Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfiaknak miért okoz...

A férfiaknak miért okoz nehézséget házimunkát végezni, ha nem ők az egyedüli családfenntartók?

Figyelt kérdés

Természetesen tisztelet a kivételnek, ami sajnos igen ritka!

Még mindig az az általános tendencia, hogy a férfi dolgozik és kész, a nőnek meg a saját munkáján kívül ott vannak a gyerekek, a főzés és a házimunka és ezt annyira természetesnek veszi a férfiak nagy része, hogy sértésnek veszi, ha a feleség elvárná, hogy megosszák a feladatokat.

Szóval az oka érdekelne, hogy azok a férfiak, akik szerint a felsorolt feladatok egyedül a nőre tartoznak, miért gondolják ezt így!

Ja, meg esetleg tippeket várnék, hogy egy több éve tartó házasságban hogyan lehet rávenni a férjet, hogy ő is végezzen el valamit a házimunkából legalább akkor, amikor a felesége dolgozik és évek óta megy a harc már emiatt! :)

(mármint a házimunka egyenlőtlen elosztása miatt)

2014. máj. 10. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
80%

21.

Hányok tőled, undorító vagy!

Remélem egyszer meglesz ennek a böjtje!

2014. máj. 10. 17:20
 32/81 anonim ***** válasza:
87%
Apám is ilyen. Anyám főz, mos, takarít, mindent megcsinál. Múltkor megkérte aput, hogy nyírja le a füvet erre apu meg azt mondta neki, hogy miért te mire való vagy. Szerinte anyámnak kellene fát is hasogatni meg behordani. Arról nem is beszélve, hogy a frissen felmosott járólapot összejárkálja a sáros lábával, ott hagyja a pulton a morzsát, a morzsás tányért bedobja a mosogatóba, holott kitörölhetné és betehetné a szekrénybe.
2014. máj. 10. 17:22
 33/81 anonim ***** válasza:
89%
Ja meg anyám szereli szét a mosdót, ha eldugul. Apu meg nem képes arra, hogy megnézze miért nem jó a folyosói villany 2 éve holott villanyszerelő!
2014. máj. 10. 17:23
 34/81 anonim ***** válasza:
12%
Azt én feleségem sem képes még egy rántottát sem elkészíteni, ha nem főznék rá, nem tudom mi lenne vele?
2014. máj. 10. 17:37
 35/81 anonim ***** válasza:
6%

Várom a támadásokat DE!

Szerintem egy normális anya mellett így nő fel egy normális kislány.. Szépen lassan a gyerek el kezdi összepakolni a szobáját, szépen letörli a port a szobájában, aztán egyszer kétszer elmosogat stb..

Na most ezt tanultam én amikor gyerek voltam.. A fiú testvéreim lent focizhattak, amíg anya meg én fent sikáltuk az ablakot, vagy anya éppen mutatta, hogyan kell vágni a hagymát.. Annyira utáltam és annyira haragudtam anyura, mert én is játszani akartam.

25 éves fejjel viszont köszönettel tartozom neki, hogy megtanította nekem mi a dolgom itthon.

Soha nem esett nehezemre a házi munka, ha dolgoztam ha nem. A férjem nem hogy nem akar, de nem is engedném hogy megfogjon egy szivacsot, mert az nem az ő kezébe való.. Én se fogdosom a fúrógépet vagy a kalapácsot, mert az az ő dolga.. Ez így a természetes.. Nekem öröm elmosni azt a tányért, amiből ő evett.. Öröm utána kimosni a kádat, mert abba ő fürdött.. Öröm vasalni az ingét, mert azt ő veszi fel, az én kezem munkája, és büszke vagyok rá, ha megnézik, mert valahol az én érdemem az ő tisztasága, ápoltsága és férfiassága.

Ha dolgozok, ha nem én mindig asszony maradok és semmi kifogásom ellene, mert nekem örömöm van ebben és nem a morgás..

A helyedben nem csodálkoznék ha a férjed továbbáll, és keres olyat, aki igazi asszony, aki szívesen a feneke alá pakolja a fél világot. (csak annyit mondok, h akkor magadat hibáztasd, ne a férjedet vagy a szeretőt!!)

2014. máj. 10. 17:41
 36/81 anonim ***** válasza:
87%

"Soha nem esett nehezemre a házi munka, ha dolgoztam ha nem. A férjem nem hogy nem akar, de nem is engedném hogy megfogjon egy szivacsot, mert az nem az ő kezébe való.. Én se fogdosom a fúrógépet vagy a kalapácsot, mert az az ő dolga.. Ez így a természetes.. Nekem öröm elmosni azt a tányért, amiből ő evett.."

Igazi lábtörlő vagy, hallod-e!

Nálunk meg neki is örömet okoz főzni nekem, velem együtt kitakarítani! É pedig ugyanúgy le tudom nyírni a füvet és fúrni egy lyukat a falba vagy épp fát csiszolni.

Majd ha elhagy a férjecskéd mi lesz? 2 méteresre nő a gaz a kertben, mert derogál fogdosnod a fűnyírót? :D

2014. máj. 10. 17:46
 37/81 anonim ***** válasza:
7%
35-ös, ilyen asszonyt kíván minden igazi férfi magának. Büszke lehet rád édesanyád, de Te magad is magasra állítod a mércét a böfögő "hölgyek" előtt! Gratulálok neked és a szüleidnek!
2014. máj. 10. 17:46
 38/81 anonim ***** válasza:
27%
36-os te csak szeretnéd, hogy valaki beléd törölje.....a lábát!
2014. máj. 10. 17:47
 39/81 anonim ***** válasza:
85%

Én az ilyenek miatt áldom a sorsom, hogy az első kapcsolatom kudarcba fulladt.

