogatós is nagyon jó:)

utolsó: leírtam már elégszer, hogy nem az étellel van baj:)

2014. júl. 7. 16:09
 54/73 anonim ***** válasza:
100%
Én hétvégente végiggondolom, hogy mit főzünk a héten. Én pl a gombával vagyok így és a paradicsomszósszal, hogy az mindig nagyobb kiszerelés, mint amit egy főzéshez felhasználok. Ilyenkor szétporciózom. Hűtő elbírja. Ha gomba van, akkor csinálok egyik nap gombás ragut, vagy tejfölös gombapaprikást, másik nap lehet gombás lasagnet, vagy milánóit főzni. A paradicsommal is hasonlóan járok el. Megcsinálom a spagetti szószt egyszerre (ezt nem tudok kis adagban) és egyik nap az egyik fele a spagetti tésztára megy, másik fele lasagneba, vagy töltött cukkinihez/padlizsánhoz (amit amúgy is sütőbe teszek, így nem gáz h előtte le volt hűtve).
2014. júl. 7. 16:29
 55/73 anonim ***** válasza:
A megmaradt gyümölcsökből lehet például süteményt is készíteni, aminek felét meghagyjátok, felét pedig elviszitek barátoknak, rokonoknak :D
2014. júl. 7. 17:00
 56/73 anonim ***** válasza:
Nem problémáznék ezen:) ha kidobjátok kidobjátok. Én mondjuk megeszem az egyhetes kaját is
2014. júl. 7. 17:04
 57/73 anonim ***** válasza:

Mottóm: a tegnapi pörkölt a mai gulyás.

Felontod vízzel fűszerezez, egy kis zöldség, babkonzerv veszel pár pogit... Tökéletes.

2014. júl. 7. 17:48
 58/73 anonim ***** válasza:
94%

Nem kívánom neked, hogy kényszerből kelljen megtanulnod egymás után négyszer-ötször ugyanazt enni. Mert sok helyen ez van (persze emiatt nem neked kell rosszul érezi magadat).

Ez igazából szerintem elhatározás kérdése, semmi több. Nem kell itt kreatívkodni, hogy így-úgy főzz kevesebbet. Talán az a megoldás, hogy ugyanazt a hozzávalót egymás után máshoz használd fel, még hasznos is volt.

Egyszerűen csak legközelebb nem kilódítani kell a megmaradt kaját, hanem megenni. Örülök, hogy megtehetitek, de ez akkor is pocsékolás.

2014. júl. 7. 18:53
 59/73 anonim ***** válasza:
92%
hogy egyeseknek milyen problémái vannak....
2014. júl. 7. 21:50
 60/73 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem értem, hogy nem lehet kis adagot főzni... A barátommal ketten élünk, mindig sikerül úgy főznöm, hogy másnapra ne maradjon a kajából- hacsak nem úgy tervezem, hogy másnap nem főzök...
2014. júl. 8. 05:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!