A férfiaknak miért okoz nehézséget házimunkát végezni, ha nem ők az egyedüli családfenntartók?
Természetesen tisztelet a kivételnek, ami sajnos igen ritka!
Még mindig az az általános tendencia, hogy a férfi dolgozik és kész, a nőnek meg a saját munkáján kívül ott vannak a gyerekek, a főzés és a házimunka és ezt annyira természetesnek veszi a férfiak nagy része, hogy sértésnek veszi, ha a feleség elvárná, hogy megosszák a feladatokat.
Szóval az oka érdekelne, hogy azok a férfiak, akik szerint a felsorolt feladatok egyedül a nőre tartoznak, miért gondolják ezt így!
Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)
(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)
Egy igazi férfi nem lesz attól kevésbé férfi, hogy fakanalat fog a kezébe, vagy porszívócsövet :)
Egy igazi férfi mindig az marad.
A húgommal is az volt a baj, hogy 14 éves kora után nem nagyon vett részt a házimunkában. (én 17 voltam) Sokat veszekedtem vele, hogy nem szégyelli magát, hogy terheli anyáékat -és persze engem is, mert én mindig segítettem nekik. Panelben laktunk, tudjátok, ahol kicsi szokott lenni a konyha, ezért anyáék mindig elvárták, hogy ott rend legyen. Ne gyűljön össze 1-2 nap alatt a piszkos edény, tiszta legyen a pult.
A teregetésben sem segített a húgom. Mint a 69-es válaszadó, ő sem pakolta be az edényeket, hanem otthagyta az asztalon. Apa mindig visszarángatta (finoman!), hogy tessék elpakolni. Elpakolta. És ezt csak akkor csinálta, ha rászóltunk. Anyáék attól tartottak, hogy sosem fog az eszébe jutni, ezért azt a találták ki, hogy nem mossák ki a ruháit. Ez jó taktika volt, mert egy nap a húgom említette, hogy kevés a tiszta pólója. anya meg közölte, hogy mossa ki ő maga. Ott van a mosógép.
Erre megsértődött és mondta, hogy eddig mindig ő mosta ki mindenkinek a ruháját. Anya meg azt válaszolta, nemcsak ő tudja betenni a gépbe a szennyest, hanem én is meg apa is. Addig mondtunk neki, amíg a fürdőbe ment és úgy pakolta be a ruháit, hogy benne voltak a fehér ruhái. Úgyhogy nekem kellett elmagyaráznom, hogy mit mivel szabad és hány fokban kell mosni. Beindította a gépet és ezt kérdeztem: Látod, milyen egyszerű?
A következő napokban lassan hozzászokott a házimunkához. Apa egyszer mondta neki, hogy büszke rá, hogy milyen önálló lett, mint egy felnőtt. Ezt azért mondta neki, hogy növelje az önbizalmát :)
Meg úgy érzem, apának igaza van abban, hogy aki önálló mindenben, az igazi felnőtt ember.
"Majd ha elhagy a férjecskéd mi lesz? 2 méteresre nő a gaz a kertben, mert derogál fogdosnod a fűnyírót? :D"
Ez jó volt! Én kertes házban nőttem fel, így nemcsak a házimunkában, hanem a kerti munkában is be kellett segítenünk a húgommal. Ő is szokott füvet nyírni fűnyíróval, nemcsak én. Neki ez természetes.
Egyszer a gimiben említettem, hogy a "húgom tegnap lenyírta a füvet", mindenki csodálkozott, hogy lány létére meg tudja csinálni! Én meg büszke voltam rá :)
23 / F
Azért, mert a férfi megcsinálja a kertimunkát... azért.
Haverom esete: dolgozott, a kertben rendezte a kertimunkákat és bevásárolt... a nő pedig hisztizett, hogy miért kell neki főzni, mosni stb. miért várja el ezeket a férfi? Hát azért, mert ő a kertben dolgozik... DE lehet azt is csinálni, hogy otthagyjuk a kertet, főzünk, takarítunk... de ha vadon lesz kint kb. akkor ne sírjon a szátok!
Mert az anyukájuk kiszolgálta őket és nem tanulták meg az önellátást.
És más területről is azt tanítja nekik a társadalom, hogy nekik csak úgy magától járnak dolgok, de nyilván az elsődleges ágens a mamahotel.
Én nő vagyok, de nekem is nehézséget okoz, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy senkitől sem várhatom el magától értetődően, az ajándék minden esetben. Vagy megveszem a szolgáltatást.
"Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)
(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)2
Valahogy rekonstruálni kell számukra a kihagyott életszakaszt: az egyedül élést.
Mit kell ezen vitát nyitni, egyszerűen csak magadat lásd el, ennyi.
Vagy költözz külön.:)
Más: a mamához menni panaszra, hogy nem készítette fel a kisfiút a házasságra elég jól, és addig, amíg nem végez evvel a szülői feladatával, visszamegy hozzá lakni.
:D
28: Én feladtam egy hirdetést a Szárnyas fejvadászon, hol, mire, mennyit fizetek, és 35-en jelentkeztek.
Szóval közösségi oldal állást kínál, munkát kínál oldalán lehet hirdetni, hiszen most munkát kínálsz.
Én a 2-300 m-es körzetemben kerestem, és 8 jelentkező onnan volt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!