Beírassam vagy ne? Kell most döntenem? Valaki hasonló helyzetben?
Figyelt kérdés
Márciusban tölti be a kislányom a 2 éves kort,áprilisban van ugye az óvodai beíratás és ha azt szeretném,hogy 2012 márciusától ha betölti a 3-at oviba járjon akkor most be kell íratnom.Azt nem tudom eldönteni,hogy beírassam-e most vagy csak jövőre,mert ugye ha márciusban elkezdi, 3 hónap és nyári szünet lesz.Nem tudom érdemes-e elkezdenie ha utána szünet lesz.Szóval mire megszokná.De gyerektársaságban biztosan jól érezné magát,addigra meg biztosan nagyon is igényli majd,tehát ez meg amellett szól,hogy beírassam.Nyár nem lesz gond,akkor én szabin vagyok nagyrészt.Ha beíratom most akkor kötelező járnia is jövő márciustól?ja meg az van hogy a munkahelyemhez közeli 2 óvoda valamelyikébe szeretném íratni,de nem ismerem az óvodákat,tehát akkor hamarosan meg kellene néznem hogy melyik mellett döntök.Mi vidékiek vagyunk,így ideiglenes lakcímre ugye már most be kellene oda jelentenem,tehát elintéznivaló is van bőven ha idén beíratom.nem tudom hogyan döntsek2011. febr. 16. 13:56
1/4 anonim válasza:
Én mindenképpen beiratnám, aztán addig még tényleg sok idő van és meglátod, hogy viszed-e vagy sem. De inkább legyen beiratva az a biztos.
2/4 anonim válasza:
Az enyém csak bölcsibe fog menni, szeptemberben (szintén márciusban lesz 2), de hol van még az ovi.
3/4 anonim válasza:
Hát hol van - hol nincs, ha márciustól oviba járatnád, akkor bizony most be kell iratni!
Egy nem derült ki a kérdésedből: neked nem kell visszamenned dolgozni márciusban? Mert akkor hová tennéd a gyereket, ha nem az oviba? Nekem ez a rész nem tiszta...
Ha nem fogja igényelni a gyerektársaságot, akkor persze, maradhat otthon, ráér a következő szeptemberben menni oviba, ha meg tudod oldani.
De tapasztalatom szerint 2,5 éves kor körül már nehezen elégiti ki őket egész nap anyuci feje... Gyerektársaságra vágynak.
Egyébként ha beiratod és felveszik, akkor akár októbertől, egész pontosan 2,5 éves korától mehet az oviba az újabb szabályok szerint!!! Ezt se árt tudnod.
4/4 A kérdező kommentje:
Idén szeptemberben megyek vissza dolgozni,és a férjem nagynénje vigyáz rá aki abban a városban él,ahol én dolgozom.Akkor nem egészen másfél éves lesz.Tehát addig marad míg akarjuk akár 3 éves koráig akár tovább.De én mindenképp azt szeretném,ha a lányom gyerektársaságra vágyik 3 évesen akkor menjen oviba,csak attól félek hogy 3 hónapig jár oviba aztán szünet lesz,szóval megszokja de mire megszokja már majdnem vége.És szeptemberben újra be kell szoktatnom.Mert utána én itthon vagyok akkor viszont mivel dolgozom egész évben szeretnék vele lenni ha már nem maradhattam vele 3 éves koráig.Már úgy értem nyáron nem vinném ügyeletre sem az oviba,ha egyáltalán van olyan.Szóval ezért írom hogy nem egész három hónapot járna,viszont azt szeretném ha neki a legjobb lenne.Azt nem tudtam hogy az új rendelet szerint mehet akár 2,5 évesen is,a környékünkön csak egy oviról tudtam ahol a rendelet előtt is így volt.Viszont gondolom feltétel a szobatisztaság,ami egyenlőre nálunk nincs,de nem is nagyon hajlik rá de hát most csak 22 hónapos nem is várhatom tőle,persze ez nyilván változhat még addig,hisz előttünk a nyár is.
2011. febr. 16. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!