Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit tennél egy ilyen...

Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Az esküvő elött nem sokkal derül ki, hogy a jövendőbelid esélye nagyon magas a korai Alzheimer kórra:Nagyszülő, dédszülő es oldalági felmenők között halmozottan előfordult a betegség, egyre korábbi életkorban. A szülőnél 50 körül diagnosztizálták, tehát a partnernél akár 40 évesen is elkezdődhet.

A másik fél családjában is előfordult a betegség -egy beteg volt, aki 70 felett volt már, amikor diagnosztizálták és végig nézte, ahogy a beteget ápoló családtagok tönkremennek az ápolásban.

Menni, vagy maradni? Ha véget vet a kapcsolatnak, akkor élete szerelmét veszti el, plusz meg kell bírkozni a bűntudattal is. Ha marad, akkor a szeme láttára szűnik meg az a személyiség, akit szeret.

Te mit tennél?

2014. febr. 2. 06:28
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
97%

3-as vagyok

Kérdező, úgy látom Te a racionálisak táborát erősíted. Oké, elhisszük, h szereted, és jó ember vagy, de ha racionalista vagy, nyilván lépni fogsz elfele, és néhány átsírt éjszaka után, könnyebb életet választasz. Tedd, ha így érzed, senki nem fog megkövezni érte.

2014. febr. 2. 08:20
 12/46 anonim ***** válasza:
54%

Hagyd el...ha már ez a gondolat megfogant benned akkor nem is szereted tiszta szívedből. Pedig tudod az esküt nem? Egészségben- betegségben...

Am ezt meg csak te állítod h 100%, nagy az esély de nem 100. Amúgy meg honnan tudod h nem te halsz meg előbb? Már bocsi de téged is elüthet a busz...hagyd el jobb lesz neki nélküled.

2014. febr. 2. 08:33
 13/46 anonim ***** válasza:
60%
Hagyd ott. Nyilvánvalóan ezt fogod tenni, csak várod, hogy többen megerősítsenek benne, hogy ez a helyes döntés és ne érezd magad szarul, amiért megteszed. De ezt itt nem fogod megkapni. Otthagyod, összejössz mással, leéled mással az életed, aki megismer 50 évesen is, és 90 évesen azon gondolkozol, megérte-e. A választ csak te tudhatod. Én nem hagyom el a társam azért, mert a jövőben beteg lesz. Mindenki az lesz, és mindenki meg is hal. Az, hogy miben és mikor, kérdéses. Te otthagyod és keresel mást. Ennyi a történet.
2014. febr. 2. 08:50
 14/46 A kérdező kommentje:
Nem a halállal van probléma - valoban, en is meghalhatok, akar holnap is. Nem is az apolassal - ha "csak" lebénulna, vagy hasonló, nem is lenne kerdes. De nem tudom hogyan viselnem, ha ugy veszitenem el, hogy közben mellettem van.... Egyebkent o pl azt mondta, hogy hasonló helyzetben lelepne. Az apja evek óta intézetben van, nem látogatja.....
2014. febr. 2. 08:50
 15/46 anonim ***** válasza:
63%
Sztem felesleges hozzámenned,1-2 év és úgyis tönkremegy a házasságotok,hisz nem tűnik nagy szerelemnek :S
2014. febr. 2. 08:53
 16/46 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem erre a bonyolult kérdésre ne itt várd a választ, ebbe amúgy is csak az tudja beleélni magát igazán, akinek van ilyen betegségben szenvedő ember a környezetében, és tudja miről is van szó.

Most lehet durván fog hangzani amit írok, de én valószínűleg nekilátnék a közös életnek, és ha néhány év után úgy érzed, nem bírod, akkor is meg lehet próbálni azt a megoldást, hogy intézetben ápolják.

2014. febr. 2. 09:03
 17/46 anonim ***** válasza:
61%

Most nagyon csúnya dolgokat tudnék mondani rád...

Sztem hagyd el, de egyre kérlek így ismeretlenül, emg ne mond neki, hogy atúl magas alzheimer kockázata miatt...

