Mit vegyek a páromnak karira? Max.200-250ezret tudok rászánni.
Gondoltam egy crossmotorra mert azt már ilyen kategóriában is lehet venni de ha már crossmotor akkor lehet többet kéne áldozni rá..de amíg nem kapom meg a prémiumot addig nem akarnám megvenni, azt meg lehet csak januárban utalják ki.
Az a baj hogy mindene megvan, hd tévé, laptop, pc, gps, (imádja a kütyüket)wellnesst nem szereti, külföldi utat meg kapott tőlem idén már szülinapjára, tehát az is kilőve.
Egyedi ajándék kéne de nagyon nehéz :S az igazán nagy dolgokra meg nem elég pár százezer forint sajnos :(
Várom a tippeket!!
Na, már én is bánom, hogy végig olvastam, mert mondtam volna pár dolgot. Amíg nem tudtam, hogy a kérdés kamu, addig engem az idegesített legjobban, hogy "az igazán nagy dolgokra nem elég pár százezer forint sajnos :(" .
Mert, hogy az emberek többségének ez a 200-250 ezer forint, összesen a férj+feleség havi keresete, vagy a fele. És akkor még nem hogy karácsonyra egyetlen valakinek ennyiért. Mi nem élünk szegénységben de azért ha már 200-250 ezerben gondolkonánk, akkor szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek, rokonoknak, és még néhány barátnak is jutna belőle, és van olyan is aki össz-vissz mindenkinek kb 20.000 ft-ért.
Hosszú volt, ennyi :)
22:35 ös vagyok.
Nos én nem irigykedtem ezt a válaszomból is ki lehet venni,de igenis provokatív volt amit írtál:D
"igazán nagy dolgokra nem elég pár száz ezer forint sajnos" Ez mi ha,nem provokatív?:DD Végig olvastam a válaszokat és remélem,hogy csak azért érkeztek ilyen irigy megjegyzések,mert te bu*kó módon tetted fel a kérdést,de ha ez nem így van akkor elég el szomorító,hogy ennyi irigy rosszindulatú ember létezik. Én elhittem a kérdésed,és bár magamban gondoltam,hogy ejj de paraszt,de nem kapott el az irigység,hogy nekem meg csak 10ezer forintom van ajándékra ráadásul 4 emberre.....
Én egyetértek az "irigykedőkkel". Vallom, hogy az sérül, aki sérthető. Aki közben még a nyugalmát is elveszíti, annak még párszor át kell élnie ezt a nyugtalan érzést, hogy megtudja, mit jelent a nyugalom számára.
Szerintem az "irigykedők" nagy része jogosan írta azt, amit. Közösségben élnek, és az a csapás, ami szerintem nem a gazdasági válsággal kezdődött, mindinkább ott tetőzött, még jobban teszi az emberek számára láthatóvá, hogy itt valami nagyon bűzlik. A pénz az - aminek, mint tudjuk, szaga van. De ennyire ... Általában 60-80 évenként szokott, mikor valakinek kedve támad csődöt mondani, pánikot kelteni és satöbbi. Mi meg birkák, akik születésünktől fogva úgy neveltettünk, hogy elfogadjuk és alkalmazzuk ezeket a pénzes játékszabályokat, csak nézünk. Ma, 2009-ben becsületesen úgysem fogod tudni megkeresni azt a "biztosítékot", ami neked, a szeretteidnek tenné jobbá az életét. Nem hiszem, hogy a világválság idején kevesebb búza, kukorica, tej vagy hús, gáz vagy villany állna rendelkezésre, mint akkor, mikor még nem volt válság. És emberek mégis éheznek, mert már nincs meg a munkájuk, vagy más tölti be azt - annak ellenére, hogy neki is ott van a két munkás keze. Valaki pénze annyit jelent: neki van - másnak meg nincs. Ha valami nálad van, nálam nincs. És mi, birkák, persze hogy az ilyen gazdag emberben azt látjuk, akinek van - és aki miatt nekem meg nincs. A reakciónk mint egy immunreakció: hogy éljünk, az ilyet ki kell dobja a testünk, mert egyébként mi pusztulunk el, természetünknél kimért időnk előtt.
El lehet lenni egy munkakörben, egy cégnél vagy egy áruházban, napi boldogságunkban és tudatlanul. De amíg a politika és pénzvilág dönt a pénz és a megtermelt javak újraelosztásáról, addig max. robotolunk. A következő válságig. Mint a birkák, nyírásig vagy vágásig.
Na ezért van az, hogy valakinek Q sok van, és irigyek vagyunk rá, másnak meg 10 pénz jut a családra.
Javaslom, hogy a birkaságunkon gondolkodjunk el. A játékszabályokat - amibe gyermekeink, unokáink születnek és felnőnek, jobb esetben amiben mi élünk a jövőben - mi is írhatjuk. Judit, a pénztáros, Zoltán, az autószerelő, és bárki más, aki békében és nyugalomban szeretne élni a családjával és barátaival - bárki, sőt, mindenki írhatja.
Elnézést, ha OFF-nak tűntem volna, de én az összefüggések oldaláról közelítettem meg a kérdést és a válaszok folyamát.
Szép napot kívánok Nektek!
Én tudjátok mit kapok/kaptam karácsonyra? A legcsodálatosabb dolgot a világon. A férjemmel közösen készülünk a karácsonyra. 2. karácsonyunk a közös lakásunkban, aminek életünk végéig fizethetjük a hitelét. Feldíszítettük, megterveztük a karácsonyi menüt. Megvettük az ajándékokat az egész nagy családunknak kb. 15 ezerből. És mindenki örülni fog annak amit kap. Kettőnk havi fizetése nem éri el a 250-et (ami javarészt elmegy hitelre meg rezsire), így nem is számítok nagy "kézzel fogható" ajándékra. 24-én este boldogok leszünk, mint amúgy is. Családot tervezünk, álmodozunk, ami így ünnepek táján még erősebb. Nem is kell ennél több, bár lehet én vagyok kis igényű....
Ha 250 ezer Ft-om lenne karácsonyi ajándékra, valszeg a lakásunkba vennék pl. bútorokat, ami még hiányzik.
Sajnos érdemben nem tudok tippeket adni drága egyedi ajándékokra, még sosem gondolkodtam ilyesmin....
Kívánom neked, hogy megtaláld a megfelelő karácsonyi ajándékot párodnak, aminek örülni fog! Boldog békés karácsonyt Nektek!
"honnan veszed a jogot ahhoz,hogy kutass mássok érzéseiben"
Senkinek nem álltam a háta mögött késsel a kezemben, hogy válaszoljon a kérdésemre. Vagy netán te érezted a hegyét? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!