Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Budapestről elköltöznétek egy...

Budapestről elköltöznétek egy kis erdélyi faluba?

Figyelt kérdés
A kérdés kicsit összetett, ezért írok róla bővebben.Én egy magyarországi magyar lány vagyok, a férjem erdélyi.A férjem már több mint 13 éve él Magyarországon 20 évesen jött ide nyilván a jobb megélhetés reményében. Nagy kötődése van a faluhoz, a kultúrához és a családjához. Ezzel alapvetően nincs is gond, viszont mindenképpen vissza szeretne velem költözni és majd a születendő gyermekünkkel. Persze munka nincs kilátásba neki és csak albérletbe tudnánk menni, vagy meg tudunk vásárolni egy kicsi parasztházat, ami lebontásra kerülne. Anyóshoz nem szeretnék menni.Most Budapesten élünk az én is minigarzonomban amit öröklés útján tudtam vásárolni. Én egyéni vállalkozó vagyok és csak vegetálok máról holnapra, a férjem egy boltban dolgozik 600ft-os órabérért. Szóval el lehet képzelni milyen szerényen élünk.Viszont a férjem kikötötte, hogy ő vissza szeretne költözni a szülőfalujába,mert őt oda kötik a gyermekkori-és családi élmények és ott szeretné nevelni majd a gyermekeket.Mikor összejöttünk én mondtam neki hogy egy jó asszony követi mindenhová a férjét és ezt ő szó szerint vette. Persze úgy értettem, hogy kompromisszumokat kell kötni és nem egyoldalú a dolog. Ő azt mondta, hogyha az elején elutasítottam volna a falura költözést, akkor nem vett volna el feleségül. Teljesen komolyan gondolja nem is akar változtatni.Említettem neki hogy a falu környéki városba költözzünk a lehetőségek miatt, de ő ezt élből elutasítja.Neki csak a szülőfaluja kell és kész.Nem lenne ezzel gond,ha lenne munkalehetőség és lenne annyi pénzünk, hogy építkezzünk stb. Viszont a semmibe kimenni szerintem nagy felelőtlenség, de ő ezt nem így látja.Úgy gondolja hogy ha más is megél, akkor nekünk is sikerülni fog. A faluba kb.1800 ember él, a főút mentén van csak aszfalt, egyébként földút van és sok házba nincs bevezetve a vezetékes víz sem. Én kisvárosban nőttem fel s jó pár éve Budapesten élek. Nincsenek különösképpen nagy igényeim, de nem az volt életem álma hogy egy kis faluban lakjak. Ti mit szóltok ehhez?Meg lehet szokni? Be lehet illeszkedni?

2014. jan. 29. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
26%

Kedves hozzászólók!

Véletlenül idetévedtem,és döbbentem olvasgatom a negatív kampányt ellenem.:)

Hát annyit elárulok,hogy nagyon szeretjük egymást a feleségemmel és remélem,hogy csak az ásó-kapa választ el minket....

Nos,tisztázzunk néhány apróságot.

Először is nem olyan siralmas az anyagi helyzetünk,mint ahogy a drága feleségem lefestette,neki van még egy lakása vidéken,ami ki van adva,nekem 2 millió,neki 1 milla kp-ja,nekem autó 10 éve.(nem hitelre,fillér adósságunk nincs)Nekem is,neki is több szakmánk van.

Erdélyben a drága (néhai) édesapám házat nagy kerttel,gazdasági épületeket,6 hektár földet,egyéb ingóságokat és "egy édesanyát" hagyott ránk egy keményen,tisztességgel,becsülettel ledolgozott élet után.

Munkalehetőség is van otthon, a 35 km lévő városban testvérem egy komoly asztalosműhelyt irányít(nem az övé),de mehetnék oda is melózni.(első mesterségem asztalos.Barkácsüzletben kereskedelmi és egyben asztalosmunka felvétel ill. árajánlat készítésben tapasztalatom 4 év,ehhez iskolám is van.)

