Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit tennél egy ilyen...

Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Az esküvő elött nem sokkal derül ki, hogy a jövendőbelid esélye nagyon magas a korai Alzheimer kórra:Nagyszülő, dédszülő es oldalági felmenők között halmozottan előfordult a betegség, egyre korábbi életkorban. A szülőnél 50 körül diagnosztizálták, tehát a partnernél akár 40 évesen is elkezdődhet.

A másik fél családjában is előfordult a betegség -egy beteg volt, aki 70 felett volt már, amikor diagnosztizálták és végig nézte, ahogy a beteget ápoló családtagok tönkremennek az ápolásban.

Menni, vagy maradni? Ha véget vet a kapcsolatnak, akkor élete szerelmét veszti el, plusz meg kell bírkozni a bűntudattal is. Ha marad, akkor a szeme láttára szűnik meg az a személyiség, akit szeret.

Te mit tennél?

2014. febr. 2. 06:28
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
63%

Bárkiről is legyen szó a történetben, a leírtak alapján úgy gondolom ennek a házasságnak nem kell megköttetnie, mert nincs meg az igaz szeretet, amely az igazi alapja ennek a szövetségnek.

Azonban a kérdező azt kérdezni, hogy Én mit tennék. Nos, én 28 éves vagyok, 8 éve vagyok együtt a barátnőmmel, és nem tudok elképzelni olyan betegséget, hogy ne maradjak vele életem végéig. Lehet a végére már szörnyű lenne az állapot, de emlékeznék a sok szép évre, és tudnám így kellett ennek lennie, mert nélküle sem tudtam volna élni egy percet sem.

Ha valakit úgy IGAZÁN szeretsz, és most nem akarok közhelyeket mondani, akkor minden mindegy, csak TI számítotok.

2014. febr. 2. 11:22
 32/46 anonim ***** válasza:
62%
Tudod mit kérdezõ neki is sokkal jobb lesz,ha nem maradsz mellette, jobb is, hogy most derült ki,hogy nem számithat rád!
2014. febr. 2. 11:36
 33/46 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam a kommenteket, de én nem tudnám elhagyni a választottamat, azért mert talán van esélye egy komoly betegségre. Halálra is komoly esélye van nap, mint nap.

Tudom milyen az Alzheimer kor, igaz kívülről, de férjem nagypapáját láttam többször, gőze nem volt, hogy kik vagyunk mi, mikor anyósom a fiamat tartotta a karjában, nagypapa azt hitte anyósomé.... szóval tudom. DE nem tudnám elhagyni a párom ezért.

Ha te úgy érzed, hogy nem vállalható így, akkor inkább hagyd el... talán megnyugszol és úgy érzed jól döntöttél. De csak sajnálatból ne maradj a pároddal, az nagyon megalázó és tönkre teheti mindkettőtök életét.

2014. febr. 2. 11:48
 34/46 anonim ***** válasza:
43%
Ha én lennék a férfi helyében, szégyellném, hogy előbb nem mondtam el ezt a dolgot. Nem tisztességes tőle, amit csinált. Megértem, hogy csak boldog akar lenni, de talán nem eljegyzés utána kéne "véletlenül" kibökni, hogy mi a helyzet, még előtte tisztáznia kellett volna, hogy "drágám, ez és ez a helyzet, nem akarom, hogy azért maradj velem, mert a feleségem vagy, ha úgy érzed, hogy ezt nem tudod bevállalni, akkor menj, és légy boldog mással."
2014. febr. 2. 11:50
 35/46 anonim ***** válasza:
25%
Páran jól írják, tényleg nincs meg az igazi szeretet, a férfi részéről...
2014. febr. 2. 11:51
 36/46 anonim ***** válasza:

miért a férfi részéről nincs szeretet?

azt sem tudjuk ki a nő és ki a férfi...

nekem viszont az a furcsa, hogy hogyan derülhet ez ki csak az esküvő előtt, a másik fél nem ismeri a családot?

2014. febr. 2. 12:24
 37/46 anonim ***** válasza:
93%

Az én életem nagy szerelme is beteg. Nem kialakulHAT nála majd idővel, hanem már most, 29 évesen is súlyos beteg. Sclerosis multiplexe van, igaz, most épp tünetmentes, de bármikor, bármilyen stressz vagy izgalom hatására megvakulhat, lebénulhat, kómába eshet, akármi.

És nem hagyom el, ha úgy alakulna, hogy élete végéig tolószékhez lesz kötve, hát akkor tologatom, ha pelenkázni kell, hát pelenkázom. Sokszor beszélgetünk erről, és mindig mondom neki, ha szóba kerül a dolog, hogy a betegsége is hozzá tartozik, a része, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy ő az, aki, hogy olyan ember, amilyen. Ha más lenne, talán nem is szeretném.

2014. febr. 2. 12:27
 38/46 anonim ***** válasza:
48%
Ennyi kis pitsa "nem igazi szeretet, nem szereted igazából" beszólást rég olvastam. Buták vagytok, mint a föld.
2014. febr. 2. 14:42
 39/46 anonim ***** válasza:
72%

teljesen normális, ha nem mész hozzá. Ösztönösen is így döntenél, hiszen bennünk van a legerősebb, legegészségesebb hím kiválasztásának ösztöne, , még ha kognitív szinten is.

Utódot sem szívesen szül genetikai betegségben szenvedő párnak a nő, hiszen ki a fene akarja, hogy a gyereke is beteg legen (márpedig erre minden esély megvan). Akik nem tudják, mivel jár a betegség, ajánlom kenyér elemér naplóját a neten...

2014. febr. 2. 15:17
 40/46 anonim ***** válasza:
40%
Ja, és nekem volt a férjem olyan beteg, hogy hónapokig ápolnom kellett, sőt nagybátyám éveken át, a haláláig volt ágyhoz kötött, láttam, éreztem a töredékét, mivel jár ez. A felesége emberi roncs lett. Minden tiszteletem annak, aki ezt végigcsinálja, de ha a kapcsolat elején kiderül a kikerülhetetlen és nagyon közeli rosszabodás, akkor én bizony dobbantanék.
2014. febr. 2. 15:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!