Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne rá lehetőséged,...

Ha lenne rá lehetőséged, szívesen lennél háztartásbeli?

Figyelt kérdés
Kérlek a válaszodhoz írd oda a végzettségedet és a jelenlegi munkádat is!
2014. ápr. 21. 07:04
 131/141 anonim ***** válasza:
66%

"mit gondolsz, ott, ahol az egyik fél keres annyit, hogy a másiknak ne kelljen dolgoznia, ott nem fizetnek annyi adót, illetve nem vásárolnak annyit, amennyinek már az áfája sem elhanyagolható, ami által igen hamar megtérül az állambácsi számára az inaktív fél tanulmányainak költsége? "

ne zavarjon, hogy ugyan ezt írtam jó pár válasszal ezelőtt.Szóval, ha a másik fél keres, és költ annyit, amiből mindkettőjük helyett adóznak, akkor hol is van a te részed a htb-k eltartásában?

Amúgy meg nem ezen kell fennakadni, ha nem lennének, tőled akkor is ugyan annyi adót vonnának. Így ők maguk után fizetik a TB-t, nem kapnak gyedet, csak gyest stb stb. A főállású anyákkal nyilván más a helyzet, de itt NEM RÓLUK VAN SZÓ

2014. ápr. 22. 09:46
 132/141 anonim ***** válasza:
95%

131 vagyok, utolsó válaszom ne nézzétek, félrenéztem, azt hittem, hogy az okoskodós válaszoló nekem szánja...

így viszont zabmesterrel egyetértek!

2014. ápr. 22. 09:48
 133/141 Julie S ***** válasza:
80%

Itt egy olyan kerdesrol volt eredetileg szo, ami azzal kezdodik, hogy "ha lenne ra lehetoseged". Manapsag szerintem szinte senki nem ugy indul neki az eletnek, hogy azt erezne, hogy lesz erre lehetosege. Ezert igyekeznek sokan tanulni valamit, amit kesobb talan tudnak hasznositani.

Amugy minden rendszernek vannak "potyautasai". Azok a jo rendszerek, amik ezt a jelenseget jol tudjak kezelni. Mert potyautasok mindig is lesznek, akarmennyire frocsognek ezert paran. Ez van, ezt kell szeretni, ezt kell megoldani. Ha nem megy a megoldas, akkor a rendszerrel van a baj.

2014. ápr. 22. 10:04
 134/141 anonim ***** válasza:
11%
Nem érdekel, aki csak hobbiból tenul felőlem tegye, de akkor teljes önköltséget fizessen. Mint ahogy fizetek én is, hogy majd többet keressek, és többet ADÓZZAK! És amúgy tényleg féregség otthon elmolyolni, miközben a férjed félholtra dolgozza magát. De nem baj,m szipolyozzuk csak ki őket, hát erre valók, nem?
2014. ápr. 22. 12:12
 135/141 anonim ***** válasza:
95%
itt senki sem arról beszél, hogy a pasi 0-24ben a bányában dolgozik (sarkítás)...
2014. ápr. 22. 12:15
 136/141 anonim ***** válasza:
12%

Pontozzatok le, legyen ez az egyetlen öröm az éltetekben. Majd ha 20 év kihagyás után ott fogtok állni elváltan/elhagyva/özvegyen 2-3-kitudja hány gyerekkel, 0 munkatapasztalattal, mert az, hogy tyúkott tartottál, nem számít, akkor lesz ám csak jó világ, csak nem nektek!

Csak akkor tartom indolotnak az otthon maradást, ha beteg a gyerek, vagy nevelt/örökbefogadott gyerekről van szó, mert így szolgálatot teszel a társadalomnak, de minden más esetben csak láblógatás.

2014. ápr. 22. 12:41
 137/141 zabmester ***** válasza:
88%

Tényleg áruld már el, hogy neked miért fáj az, hogy más mit kezd az életével?

Mellesleg meg, neked miért kell fizetni a tanulmányaidért? Mert nem jutottál be államira? Ez esetben neked is adott volt a lehetőség, de másoknak több volt a pontjuk, így jártál. Vagy mert ez már nem az első diplomád? Akkor meg mit sírsz? Másoknak is fizetni kell a másodikért, akkor is, ha dolgozik, és akkor is, ha nem.

Én sem tartom a legszerencsésebb dolognak, ha valaki úgy van otthon 10-20 éveket, hogy közben a háztartáson kívül SEMMIT nem csinál, de mi a frászt érsz el azzal, ha magadból kikelve szapulsz másokat? És hát szerencsére nem te döntesz mások élete felett, így az, hogy te mit tartasz elfogadhatónak, a kutyát se érdekli.

2014. ápr. 22. 12:55
 138/141 anonim ***** válasza:
0%
zabmester! Ti és a hozzátok hasonlóak döntik romba a gazdaságot! És rajtunk, igahúzó lovakon verik ezt le! Ezért érdekel az, hogy ki fizet adót és ki nem! Vigyetek 0%-ra az sem érdekel! Remélem nem fogom már sokáig ide fizetni ezt a lehúzást, ami adónak csúfolnak, mert egyszerűen tól sokan lógnak a nyakamon.
2014. ápr. 22. 13:28
 139/141 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nem a háztartásbeli "lóg a nyakadon", már ne is haragudj. Őt eltartja a férje és fizeti utána a járulékokat is. A gyesen, gyeten lévő, az FHT-t kapó, az "lóg a nyakadon".

Megköszönném, ha befejeznéd a kérdésem szétoffolását.

2014. ápr. 22. 13:37
 140/141 zabmester ***** válasza:
88%
Te nagyon szerencsétlen, az nem zavar, hogy én is fizetek adót? Írtam, hogy dolgozom, fogok is még jó darabig, egy szóval nem mondtam olyat, hogy ne tenném. Sok adót kell fizetni? Igen, szerintem is, én sem tartom igazságosnak, de egy minimális ésszel fel lehet fogni, hogy erről azok pont nem tehetnek, akik úgy maradnak otthon háztartásbeliként, hogy van a családban egy olyan kereső személy, akinek a jövedelméből megél az egész család. Ha már mindenképpen mutogatni akarsz valakire, tudod, hogy mi az egyik legnagyobb kiadása az államháztartásnak? A nyugdíj. Tőlük is sajnálod? Aki háztartásbeli, az lényegében semmi állami juttatást nem kap, a TB-jét is fizeti maga után, így neked az ő megélhetésük egy fityingedbe nem kerül. Ezen mit nem tudsz felfogni?
2014. ápr. 22. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!