Ezenkívül számos megvalósításra érdemes ötletem van,rendkívül szívós és munkára nevelt fickó vagyok,kellő felelősség,kötelezettség és igazságérzettel és erős "erdélyi magyar" önérzettel bírok.Vállalkozói,kereskedelmi szellemmel,kreativitással és furfangos,de józan parasztésszel áldott meg a teremtő.:)

Szóval ne aggódj édes feleségem,megélünk mi a jég hátán is,csak bízz bennem és tarts ki mellettem!

Nem az anyagiak adják a boldogságot,hanem egy szerető család akiért érdemes küzdeni!Végre megtaláltuk egymást,hasonló az életlátásunk,gondolkodásunk,csak légy kissé optimistább kérlek!

Ismerkedésünkkor épp elszántam magam a hazaköltözésre.Imádkoztam,hogy nem találkozzak senkivel már,aki megállíthatna az évek óta húzódó döntésemben.NEKED,édes feleségem nem tudtam ellenállni,beléd szerettem,de AZ ELSŐ NAP elmeséltem szülőfalumhoz és ott élő családtagjaimhoz való erős érzelmi ragaszkodásomat,és azt sem hallgattam el,hogy MINDENÁRON vissza akarok költözni hőn szeretett hazámba.Ezt hallva örömmel kijelentetted,hogy követnél engem a világ végére is,és házasságkötésünk előtti fél év együttélés alatt kétszer is elvittelek Erdélybe,ami neked annyira tetszett,hogy vissza sem akartál jönni,kérted minél hamarabb költözzünk haza a szülői házba.Na hát ezért döntöttem MELLETTED, mert szavadat adtad,hogy szívesen itt hagyod Magyarországot,ahová nem igazán köt semmi:se család,se barátok,se semmi.Mi változott azóta?Semmi!Én mindenben állom a szavam,és örülnék ha Te is így tennél.Különben nagyon átverve érezném magam...:( Azt is mondtam,hogy csak kalandvágyból illetve az anyaország és az itteni magyarok mentalitásának megismerése céljából jöttem át.Sajnos itt sok embernél azt tapasztaltam,hogy a rosszindulat,a széthúzás,az irigység,a felületlenség,felelőtlenség,közömbösség,gerinctelenség stb. eléggé megvan.(tisztelet a kivételnek)Ezért sem kötöttem sok életre szóló barátságot.:)Szóval én nem szerettem meg jobban itt,ezért dőlt a mérleg Erdély felé.Ott más mentalitás uralkodik,nem akarom itt hosszan ecsetelgetni.Otthon vannak megbízható barátaim,és a szomszéd nem ordibál és nem hívja rám a rendőrséget,mint itt,(ez tapasztalat,16 ker. családi házat béreltem 10 évig)ha szombaton flexelek vagy gyalulok,hanem átjön segíteni...Nekem otthon saját műhelyem van,mindenféle gépekkel,én ugyanis imádok alkotni,bútort készíteni,mindent ami fával,vassal meg autószereléssel kapcsolatos.De megcsinálok szinte bármit.Nekem BÖRTÖN a társasház!!!Friss levegő van odahaza,saját magunk által megtermelt zöldséget,gyümölcsöt,házi tejet,tojást és háztáji húst szeretnék enni és enni adni gyermekeimnek.Ott is megtalálható minden,amitől itt esetleg el kéne szakadni.Internet,olcsóbb mobiltelefonálás,kábel tv,fürdőszoba,aut.mosógép,saját kút és vízrendszer,porszívó,mikró,pb gáz és minden ami már otthon is alap,MEGVAN a mi családi házunkban ami 3 szobás,nagy konyhás,fürdős kamrás,pincés,2 nagy udvaros,kertes.Anyám,aki mindenben nagyon segítőkész,külön kis házban él egyedül.Az igaz,hogy néhány magyar ház után roma utca következik,de én ott nőttem fel,ismerem őket,sose bántottuk egymást.Némelyek sokkal módosabbak mint bármelyik átlag állampolgár.Ha nem akarsz ott lakni még ideiglenesen sem édes kis feleségem,akkor kedvedért elmegyünk albérletbe,főút mellé.Községfalu,90 százalékban magyar,posta,rendőrség,orvosi rendelő,bank,üzletek megvannak.Közelben erdők,kirándulóhelyek,városok,kulturális programok és szórakozóhelyek.Erdély gyönyörű.Rengeteg magyarországi és külföldi turista keresi fel évente...

