Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit vegyek a páromnak karira?...

Mit vegyek a páromnak karira? Max.200-250ezret tudok rászánni.

Figyelt kérdés

Gondoltam egy crossmotorra mert azt már ilyen kategóriában is lehet venni de ha már crossmotor akkor lehet többet kéne áldozni rá..de amíg nem kapom meg a prémiumot addig nem akarnám megvenni, azt meg lehet csak januárban utalják ki.

Az a baj hogy mindene megvan, hd tévé, laptop, pc, gps, (imádja a kütyüket)wellnesst nem szereti, külföldi utat meg kapott tőlem idén már szülinapjára, tehát az is kilőve.

Egyedi ajándék kéne de nagyon nehéz :S az igazán nagy dolgokra meg nem elég pár százezer forint sajnos :(

Várom a tippeket!!

2009. dec. 9. 22:10
 81/95 anonim ***** válasza:
90%

Na, már én is bánom, hogy végig olvastam, mert mondtam volna pár dolgot. Amíg nem tudtam, hogy a kérdés kamu, addig engem az idegesített legjobban, hogy "az igazán nagy dolgokra nem elég pár százezer forint sajnos :(" .

Mert, hogy az emberek többségének ez a 200-250 ezer forint, összesen a férj+feleség havi keresete, vagy a fele. És akkor még nem hogy karácsonyra egyetlen valakinek ennyiért. Mi nem élünk szegénységben de azért ha már 200-250 ezerben gondolkonánk, akkor szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek, rokonoknak, és még néhány barátnak is jutna belőle, és van olyan is aki össz-vissz mindenkinek kb 20.000 ft-ért.

Hosszú volt, ennyi :)

2009. dec. 10. 22:43
 82/95 anonim ***** válasza:
90%
* mármint valaki nem fejenként húszezerért, hanem mindenkinek összesen, együtt.
2009. dec. 10. 22:45
 83/95 anonim ***** válasza:
78%
Ez már pszichológia kedves... A válaszom is abban keresendő!
2009. dec. 10. 23:08
 84/95 anonim ***** válasza:
63%

22:35 ös vagyok.

Nos én nem irigykedtem ezt a válaszomból is ki lehet venni,de igenis provokatív volt amit írtál:D

"igazán nagy dolgokra nem elég pár száz ezer forint sajnos" Ez mi ha,nem provokatív?:DD Végig olvastam a válaszokat és remélem,hogy csak azért érkeztek ilyen irigy megjegyzések,mert te bu*kó módon tetted fel a kérdést,de ha ez nem így van akkor elég el szomorító,hogy ennyi irigy rosszindulatú ember létezik. Én elhittem a kérdésed,és bár magamban gondoltam,hogy ejj de paraszt,de nem kapott el az irigység,hogy nekem meg csak 10ezer forintom van ajándékra ráadásul 4 emberre.....

2009. dec. 10. 23:14
 85/95 anonim ***** válasza:
58%

Én egyetértek az "irigykedőkkel". Vallom, hogy az sérül, aki sérthető. Aki közben még a nyugalmát is elveszíti, annak még párszor át kell élnie ezt a nyugtalan érzést, hogy megtudja, mit jelent a nyugalom számára.

Szerintem az "irigykedők" nagy része jogosan írta azt, amit. Közösségben élnek, és az a csapás, ami szerintem nem a gazdasági válsággal kezdődött, mindinkább ott tetőzött, még jobban teszi az emberek számára láthatóvá, hogy itt valami nagyon bűzlik. A pénz az - aminek, mint tudjuk, szaga van. De ennyire ... Általában 60-80 évenként szokott, mikor valakinek kedve támad csődöt mondani, pánikot kelteni és satöbbi. Mi meg birkák, akik születésünktől fogva úgy neveltettünk, hogy elfogadjuk és alkalmazzuk ezeket a pénzes játékszabályokat, csak nézünk. Ma, 2009-ben becsületesen úgysem fogod tudni megkeresni azt a "biztosítékot", ami neked, a szeretteidnek tenné jobbá az életét. Nem hiszem, hogy a világválság idején kevesebb búza, kukorica, tej vagy hús, gáz vagy villany állna rendelkezésre, mint akkor, mikor még nem volt válság. És emberek mégis éheznek, mert már nincs meg a munkájuk, vagy más tölti be azt - annak ellenére, hogy neki is ott van a két munkás keze. Valaki pénze annyit jelent: neki van - másnak meg nincs. Ha valami nálad van, nálam nincs. És mi, birkák, persze hogy az ilyen gazdag emberben azt látjuk, akinek van - és aki miatt nekem meg nincs. A reakciónk mint egy immunreakció: hogy éljünk, az ilyet ki kell dobja a testünk, mert egyébként mi pusztulunk el, természetünknél kimért időnk előtt.

