Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Na szóval.. Ez elég nehéz helyzet.
Van 1 tatám, akinek 2 gyereke van. Mamám meghalt fél éve. Mamám mondte el a 2 gyereknek ezt a titkot 10 éve. Az egyik fiú, nem ettől az apától van. Tatám testvérétől. tatám és a testvére nagyon rossz viszonyban vannak.
Az én apám az igazi gyereke, a mási gyerek a testvérétől, de ezt tatám nem tudja! A nem igazi gyerek volt a szülők kiskedvence.
A másik gyerek(a nem vérszerinti), fülét, farkát behúzta, mert mamám meghalt, örökölni akar. 1 rosszindulatú ember.
Apám nemtudja mitcsináljon, megy a vita az öröklődésen..
Ha nem mondja el apám, lehet h mindent a nem vérszerinti gyerekre agy tatám...
De ha apám elmondja ezt tatámnak, bele is halhat. (86 éves)
TI MIT TENNÉTEK EBBEN A HELYZETBEN? APÁM HELYÉBEN!!!
Szerintem 86 év után ne bolygassátok a múltat. Hadd nyugodjon békében szegény ( természetesen, reméljük, minél később kerül erre sor). Elvégre fiaként ismert és szerette eddig is édesapád (fél)testvérét.
Az, hogy nagybátyád rosszindulatú, az ettől független dolog. Nem a "származásával" kellene érvelni szerintem, hanem a viselt dolgaival (amiről ő is tehet, elvégre arról ő nem tehet, hogy más az apja, de arról igen, hogy rosszindulatú).
Csak a nagypapádat bántanátok vele, ő rokkanna bele ebbe.
Úgy hiszem, már késő lenne elmondani egy ilyen idős embernek ezeket a kész tényeket. Félő hogy belebolondulna. Mamádnak kellett volna elmondani, de nem tette. faterod beszélje meg a féltestvérével, hogyha jót akar, akkor mondjon a részéről, vagy mérsékelje. Ha nem érti a szép szót, akkor már vannak erre alkalmas "behajtó" és verőlegények, akik elintézik kevés pénzért!
Én szerintem, semmiképp se mondjátok el a tatádnak!!!! semmiképp!!
nem kell elmondani, mert
a mamától mindkét gyerek örököl egyformán
a tatától is, ha meghal, mert az anyakönyv szerint az ő gyereke
ezt bíróságon sem lenne értelme megtámadni ugyanezért
tehát ha elmondjátok akkor sem lesz jobb anyagilag, viszont a tatának összedől az élete
Tök mindegy, hogy elmondja vagy nem az örökség szempontjából a nevén van a gyerek akkor senkit sem érdekel, hogy az a vér szerinti gyereke vagy nem.
Jogilag ugyan olyan gyereke mint a te Apukád.
Örökölni akar? Niért nem hagyjátok? Egy anyától vannak. A tatád nevére van anyakönyvezve, ő is nevelte. Mimdennek az 50%-a megilleti.
Vagy túl sokat akar? Azt meg beszéljétek meg máshogy.
Most tényleg ennyire pénzéhesek vagytok, h tönkretennétek egy vénséges vén, szerencsétlen bácsika lelkivilágát? Nem sajnáljátok már szerencsétlent eléggé, mert mamád ilyen hazug céda volt és évtizedekig az orránál fogva vezette? Ti még verbálisan kést is döfnétek szegénybe.
Nagybátyádat is sajnálom, amiért ilyen vele az apád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!