Férjem mosásmániás, már ha van ilyen. Te mit tennél ebben a helyzetben?
Totál kiakaszt amit művel.Minden nap mos,ha kell ha nem.Abba már beletörődtem hogy ilyen,mosson ha ahhoz van kedve,de most már eszméletlen dolgokat csinál.Már az én dolgaimat kezdte elvenni.Lassan azon filozom bezárom a szekrényembe hogy ne férjen hozzá.
Mit lehet tenni ha valakinek valami már már a mániájává vált,mert szerintem nála ez már az.
Szerezz be ilyet, és az automata mosógépet és az automata mosógépet tüntesd el a lakásból
Hamar leszokik a mosás mániájáról.
A képen van mosógép, öblítőgép, és centrifuga
Ennyiből nem lehet megmondani. Ha a 2 koszos zoknit nem bírja elviselni és képes kimosni, az tényleg aggasztó. Ha a heti szennyest szétválogatva, napi 1-1 körrel mossa, abban nem látok problémát, még akkor sem, ha rád is mos.
Miért csinálja? Mit mond erről?
Szépen beszéld meg vele! Legalább a te ruháidat ne piszkálja!
Mossa a sajátját. A közös cuccok, mint ágynemű, függöny, stb, hát, azt meg.... Azt is gyakran mossa? Mert akkor ott is alkudoznod kell.
De a saját ruháidnál hivatkozhatsz arra, hogy félted őket, és szeretnéd úgy te mosni, hogy ha kinyúlik/bolyhos lesz/stb, azt te okozd, és ne ő....
Oszd ki neki mosásra a nagy, vastag plédeket, amik nem férnek amosógépbe. Mossa ki és csavarja ki kézzel a kádban!
Minden elektromos árammal működő mosógépet, centrifugát tüntess el.
Nagyanyám mosóteknőben gyökérkefével mosta a nagypapa nadrágját, kézzel dörzsölte ki az ing nyakánt, ujjavégét és kézzel csavarta ki a ruhát.
Jó lesz ez a módi neki is.
Szerinte a szennyest ki kel mosni.
Van két szennyestartónk de mindig üres volt,most az egyiket használom magamnak,ebbe gyüjtöm azt a holmit amit sajnálnám ha tönkretenné,illetve a fehéreket.
Neki tök mindegy mit most,amit talál ömlesztve teszi a gépbe nem baj ha a konyharuha együtt megy a melltartómmal ha szines a fehérrel.
Van neki saját mosószere és öblitője,a munkás ruháit külön mossa ,ha egy darab farmerje piszkos akkor egy darab farmert mos,nem tesz be mellé mást,és nekem panaszkodik hogy sok a villanyszámla.
Oszd ki neki mosásra a nagy, vastag plédeket, amik nem férnek amosógépbe. Mossa ki és csavarja ki kézzel a kádban!
Ezen már túlvagyunk.Megcsinálja.
Máskor arra panaszkodik mindenki, hogy "a férfiak nem csinálnak semmit" - na, most látjuk, hogy az is baj, ha csinálnak...
Szerintem vele kellene beszélned erről, nem itt a fórumon... Mondd meg neki, hogy örülsz, hogy csinálja, meg segít, de ne minden nap mosson, mert sok a villany- és a vízszámla emiatt. Mosson mondjuk heti kétszer. Ennyi.
Ennek ismeretében akkor 2 lehetőség:
1. tanítsd meg mosni, állj mögötte, amíg szétválogatja a ruhát - és ezt tedd kötelezővé!
2. előzd meg, és moss ki mindent, mire hazaér :) Ha nem talál szennyest, előbb-utóbb lekattan a témáról.
Esetleg adj neki más házimunkát, kérd meg, hogy porszívózzon, mosogasson vagy ilyesmi, azzal lefoglalja magát és neked is segít.
Végső esetben tedd működésképtelenné a mosógépet, pl. vidd magaddal a szűrőjét vagy a mosóportartót, hogy ne tudja nélküled használni. Persze ez is macerás...
Mondtam már neki hogyha a szennyes zavarja eltüntetem(van egy kis helység amit nem használunk,ott nem lenne szembetünő)
volt hogy szinte mindent kimostam csak az én privát szennyestartómban voltak dolgok.Szétnézett a házban lehúzta az ágyneműket(fehér lepedő,tarka paplan)hozzácsapta az én fehéreimet és szépen kimosta.Rengeteg szép szürke bugyim lett.
Nem tudom máshol hogy működnek a dolgok de én otthon nem ezt láttam,mindig szétválogattuk anyuval.Anyós viszont igy mos mint a párom,valószinűleg onnan hozta ezt a jó szokását.
Azért gondoltam a szennyesem elzárására mert akkor legalább azt nem teszi tönkre.
A mosógép minden nap megy,3an vagyunka családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!