Őt úgy nevelték, hogy a házimunka női munka, én hülye meg megcsináltam mindent. A vége az lett, hogy miután fél éve rágtam már a fülét, közölte hogy szerinte én is képes vagyok felfúrni a konyhaszekrényt.

A kulcs pedig az anyuka. Minden férfinél az anyuka. A legtöbb nő szó szerint beleneveli a fiába, hogy ezeket a munkákat neki nem kell elvégeznie, hiszen ő fiú. Még akkor is, ha mellette amúgy látástól mikulásig dolgozik, és panaszkodik, hogy a férje nem segít neki semmit.

A megoldás alapesetben az, hogy ezeket a dolgokat már a kapcsolat elején tisztázni kell. De talán még most se késő. üljetek le a férjeddel és beszéljétek meg a dolgot. Higgadtan, nyugodtan. Szedd össze a lehetséges kifogásokat és már előre gondold meg, mire mit válaszolsz majd.

Az, hogy az ő holmijait ne pakold el, ne mosd ki a ruháit, szerintem nem segít. Két okból sem: egyrészt csak feszültséget szül, mert amikor reggel csak egyszerűen azzal szembesül, hogy nincs tiszta alsója és indulnia kell munkába, borítékolni lehet, hogy nem az lesz az első gondolata, hogy "mától beszállok a házimunkába", inkább csak szétveti majd az ideg. Másrészt nem lakótársak vagytok, hanem család. Egy család nem szabad, hogy úgy működjön, hogy én zoknim, te két szelet kenyered. Inkább úgy, hogy a MI háztartásunk.

Ha beszéltek, akkor egyébként az a legfontosabb, hogy ezt hangsúlyozd. A bezzegelés ("bezzeg én ki tudok porszívózni, mosni, főzni, takarítani egy délelőtt alatt") nem visz közelebb a megoldáshoz, csak indulatokat szül. Azt kell megértetni vele, hogy a közös háztartásba ugyanolyan mértékben szálljon be, mint te.

Vannak tipikus kifogások, szóval jó eséllyel olyanokra számíthatsz, mint pl.:

"Én nem tudom olyan hatékonyan csinálni ezeket a munkákat, mint te." (Semmi gond, ha csinálod, idővel belejössz, még az is lehet, hogy jobban fogod csinálni.)

"Amíg gyesen voltál, én tartottam el a családot" (Igen, és amíg gyesen voltam, egy szóval nem kértem soha, hogy munka után még állj be házimunkázni, hanem szó nélkül mindent megcsináltam. De most már más a helyzet, hiszen én is dolgozom.)

"A házimunka a nők feladata" (Igen, amennyiben a család eltartása pedig a férfiaké)

"Fáradt vagyok, egész nap dolgoztam" (Tudom, én is. De ha ketten együtt csináljuk, hamarabb végzünk és hamarabb pihenhetünk.)

Biztos vannak még kifogások, amiket már számtalanszor hallottál a férjedtől. Gondold végig, és azt is, hogy mi lenne rájuk a helyes reakció. Nem a veszekedés, nem a sértődés. Ha támadsz, csak annyit érsz el, hogy a férjed lapítani fog, eredménye nem lesz. Hallgasd meg az ő érveit is, és azokra reagálj. Persze lesznek olyanok, amiket amikor még ki se mondott, te már akkor a plafonon leszel tőlük, de erre készülj fel, és maradj higgadt.

Kicsit olyan beszélgetést lehet kikerekíteni, mint a szirupos amcsi filmekben. Elsőre fura, viszont hihetetlenül hatékony.

2014. máj. 10. 18:02
 40/81 anonim ***** válasza:
0%

Nem tartom magam lábtörlőnek, de ha te annak tartasz engem hidd el nem zavar :)

Ha azért vagyok lábtörlő, mert így tartom teljesnek a kis életemet, akkor legyek az :) Ha azért vagyok lábtörlő, mert a férjem nem egy ordítozós házi sárkányhoz jön haza,aki elvárja hogy mosogasson vagy takarítson a párja,akkor legyek az :) Ha azért vagyok lábtörlő, mert büszke lehetek magamra amikor bárki belép a lakásba, mert van otthon egy ASSZONY aki tiszta házat nyit ki, és szívesen kiszolgál mindenkit, akkor legyek az :) Engem soha nem fog zavarni, sőt örülök neki, h nem csak 1 dologra vagyok jó..

És kérlek ne egy unalmas nőt láss bennem.. Ugyanúgy meg maradt a tűz a házasságunkban, mint ahogy az elején volt.. (Ha érted mire gondolok..) Nem hagytam el magam, 25 éves vagyok mondhatom jó formában, szeretem a divatot, szeretek edzeni, szeretem a gyerekeimet, szeretem a szexet és ha neked egy lábtörlő vagyok, mert imádom a férjemet, akinek ha kellene a körmét is vagdosnám reszelgetném, ha arra kérne?? ítélj el ;) Nem zavar :)

2014. máj. 10. 18:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!