Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne rá lehetőséged,...

Ha lenne rá lehetőséged, szívesen lennél háztartásbeli?

Figyelt kérdés
Kérlek a válaszodhoz írd oda a végzettségedet és a jelenlegi munkádat is!
2014. ápr. 21. 07:04
 91/141 anonim ***** válasza:
15%
90-es: Ha költségtérítésesen voltál akkor oké, ha államison akkor ez úgy lenne fer, hogy visszafizeted a tandíjat, mert befektetett a társadalom a továbbtanulásodra, és te semmit nem adtál/adsz vissza.
2014. ápr. 21. 15:16
 92/141 anonim ***** válasza:
90%
De miert fizetnem vissza? Fizetem a diakhitelt vissza legyen ez elég. Amúgy meg neked s barmely magyar allapolgarnak joga van a felsooktatasban ingyen tanulni ha eléri azt a tanulmányi eredményt.tanultam én eleget hogy államira felvegyenek.
2014. ápr. 21. 15:24
 93/141 anonim ***** válasza:
11%
Azért, mert a felsőoktatás nem jótékonyság! Azért tanulhatsz ingyen, hogy legyenek az országnak tanárai/orvosai/ügyvédei, stb. akik adót fizetnek, és nem a különböző támogatásokért tartják a markukat, mint a főállású anyák, akiknek a fizetését is én adom, meg a diplomájukat is én fizetem ki a saját adómból! Pontosan ezért kellene minden nem dolgozó államin végzett diplomástól visszaszedni a taníttatásának a költségeit! Mert halott befektetések, akik adót nem fizetnek, csak viszik a pénzt!
2014. ápr. 21. 15:28
 94/141 anonim ***** válasza:
66%

Aki otthon tud maradni, mert annyit keres a párja, ott adózik is annyit a férj, mintha minimálbéres lenne mindkettő. Szóval ez elég hülye érv...

a 2. szocmunkás

2014. ápr. 21. 15:28
 95/141 anonim ***** válasza:
10%
Ha minden nő kitalálná, hogy mostantól kezdve ő főállású anya lenne, aki azért kap fizetést, amit én ingyen végzek el otthon, + én a saját adómból fizessem ki, összeomlana a gazdasági rendszer, mert nem tudnánk a sok potyautast miből eltartani!
2014. ápr. 21. 15:29
 96/141 anonim ***** válasza:
4%
Igen, mert ölbe tett kézzel nézed, hogy megszakad a melótól a férjed, miközben te jól élsz. Ez olyan jó kis féreg hozzáállás. Ha ügyvéd vagy orvos a férj, akkor meg azért nem jobb, mert tuti feketézve túlórázik, azért is van annyi pénze, szóval sem így sem úgy nem jöttök ki a dologból.
2014. ápr. 21. 15:31
 97/141 anonim ***** válasza:
76%

"Pontosan ezért kellene minden nem dolgozó államin végzett diplomástól visszaszedni a taníttatásának a költségeit! Mert halott befektetések, akik adót nem fizetnek, csak viszik a pénzt!"

Igen, mert az összes azért nem dolgozik, mert otthon veri a seggét, igaz? Muna ugyan annyi van, ha a HTB-k dolgoznának, akkor meg a másik diplomásnak nem lenne munkahelye itthon. Elég egyszerű: van 10 munkahely, de 15 arra alkalmas személy. Nem az a legjobb mindenkinek, hogy az az 5 fő, aki tud, otthon maradt HTB-nek, így nem veszi el a helyet azok elől, akiket esetleg nem tudnak eltartani? Így egyik fél sem nélkülözne Ha a HTB-knek is dolgozni kellene, esetleg kiszorítanának olyanokat, akiknek a megélhetésüket jelenti a munka. Ja, és az elképzelésedben az a lgszebb, hogy akkor nem elég azon törni a fejét, hogy mit és miből egyen, hanem még azon is, miből fizesse vissza a szemeszterek költségét... mármint szerinted. Gratulálok

2014. ápr. 21. 15:32
 98/141 anonim ***** válasza:
77%
a HTB és a főállású anya nagyon nem ugyan az, nem kellene összekeverni. HTB aki otthon marad, főállású anya, akinek legalább 3, kiskorú gyermeke van. Amíg nem vagy tisztában azzal, mit beszélsz, nem is kéne megszólalnod
2014. ápr. 21. 15:34
 99/141 anonim ***** válasza:
15%
Ki mondta azt, hogy csak a szakmájában dolgozhat? Mikor az első diplomámat megkaptam, én sem tudtam elhelyezkedni a szakmámban, így hát elmentem kevesebb pénzért dolgozni. De dolgoztam! Adót fizettem! És rohadtul idegesített, hogy alig kerestem többet, mint az, aki csak elmélázik egész nap, mert tőlem vonják az ő segélyét is! Igenis, fizesse vissza ha államin végzett! Nekem is nehéz volt kigazdálkodni a másoddiplomámnak a költségtérítését, de senkit nem érdekelt, hogy hogy tudom befizetni!
2014. ápr. 21. 15:36
 100/141 anonim ***** válasza:
15%
A másik dolog: nagymamám htb volt, és kétszer annyi nyugdíjat kapott, mint anyukám, aki keményen 3 műszakban dolgozott a gyárban. Mire fel? Soha sehol nem dolgozott egy napot sem!
2014. ápr. 21. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!