Elengednétek egész nyárra egy 7 évest az apjáékkal?
Én a szülők munkája miatt gyerekkoromban szinte minden évben egész nyáron a nagyszülőknél voltam, akik messze laktak tőlünk. Szüleim egész nyár alatt 1x tudtak lejönni meglátogatni.
De nem viselt meg sohasem. Élveztem a szünidőt, a nyarat. Jó helyen voltam, hiszen a nagyszüleimnél voltam, akik szerettek és én is őket.
Beszéld meg a gyerekkel, hogy szeretne-e menni, ha igen, mennyi időre.
Apukával meg szerezzétek meg, hogy hogyan utazhatna haza nélkülük a gyerek, légitársaságos kísérővel. Így nem kell 2,5 hónapot távol lennie. Mehet akár 1 hónapra is, 1,5-re vagy 2-re, ahogy megbeszélitek.
"De valaki azt írta, hogy max egy hónapra, az meg alapból nem döntés kérdése az az apa ideje."
De külföldre akkor is kell mindkét szülő engedélye, ha jól tudom. ;)
Egy 7 éves már olyan korban van, hogy meg lehet kérdezni, mit szeretne. És úgy, hogy ne befolyásold!
Tehát ne az legyen a fő érv, hogy tavaly is sírtál, meg akkor 2,5 hónapig nem látod anyát!
Persze megemlíthető, legyen tisztában a helyzettel, és azzal, hogy nem jöhet korábban haza... Érezze azt, hogy egy fontos döntést hozhat, hogy számít az, hogy mit szeretne (persze az adott választáson belül).
Én szerintem anyaként hetente 10-szer belehalnék, hogy nincs velem, de nem fosztanám meg ettől az élménytől, ha ő is menne szeretne.
És miért nem válaszolsz arra, hogy kevesebb időre elengednéd-e, úgyhogy a légitársaság kísérőjével utazna haza, nem a volt férjeddel?
Mert ez mondjuk lehet egy megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!