Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiaknak miért okoz...

A férfiaknak miért okoz nehézséget házimunkát végezni, ha nem ők az egyedüli családfenntartók?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztelet a kivételnek, ami sajnos igen ritka!

Még mindig az az általános tendencia, hogy a férfi dolgozik és kész, a nőnek meg a saját munkáján kívül ott vannak a gyerekek, a főzés és a házimunka és ezt annyira természetesnek veszi a férfiak nagy része, hogy sértésnek veszi, ha a feleség elvárná, hogy megosszák a feladatokat.

Szóval az oka érdekelne, hogy azok a férfiak, akik szerint a felsorolt feladatok egyedül a nőre tartoznak, miért gondolják ezt így!

Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)

(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)

2014. máj. 10. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az a baj, hogy az asszonyválasz buta és korlátolt.

Nekem semmi gondom azzal, ha valaki kiszolgálja a férjét, mert neki így jó. De az olyan kommentekkel, hogy ő minek fogdossa a fűnyírót meg a fúrót, nem tudok mit kezdeni. Ha egyszer neadj' isten elhagyja, vagy épp eltávozik a drága férjeura, akkor majd mit kezd a ház körüli munkával? Hagyja odarohadni?

Szép és jó ez, hogy mindenkinek megvan a maga dolga, csak semmi értelme. Az embernek EGYEDÜL is tudnia kell ellátnia magát, teljes életet élnie. Nem csak a párjától függve!

2014. máj. 10. 18:18
 52/81 anonim ***** válasza:
0%

Már nem dolgozom, de dolgoztam, 2 évig és akkoris ugyanez volt..

Jelenleg van egy vállalkozásunk és minden papírmunkát én csinálok ami nem kis munka, csak annyi a különbség, h itthon csinálom...

Azt pedig, h nem tudunk egy tartalmasat beszélgetni vagy nem működne a szex.. Hát sajnálom, hogy ilyen a felfogásod.. Aki egy normális asszony annak már nem mehet a szex ugye?? Te így gondolod?? Elötted aztán nagy jövő áll..

Nagyon szépen megkérlek ne vedd a szádra a hálószobánkat, se a házasságomat, mert én senkit nem támadtam én csupán elmondtam azt, amit gondolok, és ettől függetlenül te el se tudod képzelni mi megy a mi kis hálószobánkban..

2014. máj. 10. 18:20
 53/81 anonim ***** válasza:
100%
Valóban. Viszont ezt hiába mondjátok. Nincs abban a helyzetben. Majd ha netalán bekövetkezik ez, maga is rájön.
2014. máj. 10. 18:21
 54/81 anonim ***** válasza:
100%
35 Én elfogadom a te hozzáállásodat is, csak az a gond, hogy kb. 100 évvel ezelőtt volt ez divat és már akkor is csak vidéken. Manapság egy nőnek nem elég kitakarítania a lakást és megfőznie az ebédet. Ezalatt a 100 év alatt a nők elkezdtek mindenféle férfi munkákat csinálni, elvárható tőlük, hogy beszélgessenek a férjükkel, nyitottak legyenek a szexben. Rossz lenne, ha majd a tisztára nyalt lakásban azon csodálkoznál, hogy miért is hagyott el a férjed.
2014. máj. 10. 18:25
 55/81 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tehát a 21-esek a 35-ösök személyében találják meg a párjukat. Engem nem zavar, ha a 35-ösöket nem zavarja az, amit a 21-esük gondol róluk... de miért zavarná, hisz magukat is épp annyira tartják, amennyire az istenített és kiszolgált férj őket. Azért valahol sajnálom, hogy egyesek itt tartanak fejben, nemtől függetlenül.
2014. máj. 10. 18:25
 56/81 anonim ***** válasza:
100%

"ki egy normális asszony annak már nem mehet a szex ugye?? Te így gondolod?? Elötted aztán nagy jövő áll.. "

:D Miért? Ha az én logikámból indulunk ki, akkor igen: nekem megy a munka, gyereknevelés, párkapcsolat is egyszerre. Neked ebből a háromból kettő is nehezen volt megoldható együtt. Most akkor ki előtt áll fényes jövő? 25 évesen kemény 2 évet dolgoztál életedben, de ráuntál. Azta. De szép kis nyugdíjad lesz majd hallod (mert férj ide, férj oda, te lóf.*szt sem fogsz kapni, ha nem dolgozol).

2014. máj. 10. 18:26
 57/81 anonim ***** válasza:
0%
55-ös mi is sajnáljuk a te fejedet!
2014. máj. 10. 18:26
 58/81 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó válaszom nektek..

Ha esetleg elhagyna a férjem, (nem tudom miért, mi oka lenne erre és hogy őszinte legyek szerintem nem fog elhagyni, mert tőlem mindent megkap, amit mástól nem kapna meg és én is tőle) de ha mégis elhagyna van aki lenyírja a füvet, és lesz gondom arra is miből fogom eltartani magam és a gyerekeket, főiskolai végzettség 3 nyelv és hatalmas ismerettségi kör mellett..

A kártyámon annyi pénzem van, h kb 3 évig nem kellene dolgoznom, és semmi nem hiányozna az életünkből..

De ez már nem rátok tartozik.. Ti menjetek cseszegetni továbbra is szegény férjeteket, h mosogasson, én elmegyek a fiúkért az edzésre, és várjuk együtt apát mert hamarosan ő is hazaér:) Sziasztok :)

2014. máj. 10. 18:28
 59/81 anonim ***** válasza:
0%
58-as szuper vagy!!! Elismerés Neked!!!
2014. máj. 10. 18:30
 60/81 anonim ***** válasza:
95%
Van mosogatógép, szóval nem kell cseszegetni senkit sem :). A 21. században élünk...
2014. máj. 10. 18:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!