Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem közös gyerekünk sok nehézséget okoz! Mit tegyek hogy ne váljunk szét a párommal?
Szia! Én ugyanebben a helyzetben vagyok csak egy 7 éves fiúval...
Igaz őt nem mi neveljük jogilag de többet van nálunk, mint az anyjával.Sajnos ebben az esetben a családsegítő nem fog tudni mit tenni.Sok mindent nem igazán tudsz tenni,csak a gyerekkel való kapcsolaton tudsz változtatni.Nekem a levegőnek nézem stratégia hozza a legtöbb eredményt.Sokszor volt hogy nem köszönt a gyerek, undok volt, nem úgy viselkedett, ahogy elvártam volna.Ilyenkor egyszer szóltam rá, ha nem reagált akkor úgy csináltam mintha ott sem lenne.Ha kérdezett valamit vagy kért meg sem hallottam.Egy idő után persze megkérdezte miért nem válaszolok.Akkor közöltem vele, hogy ha ő nem hallja amit kérek akkor én sem amit ő akar.Ezt a köszönésnél kezdtem, és bejött.Mondtam neki hogy nem hiszem hogy valaki hozzám beszél, hiszen nekem nem kszönt senki, tehát nincs is itt senki.ezt2x kellett eljátszanom, azóta tud köszönni.Amikor undok akaratos, akkor meg közlöm vele, hogy mivel nekem ez nem tetszik és őt ez nem érdekli engem sem izgat amit ő akar.Éreztetni kell vele, hogy te vagy a felnőtt és ő igenis tőled függ.Az előző választ hogy legyenek közös titkaitok, cinkoskodj vele, nem ajánlom.Nekem ez nagyon nem jött be. Egy idő után a haverjának nézett és meg akarta szabni mit csináljak.Ha most ennyire elszaladt vele a ló akkor be kell keményíteni egy kicsit.egyenlőre te vagy a felnőtt és nem kell elviselned semmit.Az a baj, hogy ezek a gyerekek sérültek a válás és az egyik szülő elvesztése végett.Nekik ez egyfajta védekezés.nagyon sok türelem kell hozzá, de el fogja nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!