Tehát édes feleségem,ha már ide jöttél panaszkodni,rám hallgass és ne egy csomó idegen ember véleményére,akik lehet sosem fordultak meg Erdélyben,és fogalmuk sincs a falusi élet szépségeiről.Én mindent megteszek,ahogy eddig is,hogy boldoggá tegyelek,és hogy legalább olyan példás férj és apa lehessek,mint amilyen az én édesapám volt.Ígérem,ha mégsem jönne otthon az élet,visszaköltözünk...:)

Köszönöm,annak aki végigolvasta hosszúra nyúlt regényem.

Üdvözlök mindenkit aki hozzászólt a legjobbakat nekik is és minden jóindulatú magyar embernek határon innen és túl!

2014. febr. 1. 14:16
 62/72 anonim ***** válasza:
61: úgy látszik, kicsit máshogy látjátok a dolgokat a feleségeddel. Egy biztos, a két leírás alapján nem ugyanarról, nem ugyanúgy beszéltek. (Már ha te egyáltalán a férje vagy.) A feleséged nyilvánvalóan nem akar veled menni Erdélybe, még akkor se, ha x éve a nagy rózsaszín szerelemben ezt mondta. És továbbra is vele értek egyet.
2014. febr. 1. 17:00
 63/72 anonim válasza:
46%

kedves Kérdező ! Ha az előbbi beíró tényleg a férjed , akkor nem is értelek . Ez egy értelmes , átgondolt , megfontolt ember aki felelősséggel döntött úgy, hogy haza költözik Erdélybe . Én mint erdélyi születésű ember , igenis ilyennek ismerem az erdélyi embereket és nem fafejűnek mint ahogy az a legtöbb hozzászóló anyaországi magyar csúfolta .

Annak idején mi is azért költöztünk Erdélybe , mint amit a férjed is leírt , a saját termesztésű zöldségekért , házi ételekért , a segítőkész szomszédokért és azért hogy a gyerekeink egészséges környezetben , friss levegőn nevelkedjenek fel , távol a drogoktól és a nagyváros veszélyeitől . A párod nagyon racionálisan gondolkodik , bízz benne ! Ilyen embert a világ végére is követhetsz ! Sok sikert nektek ! :)

2014. febr. 1. 18:12
 64/72 anonim ***** válasza:
24%

Köszönöm a negyvenes erdélyi nőnek a biztató szavait,látom egy malomban őrlünk.:)

Pár szót még elengednék.Akik itt engem fafejűnek neveztek és elhordtak mindenféle felelőtlennek,azoknak üzenem,hogy először nézzenek magukba és a saját "portájukon belül" tegyenek rendet,azután károgjanak mint vészmadár:)

Az ilyen és hasonló nagy magyaroktól kaptam már meg néhányszor a "román"

megszólítást.:)Én mindig büszkén felfedtem és vállaltam erdélyi származásomat,ha a helyzet úgy kívánta.A lerománozóknak is elmeséltem,hogy mitől döglik a légy..Beszélem eléggé tisztán gyönyörű magyar nyelvünket,nem románosan,vagy román szavakat használva,s még csak nem is dialektussal.Felmenőim több száz évre visszamenőleg bizonyíthatóan magyar nemzetiségűek.Szóval ne oktasson ki engem egyetlen szlengeket használó "magyar" se,akinek minden második szava az,hogy oszt,tök,gáz,úristen,vagy izé.(az obszcén kifejezéseket már nem is említve.) Akinek az igen=ja,akinek az édesanya=muter stb..Nem is értem,mitől pósta a posta,miért hanyas a hányas,és

miért mondják azt sokan,hogy oda adták a fizetésemet.Nem ide adták véletlenül?:)

Amúgy helyesírásomat sem a piros aláhúzás diktálja,hanem megtanultam annak idején...

