Segítsek a húgomnak ebben a helyzetben, vagy ne avatkozzak bele, oldja meg ő maga?
Figyelt kérdés
15 éves a húgom és ismerkedik egy fiúval. Csak a suliban találkoznak, és eddig szájra puszinál több nem is történt köztük. Az ünnepek között szeretnének elmenni moziba, de a szüleim hallani sem akarnak róla. Eléggé vaskalaposak ilyen szempontból, és én nem is feszegettem anno a határokat. (Én 19 évesen ismerkedtem meg azzal a fiúval, akit haza is vittem, előtte nem volt semmi komoly. És ez a fiú lett a férjem. :-)) Szegény húgom szenved, mert szeretne találkozni a barátjával, de főleg apukám hajthatatlan. Csak azt hallgattjuk, hogy ebben a korban tanulni kell stb. Bele avatkozzak a kettőjük "harcába"? Vagy ezt a csatát vívja meg a húgom egyedül? Már arra is gondoltam, hogy mivel haza nem viheti a fiút, meghívom hozzánk (külön élek a férjemmel természetesen), és legalább mi megismernénk ezt a hódolót.2012. dec. 25. 07:58
1/7 anonim válasza:
Szerintem jó ötlet. Legalább Ti tudjátok kivel van a gyereke. Ha túlzottan tiltják el fog menni titokban és fogalmatok sem lesz merre kószál! Jobb kontrollálva tudni merre van, mint hogy elkezd hazudni. Hívd meg magatokhoz!
2/7 anonim válasza:
Nehéz dolog, mert egyfelől azt mondanám, mivel nagyon helyesek ilyenkor, hogy segíts neki, más felől meg mivel az egyik lányom majdnem ennyi idős(14,5) és tudom milyen kajlák inkább nemet mondanék.
3/7 anonim válasza:
*tudom milyen kajlák és mennyire kell rájuk vigyázni, hogy ne csesszék el az életüket inkább nemet mondanék.
4/7 anonim válasza:
Szerintem ez jó ötlet h elhívos magatokhoz,te lecsekkolod a srácot meg ismered,és aztán már könnyebb meg győzni a szüleidet h engedjék a hugodnak a kapcsolatot
5/7 anonim válasza:
Szerintem jó ötlet. Így legalább nem titokban fog elsunnyogni. 15 évesen az ember már elég érett egy kapcsolathoz, vagyis hát tombolnak a hormonok... és azért az emberek nagy részének ilyenkor már megvan az első csókja, nem értem, mit kell ezen pattogni (és nem olyanként mondom, aki 12 évesen csókolózott, nekem 22 évesen sikerült először :P). Meg legalább a srác sem fogja úgy érezni, hogy a lány egész családja ellenséges vele.
Egyébként anno én is mindig falaztam öcsémnek, mondjuk más témában... de úgy gondolom, ez is természetes testvéreknél...
6/7 anonim válasza:
Szerintem is jó ötlet. Legalább a húgod is érzi,hogy számíthat rád és te is megismerheted a srácot. Ha a szüleid ennyire elzárkóznak a témától szerintem a tesód is értékelni fogja a lelki támogatást.
7/7 anonim válasza:
Még egy ötlet: akár el is mehetnétek 4-en moziba is, miután volt nálatok:) A szüleidnek akkor nem lehet kifogása, ha te és a férjed is "felügyeltek". Aztán ők ülhetnek pár sorral hátrébb a moziban, hogy tudjanak kicsit kettesben lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!