El lehet lenni egy munkakörben, egy cégnél vagy egy áruházban, napi boldogságunkban és tudatlanul. De amíg a politika és pénzvilág dönt a pénz és a megtermelt javak újraelosztásáról, addig max. robotolunk. A következő válságig. Mint a birkák, nyírásig vagy vágásig.

Na ezért van az, hogy valakinek Q sok van, és irigyek vagyunk rá, másnak meg 10 pénz jut a családra.

Javaslom, hogy a birkaságunkon gondolkodjunk el. A játékszabályokat - amibe gyermekeink, unokáink születnek és felnőnek, jobb esetben amiben mi élünk a jövőben - mi is írhatjuk. Judit, a pénztáros, Zoltán, az autószerelő, és bárki más, aki békében és nyugalomban szeretne élni a családjával és barátaival - bárki, sőt, mindenki írhatja.

Elnézést, ha OFF-nak tűntem volna, de én az összefüggések oldaláról közelítettem meg a kérdést és a válaszok folyamát.

Szép napot kívánok Nektek!

2009. dec. 11. 09:17
 86/95 anonim ***** válasza:
61%

Én tudjátok mit kapok/kaptam karácsonyra? A legcsodálatosabb dolgot a világon. A férjemmel közösen készülünk a karácsonyra. 2. karácsonyunk a közös lakásunkban, aminek életünk végéig fizethetjük a hitelét. Feldíszítettük, megterveztük a karácsonyi menüt. Megvettük az ajándékokat az egész nagy családunknak kb. 15 ezerből. És mindenki örülni fog annak amit kap. Kettőnk havi fizetése nem éri el a 250-et (ami javarészt elmegy hitelre meg rezsire), így nem is számítok nagy "kézzel fogható" ajándékra. 24-én este boldogok leszünk, mint amúgy is. Családot tervezünk, álmodozunk, ami így ünnepek táján még erősebb. Nem is kell ennél több, bár lehet én vagyok kis igényű....

Ha 250 ezer Ft-om lenne karácsonyi ajándékra, valszeg a lakásunkba vennék pl. bútorokat, ami még hiányzik.

Sajnos érdemben nem tudok tippeket adni drága egyedi ajándékokra, még sosem gondolkodtam ilyesmin....

Kívánom neked, hogy megtaláld a megfelelő karácsonyi ajándékot párodnak, aminek örülni fog! Boldog békés karácsonyt Nektek!

2009. dec. 11. 11:28
 87/95 anonim ***** válasza:
71%
11.28: A kérdező már 2-3 oldallal ezelőtt megmondta, h ez egy kamukérdés, és csak kíváncsi, hogy az emberek mennyire irigyek arra, akinek van pénze, jó módban él.
2009. dec. 11. 13:10
 88/95 anonim ***** válasza:
74%
tudod,az a baj,hogy te most felvágtál önkéntes közvéleménykutatónak....nem volt jogod,hogy emberek érzelmeivel játsz,szórakozz!honnan veszed a jogot ahhoz,hogy kutass mássok érzéseiben.és valljuk be elég undorító amit tettél.ha már ennyire nyomozni akarsz,akkor ne használd fel más emberek érzéseit,ne szakíts fel sebeket és főleg ne befolyásold más érzelmi világát.a karácsony a szeretet ünnepe.nyugalom,béke,család...és itt nem azt mondom,hogy csak karácsonykor kell szeretni(1 évben legalább 365 napot)de sok embernek azért is fontos mert ekkor vannak együtt,sokkal meghittebb mint máskor.felerősödnek érzelmek.miért ezt használtad fel????tudod milyen rossz annak aki ezt olvasta és felét se teheti meg?ez nem írígység!!!!FÁJDALOM!!!biztos érezted már azt,hogy valakit nagyon szeretsz,és adni akarsz,csak úgy önzetlenül,de korlátoltak a lehetőségek?nem tudsz adni,és ez az érzés belülről emészt.gondolkodj!legközelebb majd megkérded néhány éhező gyerektől,hogy hány kiló rántotthúst vehetsz 250ezerből????bár már unod hogy minden nap az a kaja.....van lelked???????
2009. dec. 11. 20:04
 89/95 A kérdező kommentje:

"honnan veszed a jogot ahhoz,hogy kutass mássok érzéseiben"

Senkinek nem álltam a háta mögött késsel a kezemben, hogy válaszoljon a kérdésemre. Vagy netán te érezted a hegyét? :)

2009. dec. 11. 21:27
 90/95 anonim ***** válasza:
53%
éreztem a hegyét!képletesen,és a lelkemben.mint szerintem sok más ember is a válaszolók között.nem a válasszal van a baj,a kérdéssel!de majd ha lesz családod és ne adja isten,nem leszel valami gazdag,megérted.de kívánom sose érezd!ha beleírtad volna a kérdésbe,hogy kíváncsiságból kérdezed csak,akkor is válaszoltak volna hidd el,mert az emberek szeretnem hozzászólni az ilyenekhez.mindenki elszereti mondani a saját érzését,helyzetét,a másikkal szemben.
2009. dec. 11. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!