Majdnem 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a sógorom pedofil, vagy legalábbis aberrált. Mit tegyek, kinek szóljak? Vagy ne avatkozzak bele?
Kislányom 4 éves, és az egyik új mániája, hogy az ölünkben ülve szétnyitja a combjait és fel-le csúszkál, "maszturbál". A férjemmel ilenkor mindig letesszük, kedvesen, de határozottan.
Hétvégén a férjem bátyjáéknál voltunk ebédelni.
Utána kimentünk a kertbe, a lányom pedig bent maradt a házban a sógorommal. Valamiért benéztem hozzájuk, és azt láttam, hogy a lányom ugyanígy fel-le csúszkált a sógorom ölében, a sógorom pedig nem csak hogy hagyta, hanem jól kivehetően állt a pénisze a nadrágjában. Biztosan jól láttam, melegítőnadrág volt rajta, elég egyértelműáen látszott.
Nem csináltam jelenetet, mert nem akartam megijeszteni a gyereket, egyszerűen mondtam a lányomnak hogy jöjjön, megyünk a játszótérre és elvonszoltam onnan.
Utána természetesen elmondtam a férjemnek, mindketten nagyon ki vagyunk borulva a történtek miatt. Természetesen soha többé nem hagyom kettesben a sógoromat a lányommal.
Mit csináljunk? Beszéljünk erről a sógorommal? Esetleg a feleségének szóljunk? Nekik is van két kicsi gyerekük, egy 3 éves kisfiú és egy 1 éves kislány.
Vagy egyszerűen ne foglalkozzunk vele? Mi ilyenkor a teendő?
#29,
ennyire nehéz felfogásod nem lehet. A sógoromnak felállt a farka, ez ellen van kifogásom. De mindegy, nem magyarázom el, felesleges, mert úgyse fogod fel.
#32,
mondom, ilyenkor kedvesen, de határozottan LETESSZÜK. De nem tiltjuk magát a maszturbálást, mert az a pszichoszexuális érésben okozhat károkat. Mégis mi a franc nem világos ezen???
Szerintem is alap dolog kellene, hogy legyen, hogy komolyan elbeszélgetsz a gyerekkel, hogy ilyen NEM csinálunk mások előtt. Mondd el neki, hogy ha ez jól esik neki, akkor csinálja egyedül a szobájában, de mások előtt ne. Még anyáék előtt sem. A p...ncit, f...tyit nem birizgáljuk sehogy sem nyilvános helyen.
Mondom ezt úgy, hogy én is tanultam pszichológiát meg gyermeklélektant, pedagógus vagyok.
Amúgy engem érdekelnének a részleteket. Pl, hogy milyen volt közben a sógorod. Fogta és mozgatta ő is a kislányt? Vagy csak nézte, ahogy csinálja? Vagy oda se nézett, mással volt elfoglalva (pl tévét nézett), és önkéntelenül állt fel a jancsi? Vigyorgott közben? "Úgy" nézett a kislányra?
Ezek szerintem lényeges kérdések.
Félre ne érts, nem pártolom, amit a sógorod tett. De ha a kislány megtanulta volna, hogy ilyet nem csinálunk, akkor ez a szitu valszeg sosem fordult volna elő.
Nem ismerem a férjed testvérét, így nem szeretném látatlanban olyan súlyos vádakkal illetni, minthogy pedofil lenne. Lehet, hogy az, nem láttam a szituációt, ezt te tudhatod, hogy mit láttál amikor beléptél. Az arcára mi volt kiülve a férfinak? "Élvezte" a dolgot, vagy értetlenkedve állt a helyzet előtt? Megijedt amikor bementél? Hogyan reagált? Ez sok mindent elárulna. Ha megijedt az utalhat arra, hogy tudatában volt annak, hogy mi történik, vagy hogy "rosszat" tett, gondolt, és megrémült attól, hogy más ezt észrevette. Egy olyan opció is lehetséges, hogy hirtelen nem tudta hova tenni a lányod viselkedését, lehet hogy erekciója lett, de ő sem akarta hirtelen lelökni a gyereket, ezzel megijesztve őt. Az is lehet, hogy ha később mész, akkor magától tette volna le a gyereket, csak meglehet, hogy álló pénisszel ő sem szívesen ment volna ki, hogy hé.. a lányod éppen rajtam csúszkált. Sok minden lehetséges, de amit már írtam, az első reakciók a fontosak, hogy mit láttál pontosan, és hogy ő hogyan reagált arra, hogy te megjelentél bent.
A másik pedig, hogy a lányodat nagyon sürgősen szoktasd le erről, magyarázd el neki, hogy nem szabad mások előtt ezt csinálnia, mert lehet, hogy neki jó, de másnak nem, illetve zavaró! Igen, mondhatod neki azt, hogy nem szabad, mert nem a maszturbációra mondasz nem-et, hanem a helyzetre, hogy HOGYAN/Milyen körülmények között NEM illik! Sokan nem tudnak hirtelen reagálni a váratlan zavarba ejtő eseményekre, vagy fogja fel, hogy mi is történik éppen. Vagy ha fel is fogja, nem biztos, hogy azonnal. Szóval, ez az egész kellemetlen szituáció sok mindentől függ.
36-os vagyok. Egy korábbi komment helyénvalóbb, ezzel én is egyet értek:
"A legrosszabb dolog azt mondani, hogy "nem szabad". Azt neveled ezzel bele, hogy nem szabad jóérzést okoznia saját magának. Azt kell mondani, hogy ilyenkor mindig menjen a saját szobájába, és ott, egyedül. De "nem szabad", azt NEM SZABAD mondani! Kb annyira romboló, mint hogy "az önkielégítést gerincsorvadást okoz"."
Ja, akkor nem mondjátok neki, hogy nem szabad, csak azt, hogy nem szabad mások előtt.
És igen, szerintem is kevés az, hogy kedvesen letesszük az ölünkből. Abból azt szűri le, hogy veletek nem szabad, de mással meg biztos igen.
Természetesen mondtuk a gyereknek, többször is. De mivel ez új "mánia" nála, kb két hónapja csinálja, gondolom idő kell hozzá neki, míg ténylegesen megtanulja, hogy csak egyedül szabad. Nem akartunk nagy feneket keríteni a dolognak, meg külön felhívni rá a figyelmét, mert nyilván annál érdekesebb lesz neki a dolog.
A sógorom közben fogta a gyerek két kezét, de nem mozgatta a lányomat. Meg beszélt hozzá, de valami abszolút semleges dologról, azt hiszem arról, hogy amikor ő volt óvodás, akkor minek öltözött farsangon, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!