Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiaknak miért okoz...

A férfiaknak miért okoz nehézséget házimunkát végezni, ha nem ők az egyedüli családfenntartók?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztelet a kivételnek, ami sajnos igen ritka!

Még mindig az az általános tendencia, hogy a férfi dolgozik és kész, a nőnek meg a saját munkáján kívül ott vannak a gyerekek, a főzés és a házimunka és ezt annyira természetesnek veszi a férfiak nagy része, hogy sértésnek veszi, ha a feleség elvárná, hogy megosszák a feladatokat.

Szóval az oka érdekelne, hogy azok a férfiak, akik szerint a felsorolt feladatok egyedül a nőre tartoznak, miért gondolják ezt így!

Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)

(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)

2014. máj. 10. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
91%
Mintha mindenhova beférne a mosogatógép :D:D
2014. máj. 10. 18:32
 62/81 anonim ***** válasza:
92%
58-as "asszony" hagyjuk már a kamut, 25 éves vagy főiskolai végzettséggel, 3 nyelv tökéletes ismeretével, hatalmas ismeretségi körrel, 2 gyerekkel, talicskányi pénzzel és emelett még egész életedben takarítottál, mert anyád erre nevelt és most is patyolattisztán tartasz mindent és non stop főzöl és mellesleg tökéletes lábtörlője vagy a férjednek..........vicces vagy, ennyi mindenre egyszerűen nem lehetett ennyi időd 25 évesen.
2014. máj. 10. 18:32
 63/81 anonim ***** válasza:
95%
Az enyémet nem kell :) az én önbecsülésem rendben van, ezért a kapcsolatom sem az az alá-fölérendelő viszony, amit egyes férfiak a saját kényelmük érdekében igyekeznek társadalmilag elfogadottnak beállítani. Ha neked (mert gondolom, férfi vagy) nem egy szórakoztató, intelligens társra van szükséged, hanem arra, hogy kiszolgáljanak, akkor ne aggódj, mint látod, fogsz találni megfelelő párt.
2014. máj. 10. 18:33
 64/81 anonim ***** válasza:
0%
62-es irigy vagy nagyon, mi?
2014. máj. 10. 18:34
 65/81 anonim ***** válasza:
85%
64 ha nem lenne kamu akkor sem lennék irigy, de azt mondanám, hogy minden elismerésem, csak tudod nincsenek superwoman-ek, és ennyit bizony nem lehet összehozni ennyi idő alatt és nem is elvárható senkitől.
2014. máj. 10. 18:36
 66/81 anonim ***** válasza:
0%

65-ös teljesen igazad van! Na, jól kivitatkoztuk magunkat, elnézést kérek, ha valakit megbántottam.

Szép estét mindenkinek!

2014. máj. 10. 18:38
 67/81 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim ugyanannyit dolgoznak, ugyanazon a munkahelyen.

Apám itthon soha nem csinál semmit, anyám mindent.

Azért van ez, mert a magyar társadalomban a nő nem számít embernek.

Este hazaérek a munkából, apám megkérdezi, hogy nem sütök neki krumplit? Úgy hogy egész nap otthon volt.

Hát nem, én nem csinálom ezt, engem nem fog egy férfi sem kihasználni. Az a nő akivel ezt meg lehet tenni, meg is érdemli.

25\l

2014. máj. 10. 19:28
 68/81 anonim ***** válasza:
100%
58-as, te milyen tudatmódosítót szívsz? Adj már nekem is, légyszíves.
2014. máj. 10. 20:03
 69/81 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak a férfiak. Vannak olyan nők, akik nem csinálnak semmit otthon. Tavaly volt egy ilyen hasonló téma a GYAK-on.

Vissza a kérdésedhez:

Én nem mondanám azt, hogy ritka, ha egy férfi végez házimunkát, mert sok ilyennel találkoztam. Sőt, akadnak, akik tudnak sütit is sütni :)

Vannak olyanok, akik úgy nőttek fel, hogy nem nekik való a házimunka, mint ahogy az egyik válaszadó említette, hogy a kulcs az anyuka.

Vannak, akik korábban segítettek, de később megváltoznak és inkább elvárják, hogy mások végezzék el helyettük a házimunkát. A bátyámmal ilyen gondok voltak, pedig gyerekként sokat segítettünk a szüleinknek. Azt vettük észre, hogy alig csinál valamit a lakásban és mindig elvárta tőlem, hogy csináljak valamit. Emlékszem, amikor könyvet olvastam a szobámban, ő bejött és mondta, hogy ha ennyire unatkozom, letakaríthatnám a polcokat a nappaliban. Ez annyira megalázó volt. A szüleinknek meg az nem tetszett, hogy a tesóm a piszkos edényeket sosem pakolta be a mosogatógépbe, hanem egyszerűen a mosogató mellé rakta. Amikor sokadszorra csinálta, apa rászólt, hogy az edények itt nem lesznek tiszták maguktól. Tesóm húzta a száját és bepakolta szó nélkül. Aztán másnap megismétlődött minden. Nem tudjuk, mitől változott meg, de gyanítom, hogy valaki mondta neki, hogy ez nem férfimunka. Azon is ki voltunk akadva, hogy trehányul teregetett. Apának nagyon elege lett ebből. Hiába próbálta elmondani neki, hogy ő is férfi és szokott segíteni mindenben, mert az önállóság jó dolog. De a tesómat ez nem érdekelte. Végül apa azzal fenyegette meg őt, hogy bemegy az iskolába és megmondja mindenkinek, hogy a fia önellátásra képtelen és ki fogják nevetni, hogy nem tud egy tányért elmosogatni. Ez hatásos volt, mert a bátyám megijedt ettől. A szüleim ezt addig mondogatták, amíg önálló nem lett, mint régen. Újra kellett tanulnia, mert 5 év alatt nem segített, így elfelejtette, mit hogyan kell csinálni.

2014. máj. 10. 20:16
 70/81 anonim ***** válasza:

69-es gondolom nektek nem volt ennyire vicces, de így olvasva nagyon aranyos a történet, köszi hogy megosztottad velünk :D

Szerintem is a legtöbb esetben vagy eleve így nőnek fel, hozzászoknak, vagy valaki bemeséli nekik, hogy ez nem férfimunka. Apukád taktikája nagyon tuti volt :)

2014. máj. 10. 20:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!