Azért mert te ennyire nem szereted, és...nah mindegy, azért őt nem kell tönkretenned !

Amúgy az első a válaszát gunyorosnak szánta..egyet értek vele, mármit azzal amiért írta..(mielőtt azt mondod, hogy nemmismerem a betegséget, közlöm, hogy van a családban, sajnos előrehaladott állapotban)

Azért hagyd el, hogy találjon egy olyan társat, aki esetleg nem hagyná ela bajban, mert te megtennéd, ha már most amikor csak lehetséges opcióként merük fel gy reagálsz..

Aztán valószínűleg lesz nagy koppanás, mert 80 évesen is jobb memőriája lesz mint neked:):):)

2014. febr. 2. 09:19
 18/46 anonim ***** válasza:
17-es vagyok.. Amúgy én semmit nem tennék készülnék az esküvőnkre
2014. febr. 2. 09:22
 19/46 anonim ***** válasza:
73%

Mennyi szent van ebben az országban, aki szerelemből házasodik, és bátran szembenézve a problémákkal kitart a végsőkig. Biztosan optikai csalódás a válások száma. Ne legyetek már ennyire képmutatóak, főleg akinek tényleg fogalma sincs erről a betegségről.

Kérdező, nagyon nehéz ügy. Az érzelmekre szükség van, a hűségre is szükség van, de talán nem véletlen, hogy a fejünk van feljebb. Én nem is azt találom a legveszélyesebbnek ebben a helyzetben, hogy TE ott maradsz egy 40 éves Alzheimer-beteggel, hanem azt, hogy beteg gyereketek születik. Van-e joga valakinek egy genetikailag nagyban meghatározott, igen súlyos betegséget - annak teljes tudatában - tovább örökíteni?

A következőt tenném: elmennék egy genetikushoz tanácsadásra, és őt kérdezném meg arról, hogy ezen információk birtokában kb. mennyi esélye van, hogy a párodnál megjelenik a betegség, és hogy a leendő gyerekekkel mi a helyzet. A válasz alapján lehet dönteni, és ettől nem vagy rossz ember. Helye van az életben az önfeláldozásnak, a hűségnek és a hősiességnek, de ha már előagyat is kaptál a természettől, akkor használd.

2014. febr. 2. 09:43
 20/46 anonim ***** válasza:
81%

Hagyd el. Te is ezt akarod, ordít a soraidból, csak megerősítésre vágysz, hogy ne érezd magadat annyira szar embernek. Az ember sose tudhatja mi vár rá, a hót egészségesnek hitt párod is kaphat következő héten még nagyon fiatalon is egy agyvérzést (volt ilyen ismerős, még 30 se volt), vagy rákot, nyomorékká teheti egy közlekedési baleset, ahogy ez veled is előfordulhat. Születhet beteg gyereketek is, senki se tudhatja, mit dob neki a gép. Az is lehet, hogy ő lesz a kivétel, és 90 évesen hal meg, mert leesik a körtefáról és kitöri a nyakát.

De amikor tudva kell szembenézni azzal, hogy mi vár rád viszonylag rövid időn belül, az megint más. Nem mindenki született Teréz anyának, ezt is el kell fogadni. Ha te már ezen most dilemmázol, jobb, ha nem kezdesz bele, csak nyilván szorult beléd némi erkölcsi tartás is, hogy emiatt nem illik otthagyni a másikat, ha szereted. Zárójelben jegyzem meg, hogy ennek hamarabb ki kellett volna derülni, hogy ilyen nagy a megbetegedés lehetősége, és az ő szájából, nem egy véletlen családi beszélgetésből. Ez kb olyan - legalábbis szerintem-, hogy ha a nő tudja, hogy ezerféle gondja van, ami meddőséget okoz, vagy megnehezíti a gyermekáldást, akkor idejekorán feltárja ezt azzal, akivel olyan komolyra fordul a dolog, hogy közös életet és gyerekeket terveznek, hogy tudja, mire számítson, és ne a házasság x. évben érje meglepetésként.

2014. febr. 2. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!