Mit lehet tenni ebben az áldatlan helyzetben? Lent!
Anyósom lakása nagyon koszos, és rendetlen. Nagyon ritkán megyünk, mert nem érezzük jól magunkat, büdös van, minden ragad, és nincs olyan alkalmatosság amire le lehetne ülni, mert mindent beborít az állatszőr! Ha úgy adódik, hogy a férjem elmegy szórakozni, akkor anyukámékhoz megyünk mindig a kislányommal, és ez folyton szóvá van téve, hogy hozzá soha nem megyünk aludni, meg mikor hagyjuk már végre ott a gyereket egy hétvégére..stb. Mindent megenged a gyereknek, leül a koszos földre, kiborítja a kutyakaját a tálból szemenként eteti, utána olyan kézzel eszik a gyerek. Múltkor is kapott egy nyalókát, tiszta ragacs volt a keze és úgy fogdosott meg mindent, csupa szőr lett a keze, de a nagyanyja nem mossa meg neki! Ha meg rászólok a gyerekre, hogy ne csússzon-másszon, akkor rám szól. Pedig nem az a baj, hanem, hogy csupa mocsok a padló, szőrös a szőnyeg.. a fekete szőnyegek világos szürkék a fehér kutyaszőrtől.
Ezt nagyon nem akarom!! Pedig már sokáig nem lehet húzni, mert lassan 3 éves a gyerek, eddig jó kifogás volt, hogy kicsi még, nincs el anya nélkül..stb.
A férjem párszor próbálkozott már beszélni vele, de mindig veszekedés, és sértődés lett a vége! Viszont nem szívesen hagynám a lányom vele, mert sajnos elég figyelmetlen, és szétszórt is.
Csak 1-2 példa: múltkor megállt egy enyhén lejtős utca elején, ami előtt keresztbe ment a főút. Kiszállt, de nem húzta be eléggé a kéziféket. Ő nem vette észre, indult be a közértbe. A kocsi elindult, mire észrevette már majdnem a főúton volt, éppen hogy csak be tudott ugrani az autóba. Még jó, hogy nem jött senki! Meg rendszeresen elmondja, hogy minek a kocsijába gyerekülés, majd fogom az ölemben ha esetleg azzal kell menni valahova.. tisztára nem normális! Ezek után, hogy bízzuk rá a kislányunkat?
Mindezek tetejébe, ha átjön hozzánk, annyival nem tisztel meg, hogy levegye a retkes cipőjét, pedig tudja, hogy itt le kell venni az előszobában! Mindegy, hogy sár van kint vagy nincs trappol végig a rongyszőnyegeken.. amikor megkértük, hogy vegye le, akkor azt mondta, hogy inkább akkor nem is jön többet! A férjem meg azt mondja el kell fogadnom, hogy ilyen, nem fog megváltozni! De nekem ezt tényleg el kell tűrnöm?
Nemsokára jön megint, már előre idegbajos vagyok!
a férjednek igaza van abban, h nem fog megváltozni. eltűrni muszáj egy bizonyos mértékben, de megmondom őszintén, ha az én lányomról és anyósomról lenne szó, nem sunnyognék úgy, mint te. nagyon sok ponton felvállalnám a konfliktust. pl megmondanám, h azért nem alhat ott a gyerek, mert minden tiszta szőr és ő meg túl kicsi, a szájába veszi a szőrős-kutyás kezét és ez engem zavar. amikor elmondta, h nem kell gyerekülés, majd lesz ölben, én nem csendben pislogtam volna, hanem (nem veszekedősen, kiabálva, csak tárgyszerűen), h nem úgy van ez, egy gyerek csak gyerekülésben van biztonságban különben ő a legvédtelenebb, ütközéskor pl.
felnőtt ember vagy, bvan egy lányod, akiért felelősséggel tartozott. ez már nem az a tinilányos dolog, h inkább másfelé nézek, de nem szólok semmit. a felnőtt léthez hozzátartozik, h a jó cél érdekében fel kell vállalni a nézetletérést, adott esetben konfliktust. különben egész életedben kifogásokat találsz, h miért nem megy a gyerek a nagyihoz aludni vagy mégis odaengeded és később magadat hibáztatod, ha esetleg beteg lesz? (amúgy egyébként valószínűleg nem lenne semmi baja, de minden normális embert zavar a kosz és nem szívesen tartja abban a gyerekét)
Ha a párod nem hajlandó konfrontálódni az anyjával,neked kell.
Hgy nem hagyod ott,megmondhatod szépen hogy nem is fogod amig mocsok van,pont.
Hogy nem mehet be koszos cipővel hozzátok,200Ft egy rongypapucs,vegyél neki,kedves is vagy,csak áthúzza,ha nem,akkor legalább nem megy,nem fog hiányozni.
Én nem hagynám ott a gyereket az tuti.Inkább leszek gonosz boszorka,de a gyerek élete fontosabb.
Mi van ha a gyereket hagyja a kocsiban és úgy gurul el mondjuk egy másik kocsi elé? Inkább veszekszek vele még 20 évig,de a gyerek biztonsága az első
Köszi mindenkinek!
Van vendégpapucsunk, oda is szoktam készíteni neki az ajtó mellé! Ha van kedve felveszi, ha nincs, nem veszi fel! De, ha fel is veszi, előtte gyorsan "beszalad" letenni a motyóját az ebédlő asztalra, persze cipőben, a sár meg potyog, aztán veszi át a papucsot. Abban jön-megy, és azzal is megy be a szobába, ami megint nem szokás nálunk, az ajtóban levesszük. Így nincs is értelme az egésznek! Azt szokta mondani, hogy a vendég kényelme a fontos.. hát, nekem nem! Elnézést!
A konfliktust felvállalnám, nem ez a baj, hanem, hogy a férjem nagyon anyás, amit az anyukája csinál az "más"! Bezzeg az én családomban megtalálja a hibát.. Szóval, ha én egyszer visszaszólnék anyósomnak, még ha szépen is, biztosan lenne nagy balhé, mert a férjem megköveteli, hogy tiszteljem az anyját! Amikor itt van anyósom azt sem tudja, hogy nya@lja ki a fenekét.
Egyébként igazatok van abszolút!
Tényleg a sarkamra kell állnom! Bár tudom, hogy semmi nem fog nála változni, mert ő ilyen! Meg is mondta, neki van sokkal jobb dolga mint takarítani, pedig nyugdíjas! Sokszor én is kapom, hogy már megint takarítasz??? Hetente 1x szoktam, felmosni 2-3 naponta ahogy szükséges.. nem vagyok fanatikus.
ha megsértődik, akkor megsértődik. neki ez a könnyebb út, úgy látszik takarítani lusta.
ne engedd oda a gyereket, én sem tenném a helyedben. azért ez alap elvárás, h tisztaság legyen ahol kisgyerek van.
az én anyósom is hasonló körülmények közt él. ha ott tartunk majd, h szülök, simán megmondom neki, hogy előbb ganézza ki a lakást, aztán szívesen átmegyünk hozzá. addig max ő jöhet.
Soha nem kérnék senkit, hogy vegye le a papucsát, ha hozzánk jön. Én sem veszem le sehol, és vendégpapucsba sem bújok.
A lábamat megtörlöm, és lehet, hogy viszek be egy kis port, de még mindig egészségesebb, mint ha izzadt lábbal lép valaki a szőnyegemre. Sokkal több bacilust, esetleg lábgombát hoz be, mint a cipőjén levő kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!