Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek egész nyárra egy...

Elengednétek egész nyárra egy 7 évest az apjáékkal?

Figyelt kérdés
Elvált vagyok, az exférjemmel van egy 7 éves közös gyermekünk. Nyárra elvinnék nyaralni a barátnöjével. Én soknak tartom. Haza se tudják hozni, mert messze mennek

2014. ápr. 24. 09:59
 61/91 A kérdező kommentje:
Nem tudom az mennyire megoldás. Utána fogok nézni, felhozom az apjának.
2014. ápr. 24. 11:16
 62/91 A kérdező kommentje:
Én még anno átszállással utaztam
2014. ápr. 24. 11:17
 63/91 A kérdező kommentje:
Valóban nem tudok dönteni ez a gond.
2014. ápr. 24. 11:18
 64/91 anonim ***** válasza:
42%

"Ne haragudj kérdező, látom magad sem tudod mit akarsz, akkor mi itt, honnan tudjuk?"

"Mert kérdezőnek fogalma sincs, miért tette fel ezt a kérdést."

Ha tudná mit akar, akkor nem tette volna fel a kérdést, de ezzel a logikával, ha a kérdezö tudná mit akar, te is tudnád a választ, válaszolo? :D

2014. ápr. 24. 11:22
 65/91 anonim ***** válasza:

Én írtam UM-ről, átszállással is működik.

Pl. KLM-nél 75 EURO világviszonylatban, 50 EURO Európán belül, és 5-14 évesnél átszállásért nem számolnak fel külön díjat.

2014. ápr. 24. 11:23
 66/91 anonim ***** válasza:
Én engedném, elvégre az apja ugyanúgy a szülője, mint te vagy.
2014. ápr. 24. 11:28
 67/91 anonim ***** válasza:

Megjegyzem ugyanerre utaltam a 19-esben, de írtam, hogy ha átszállás nélkül haza tud jönni. Azt hiszem Bécsből van közvetlen járat, de az átszállást is megoldják a kísérők, átadják-átveszik a járatok között, de egy majd egy napos repülőútnak átszállásal, jó eséllyel magyar kíséret nélkül még én sem tenném ki a 8 évesemet, pedig ő elég talpraesett karakán csaj.

Talán tényleg a srácra kellene bízni a döntést, tudjon róla, hogy ez mekkora lehetőség, de arról is, hogy ha elindul akkor jóeséllyel szeptemberig nincs visszaút. A 7 évesek megdöbbentően sokszor tudnak már értelmes döntést hozni.

2014. ápr. 24. 11:29
 68/91 anonim ***** válasza:

Azért azoknak, akik azt írják, ha gond van, akár kísérő nélkül is hazajöhet:

Ne felejtsük el azt sem, hogy ha hirtelen van is szabad hely valamelyik gépen, ha nincs hetekkel előre lefoglalva, akár 2-szer, 3-szor annyiba is kerülhet az út...

Az meg hogy esetleg 2-3 héttel előbb hazajöjjön, nem feltétlenül oldható meg rugalmasan. Lehet, a reptérig fél nap az út, ami szintén plusz költség... Ezt jó lenne előre egyeztetni az apával, hogy esetleg egy ilyen variáció megoldható-e?

2014. ápr. 24. 11:32
 69/91 anonim ***** válasza:
100%

Ausztráliába nincs Bécsből sem közvetlen járat. Minimum egyszer meg kell állni, Bombayban szállt át az ismerősöm.

Kérdező, az alábbi lehetőségek vannak:

1. nem engeded el

2. elengeded, és szeptemberben jön a gyerek

3. elengeded, de úgy, hogy augusztus közepén jöjjön haza egyedül, stewardessi kísérettel.

Én az utóbbit választanám, mert az időzónák eltérése miatt 2-3 napot jó, ha a gyerek otthon tölthet, és nem egyből másnap reggel iskola.

2014. ápr. 24. 11:36
 70/91 anonim ***** válasza:
74%

Hogy itt mennyire rosszindulatúak és buták egyesek! :D

Már előre megmondjátok, hogy rossz anyós lesz, csak mert félti a 7 éves kisgyereket elengedni a világ végére, egy másik kontinensre 2,5 hónapra. Nektek biztos nincs gyereketek, de ha van, akkor még gázabb, hogy ennyire semmi empátia nem szorult belétek.

Még csak arról sincs szó, hogy abszolút megtiltja az utazást, csupán pár hétet szeretne ő is eltölteni a fiával a nyárból.

Kérdező, szerintem beszéld meg az apjával, hogy 3-4 héttel hamarabb jöhessen haza a kisfiú. Ha még most utánajártok a reptéri dolgoknak, akkor biztosan megoldható.

2014. ápr. 24. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!