Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben mit tennétek?...

Ilyen helyzetben mit tennétek? Hogy kéne döntenem?!

Figyelt kérdés

Nemsokára szalagavatóm lesz, amit már most a hátam közepére sem kívánok. A szüleim elváltak, apukám iszik elég rendesen, anyukámnak új párja van. Apukám a legtökéletesebb férfi, ha nem iszik (sajnos ez a ritkább), ezért vagyok hajlandó még elviselni rosszabb napjain is. Azonban félek, hogy a szalagavatómon berúg, mert már volt arra példa, hogy ezzel tönkretette az első bálomat.

Ennek ellenére meg szeretném hívni, mert tudom, hogy ha akar, akkor tud józan maradni, aznap max felhívom óránként, hogy időben leállítsam, ha nekikezdene az ivásnak.

Anyukám viszont kijelentette, hogy az új párja nélkül nem hajlandó eljönni. Sőt, először azzal állt elő, hogy ne is hívjam el apumat, hanem majd táncolok az ő barátjával, mikor mindenki a szüleivel táncol....

Nekem nincs gondom a párjával, sőt, nagyon kedvelem, de tudom, hogy apunak már az is rosszul esne, ha elhívnám, és akkor vagy nem jönne el, vagy tök részegre inná magát.

Egyik sem veszi észre milyen kellemetlen helyzet ez nekem, hogy 6 éve egy normális vacsorát nem bírnak végigülni ÉRTEM, akit elvileg a világon a legjobban szeretnek. Nem érzem jogosnak anyukám kérését, az feltételét meg még úgy sem. Szerintetek tényleg meg kéne hívnom a párját? 1 éve vannak még csak együtt.

Hasonló sztorikat is szívesen olvasok:)

2012. szept. 18. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Én egyikőjüket sem hívnám meg. Úgy viselkednek mint a gyerekek. Annak a napnak rólad kell szólnia, én nem hagynám, hogy bármelyikőjük is elrontsa.
2012. szept. 18. 13:48
 2/10 anonim válasza:
72%
Teljesen igaza van az előttem szólónak. Ez a nap rólad szól, ne rontsák el a szüleid.
2012. szept. 18. 13:52
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Én is teljesen egyetértek az elsővel.
2012. szept. 18. 13:59
 4/10 A kérdező kommentje:

Úgy meg azért nem lenne jó, mert lelkiismeretfurdalásom lenne. De amúgy tényleg olyanok mint a gyerekek, egymással nem beszélnek, nekem szidják folyton a másikat.

Ha nagyon elmérgesedik a helyzet, akkor tényleg ez lesz, senkit nem hívok meg és kész.

Köszönöm a választ:)

2012. szept. 18. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Bár egyet értek az előttem szólókkal, azt is megértem, hogy vágysz a szüleid jelenlétére, hogy büszkék lehessenek Rád.

Én azt tanácsolnám, hogy ültesd le őket egymás mellé és mond el nekik ezt az egészet. Magyarázd el, milyen fontos ez az este, hogy csak és kizárólag a saját szüleidet akarod ott látni, hogy a kedvedért vegyék fel a műmosolyt és az áskálódást tegyék félre egy estére.

Gyerekesen viselkednek most a szüleid, kapuzárás meg csakazértis módon viselkednek, de talán a saját bűntudatukkal tudnál rájuk hatni.

2012. szept. 18. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg gyerekesek, viszont így neked kell keményebben fellépned. Például, mielőtt eldöntöd, hogy egyiket sem hívod meg, adhatsz nekik egy alternatívát. Vagy úgy jönnek és úgy viselkednek, ahogy te szeretnéd, vagy ne jöjjenek.

Tehát apukád ne legyen részeg, anyukád, meg legyen normális, és ha nem akarod, ne hozza a párját, hanem ÉRTED egy estét bírjon ki nélküle, és valamilyen szinten legyen meg apukáddal.

Szomorú, hogy ezért meg kell küzdened, és ennyit maguktól nem tudnak megtenni, nagyon átérzem a helyzeted. Szóval lépj fel, és határozottan beszéld meg velük. Ha úgy viselkednek, mint a gyerekek, úgy is kell beszélned velük, és szót fognak fogadni, ha felnőttként viselkedsz. Sok sikert!

2012. szept. 18. 14:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az összes választ:) Apukám egyelőre még normális mentalitással áll hozzá a dolgokhoz, aminek nagyon örülök, mert tudom, hogy azért nem fog inni, hogy nekem jó legyen.

Emellett anyukámat is megértem, hogy tart a dologtól, de jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy nem tudom eldönteni, melyik ujjamba harapjak bele. Anyukám párja nagyon sokat tett értem/értünk ez alatt az egy év alatt, de neki is biztosan kellemetlen lenne a szituáció.

Már nagyon érik valami kis fejbekólintás mindkettejüknek, úgyhogy megpróbálok velük komolyan beszélni.

2012. szept. 18. 14:16
 8/10 Nagy Krisztina 001 válasza:
Szerintem is beszélj velük. Ha mégsem sikerülne velük dülőre jutni, ne hívd meg egyiket se. Talán hosszútávon ez a legjobb megoldás. Lehet hogy észhez térnek, ha nem hívod meg őket, s rájönnek, hogy te fontossabb vagy a kettőjük párharcánál.
2012. szept. 18. 14:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elszomorítani, de ez késobb rosszabb lessz. Szuleim is kulon mentek, amikor 19 voltam. Ennek 6 éve. Azota nem beszéltek egymással. 2 éve volt az eskuvom. Meghívtam apámat,de nem jott el, mert ott lesz anyám. A lányom keresztelojére már meg sem hívtam, mert ugy sem jon el.

A tesoméknak az idén lett volna az eskuvojuk. Apám azt felelte, hogy oda sem megy. A "sogornom" szulei is elváltak. Egyik szulo sem hajlando menni, ha ott lesz a másik fél. így a tesomék ugy dontottek, hogy nem lesz eskuvo. Tobb mint 10 éve egyutt élnek, eddig jo volt így, ezután is jo lesz.

2012. szept. 18. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Nehéz helyzet az biztos.Hasonló szituban voltam,ha gondolod leírom..

Mindent másképp csinálnék,ha újra szalagavató előtt állnék.

Bálra nem maradtam,az osztályból talán 7-en ha maradtak,de az én okom:

A volt osztályfőnököm apum volt feleségének a férje.Remélem érthető.Így anyum sem akart menni,apum se iagzán anyum nélkül.Nekem az egész 4 év kellemetlen volt..

2012. szept. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!