A férfiaknak miért okoz nehézséget házimunkát végezni, ha nem ők az egyedüli családfenntartók?
Természetesen tisztelet a kivételnek, ami sajnos igen ritka!
Még mindig az az általános tendencia, hogy a férfi dolgozik és kész, a nőnek meg a saját munkáján kívül ott vannak a gyerekek, a főzés és a házimunka és ezt annyira természetesnek veszi a férfiak nagy része, hogy sértésnek veszi, ha a feleség elvárná, hogy megosszák a feladatokat.
Szóval az oka érdekelne, hogy azok a férfiak, akik szerint a felsorolt feladatok egyedül a nőre tartoznak, miért gondolják ezt így!
Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)
(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)
A párom olyan családban nőtt fel, ahol mindent az anyukája csinált, az apukája egész nap otthon lazult, nem is dolgozott 50 éves kora után..... Ez a mai napig így van.
A páromat ez nagyon zavarja, és haragszik az édesapjára, mert látja az anyukája mennyire leterhelt.
Talán lehet pont ettől alakult ki nálunk, hogy mindenben segít nekem. A főzés az én kizárólagos feladatom, de minden másban segít.
"mert van otthon egy ASSZONY aki tiszta házat nyit ki, és szívesen kiszolgál mindenkit, akkor legyek az :) Engem soha nem fog zavarni, sőt örülök neki, h nem csak 1 dologra vagyok jó..
És kérlek ne egy unalmas nőt láss bennem.. "
Semmiféle nőt nem látok benned. Hiszen nem is vagy az. Mint magad is írtad: te e Zasszony vagy, aki csak egy dologra jó: takarítani. A férjed többi igényét - pl. tartalmas beszélgetés, programok, szexualitás - nyilván más elégíti ki.
Egyébként tudod mit: mi mindketten büszkék vagyunk a tiszta házra, amit közösen tartunk karban.
40
Dolgozol te egyáltalán?
Mert ha nem, akkor a válaszodnak kb. semmi köze a kérdéshez.
Ha dolgozol és amellett kinyalod mindenkit hátsóját, abban az esetben balek vagy, és mikor meghalsz a férjed majd egy teát se tud magának megfőzni.
Ha te mindent megcsinálsz, a gyerekeid és a párod is életképtelen lesz, te pedig megszakadsz.
És nem kell kiemelni jóóóó nagy betűkkel, hogy asszony, hidd el semmivel se vagy több mint más nő.
53%-ra ne hallgass.
Szereti otthon mereszteni a seg.ét nézve ahogy a zasszony gürcöl, miközben mindketten ugyanúgy pénzkeresők.
53%
Vicces vagy :D
Vagy inkább korlátolt. Válassz.
Szerintem nem kell egymásnak esni. Mindenkinek mások az igényei. Az "asszonyos" válaszolónak így felel meg, másnak meg (pl. kérdezőnek) meg nem. Szóval felesleges vitatkozni, egymás nézeteit a másikra erőltetni. Nem vagyunk egyformák. Elég unalmas lenne a világ feketén-fehéren.
Inkább a kérdező problémájánal lenne jobb maradni. Az itt a lényeg.
Habár már leírták és elég sok opció is van, nyugodtan próbálgasd ki mindegyiket. Valamelyik csak beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!