Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit tennél egy ilyen...

Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Az esküvő elött nem sokkal derül ki, hogy a jövendőbelid esélye nagyon magas a korai Alzheimer kórra:Nagyszülő, dédszülő es oldalági felmenők között halmozottan előfordult a betegség, egyre korábbi életkorban. A szülőnél 50 körül diagnosztizálták, tehát a partnernél akár 40 évesen is elkezdődhet.

A másik fél családjában is előfordult a betegség -egy beteg volt, aki 70 felett volt már, amikor diagnosztizálták és végig nézte, ahogy a beteget ápoló családtagok tönkremennek az ápolásban.

Menni, vagy maradni? Ha véget vet a kapcsolatnak, akkor élete szerelmét veszti el, plusz meg kell bírkozni a bűntudattal is. Ha marad, akkor a szeme láttára szűnik meg az a személyiség, akit szeret.

Te mit tennél?

2014. febr. 2. 06:28
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
95%
Nem szent vagyok, de a párom fontosabb nekem mindennél. Történhet velünk bármi, nem hagynánk el egymást. A válások száma nem a mi gondolkodásunk miatt nagy, hanem azok miatt, akiknek fontosabb a kényelem a szeretetnél.
2014. febr. 2. 09:47
 22/46 A kérdező kommentje:

17!

Fogalmad nincs, hogy miről beszélsz....

Egyebkent a történet nem rólam szólt, hanem a nagyszuleimrol. Merthogy összeházasodtak, bizony. A ferfi 50 évesen lett diagnosztizálva, 75 évesen halt meg. A 25 évből 15 pokol volt. A nagyanyám volt hogy éjjel arra ébredt, a nagyapám a konyha késsel a kezében áll az ágya mellett. Valós eset volt az is, amikor a rendőröket hívta ki, a feleséget gondolván betörőnek. A betegség kezdetén egy hajléktalannak adta a teljes nyugdíját, mert akkor mar fogalma nem volt a penz értékéről.....A pelenka tartalma nem egyszer végezte a falon, szőnyegen, de volt hogy simán csak az ãgyba kente. Amikor sétálni vittem egyszer, az utca közepén kezdett el velem ordítozni, hogy ki akarom rabolni. A rendőrségen kötöttünk ki, nem volt valami nagy elvezet.

A nagyanyám idegösszeroppanást kapott es zárt osztályra került - ott is halt meg. Anyám "csak" depressziós lett, leszazalekolták.

Akkor döntöttünk ugy mi maradék családtagok, hogy ha bármelyikünknel jelentkezik a betegség, intézetbe rakjuk.

Nekem személy szerint szinten magas az esélyem a megbetegedésre, szinten korán várható az elso tünet.

Nincs es nem is kész komoly parkapcsolatom, mert nem akarok senkit kitenni annak, amit az en családom átélt.

2014. febr. 2. 09:53
 23/46 anonim ***** válasza:
Akkor nincs más választásod és elmondod neki a félelmeidet és megszakitod vele a kapcsolatot.Ennyi volt vele a boldogságod.De nem tudhatod, hogy õ ilyen lesz vagy nem!
2014. febr. 2. 10:00
 24/46 anonim ***** válasza:

Nekem a nagymamám alzheimeres, úgyhogy tudom, amásik nagyim parkinsonos volt,marrólmis tudnek szépeket mesélni, és ő velünk élt 3 éves koromtól...

A masik nagyimat a papi ápolja,82-és 86 évesek..

Köszöni szépen, a acsalád jől van...

Nagyon nehéz, szegény nincs tisztában a saját környezetével sem, és a helyzetével sem.

3 percenkét kérdezi meg ugyanazt..

Nem tudja,mhogy győgyszereket szed..

Hazudik..

És gakran kitör velőle a rosszindulat, de mindenki tudja, hogy ez a betegsége..

Tehát felhív olyannal, hogy a papi nem ad neki 3 napja enni..stb...

Ilyenkor elmegyünk megnyugtatjuk.. De nehéz..

Szerintem nekinis otthon kelelne, mert sok a családnak,mde a papi nem akarja, így van neki is feladata...

Az a szerencse, hogy a nagyi kistermetű, és nem tud kárt tenni a papiban, amikor agresszívvá válik, és nem ismeri fel,

Mert sajnos vannak olyan napjai, amikor sent nem ismer fel, más világban él..

17-es

2014. febr. 2. 10:03
 25/46 anonim ***** válasza:
11%
nekem az édesapám volt Alzheimeres, plusz mellé Parkinsonos... nehéz volt, de senki nem ment tönkre az ápolásában. Tudod, család vagyunk, megoldjuk.
2014. febr. 2. 10:03
 26/46 anonim ***** válasza:

Mamámnak melanómája (bőrrák) volt hetven felett, anyukámnak 50 felett, én is nagyon fehér és érzékeny bőrű vagyok, tehát teljesen biztos vagyok benne, hogy nekem is lesz, a kérdés csak az, hogy mikor, és milyen korán veszem észre. (járok bőrgyógyászhoz megnézetni az anyajegyeimet). Párom részéről is volt két rákos eset a családban, a hajlam nála is megvan. De ez nem kizáró ok, hogy együtt legyünk.

Egyébként az, hogy valamilyen betegség előfordul a családban, az tény, hogy erősen növeli a kockázatot, de nem jelenti biztosan azt, hogy az adott betegség elő is fordul majd a következő generációnál.

2014. febr. 2. 10:09
 27/46 anonim ***** válasza:
Hülyeség, hogy az agresszív lesz valaki az Alzheimer kórtól. Én nagymamám is alzheimeres 10 éve, 6-7 éve csak a tévét bámulja egész nap.
2014. febr. 2. 10:17
 28/46 anonim ***** válasza:

Utolsó... V

Ltozó kinek hogy jön ki... Ő a betegsége előtt is erős habitusú asszony volt... Van aki csak ül, van aki nem csak....

2014. febr. 2. 10:18
 29/46 anonim ***** válasza:
91%

Na figyelj. Nálunk a rák, az alzheimer és szívproblémák is vannak a családban, sokszor tényleg halmozottan.

Most én akkor már nem lehetek boldog, 23 évesen kössem fel magam?

Sok víz lefolyik a Dunán, mire előjöHET a betegsége, azalatt lehet sokat fejlődik az orvostudomány. Ne add fel előre.

2014. febr. 2. 10:37
 30/46 anonim ***** válasza:
39%

Figyelj kérdező, minden családban van valami betegség, amire hajalmos valaki... Ennyi erővel senkihez se menj hozzá, mert mindenki hordoz magában valamiféle hajlamot betegségre.

Egyébként tudod, hogy ez hogy alakul ki? Úgy hogy valaki lelkileg rottyon van, szarul érzi magát a bőrében, boldogtalan, ezáltal őrli magát, és az a betegség ütközik ki, amire hajlamos.

2014. febr. 2. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!