Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek egész nyárra egy...

Elengednétek egész nyárra egy 7 évest az apjáékkal?

Figyelt kérdés
Elvált vagyok, az exférjemmel van egy 7 éves közös gyermekünk. Nyárra elvinnék nyaralni a barátnöjével. Én soknak tartom. Haza se tudják hozni, mert messze mennek

2014. ápr. 24. 09:59
 51/91 anonim ***** válasza:
83%

Én a szülők munkája miatt gyerekkoromban szinte minden évben egész nyáron a nagyszülőknél voltam, akik messze laktak tőlünk. Szüleim egész nyár alatt 1x tudtak lejönni meglátogatni.

De nem viselt meg sohasem. Élveztem a szünidőt, a nyarat. Jó helyen voltam, hiszen a nagyszüleimnél voltam, akik szerettek és én is őket.

Beszéld meg a gyerekkel, hogy szeretne-e menni, ha igen, mennyi időre.

Apukával meg szerezzétek meg, hogy hogyan utazhatna haza nélkülük a gyerek, légitársaságos kísérővel. Így nem kell 2,5 hónapot távol lennie. Mehet akár 1 hónapra is, 1,5-re vagy 2-re, ahogy megbeszélitek.

2014. ápr. 24. 11:02
 52/91 A kérdező kommentje:
Nyilván nem minden évben teheti ö sem meg. És oda még egyszer biztos nem mennek. Ez is szempont nálam is
2014. ápr. 24. 11:02
 53/91 anonim ***** válasza:
67%
A gyereknek ez hatalmas és életreszóló élmény lehet, ha feltétel nélkül megbízol az apában és ő nem egy rossz ember(tehát pl.nem ad alkoholt, cigit, drogot a 7 éves gyerekének, nem hagyja, hogy bajba kerüljön és nem viszi bele a bajba), akkor én elengedném.
2014. ápr. 24. 11:04
 54/91 A kérdező kommentje:
Már leírtam, hogy az egy hónappal nem is volt gondom. Pedig volt mindkét nagyszülõnél is 1-1 hetet, de közben itthon is volt, mi is tudtunk nyaralni, kerekebb volt az egész
2014. ápr. 24. 11:05
 55/91 anonim ***** válasza:
100%

"De valaki azt írta, hogy max egy hónapra, az meg alapból nem döntés kérdése az az apa ideje."

De külföldre akkor is kell mindkét szülő engedélye, ha jól tudom. ;)

Egy 7 éves már olyan korban van, hogy meg lehet kérdezni, mit szeretne. És úgy, hogy ne befolyásold!

Tehát ne az legyen a fő érv, hogy tavaly is sírtál, meg akkor 2,5 hónapig nem látod anyát!

Persze megemlíthető, legyen tisztában a helyzettel, és azzal, hogy nem jöhet korábban haza... Érezze azt, hogy egy fontos döntést hozhat, hogy számít az, hogy mit szeretne (persze az adott választáson belül).

Én szerintem anyaként hetente 10-szer belehalnék, hogy nincs velem, de nem fosztanám meg ettől az élménytől, ha ő is menne szeretne.

2014. ápr. 24. 11:05
 56/91 A kérdező kommentje:
Normális ember, jó apa. A barátnöjére sem lehet panaszom
2014. ápr. 24. 11:06
 57/91 anonim ***** válasza:
39%
Ne haragudj kérdező, látom magad sem tudod mit akarsz, akkor mi itt, honnan tudjuk?
2014. ápr. 24. 11:11
 58/91 anonim ***** válasza:
100%

És miért nem válaszolsz arra, hogy kevesebb időre elengednéd-e, úgyhogy a légitársaság kísérőjével utazna haza, nem a volt férjeddel?

Mert ez mondjuk lehet egy megoldás.

2014. ápr. 24. 11:11
 59/91 anonim válasza:
52%
Mert kérdezőnek fogalma sincs, miért tette fel ezt a kérdést.
2014. ápr. 24. 11:15
 60/91 anonim ***** válasza:
100%
igen, igen,- 58-asnak igaza van! miért nem tetszik ez a megoldás?
2014. ápr. 24. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!