Sajnálatos módon Magyarországon nagyon sok ember van nagy szarban a felelőtlen,mindent hitelre való össze-vissza vásárlásban.Szeretik rázni a rongyot,de közben lakás,autó,plazma tv,telefon,bicikli,laptop,háztartási gépek,külföldi nyaralás és a jó ég tudja még mi az isten nyila hitelre van vásárolva,és már a fizetésük nem elég a törlesztőkre,amivel hosszú évekre lenyomorítják magukat...

7 évig egy modern,számítógép vezérelt gépekkel felszerelt gyárban dolgoztam,ahol volt időm megfigyelni ezen emberek vergődését.Egyformán kerestünk,én albérletben laktam,mégis mindig én adtam kölcsön nekik.

Az első nap,amikor odakerültem,megkérdezte tőlem egy hasonló korú fiatalember cigivel a szájában,hogy "izé',oszt hallottál már a' internetről???Mondom,dehogy,az meg mi a nehézség?:)Hülyének néztek,de később megmutattam nekik!

Állandóan a dohányfülkében lógtak én meg nekiálltam keményen dolgozni.3 hét múlva az üzemvezető behívatott és felajánlotta,legyek egyik csoport műszakvezetője.Ettől kezdve,egyre irigyebbek lettek rám.Pedig én senkinek sem nyaltam,csak a dolgomat végeztem.A 12 órás műszak miatt sok szabadnapom volt,ezért másodállásban asztalosként vállaltam munkát.Egy év kemény munkával,másfél millióért olyan hathengeres autót vettem,hogy köpni nyelni nem tudtak a drága kollégák.Csak vakaróztak,sugdolóztak és találgattak,hogy vajon miből tellett?

Pár hónap után 2 napig szervizbe hagytam a kocsit,mire a másik műszakvezető a suzuki vagonból odaszólt nekem,hogy mi van elvitte a bank?Hát mondom a tiédet hamarább el fogják vinni,mert én kápéra vettem.Sajnos el is vették tőle pár hónappal később.Rá félévre volt egy balesetem,nem javíttattam meg,hanem azonnal vettem egy másik,szintén kemény sportautót 1,5 misiért,az arcukra fagyasztva az összes kárörvendő mosolyt:)

Fenti soraimmal nem dicsekedni akarok.Csak érzékeltetni akartam,hogy én,hogyha valamit el akarok érni,azért képes vagyok becsülettel és keményen megdolgozni!Csak nem bírom azokat,akik siránkoznak,szidják a mindenkori kormányokat,okosabbak minden miniszterelnöknél,irigykednek,de közbe baromságokra költik a pénzüket,félretenni nem tudnak és nem is akarnak!Mivel ezt láttam otthon én is úgy éltem mindig,hogy tartalékolni kell,és ha bármi történik,van mihez nyúlni...

S még valami:Az én falumban egyetlen kéregető és hajléktalan sincs,nincsenek kábítószeresek,nincsenek betörések,rablások,nem ütnek le az utcán,és több tisztelet jut az időseknek.Budapesten mindez megtalálható sajnos...

2014. febr. 1. 21:17
 65/72 anonim ***** válasza:
65%

székely leánka:

Kedves Férj,

A soraid közt felismertem benned egy csepp izzig-vérig Édesapámat! :) Egy biztos, le se tagadhatod, h honnan jöttél :)

De bizony fafejű vagy, ez jól alá is támasztottad az írásaiddal, de nem akarom megmagyarázni miért, úgyse fogadnád el, hiszen fafejű székely vagy. De ezt ne vedd bántásnak, Édesapám is iszonyat fafejű, mégis nagyon szeretem! :)

Az álláspontod kifejtése után már kicsit máshogy fest az egész kérdés. Örülök, h kifejtetted. Nekem az a fura, h ha ennyire talpraesett, ügyes gyerek vagy, akkor miért tart ennyire a feleséged a kiköltözéstől. Olvastunk itt 35 km-re lévő munkalehetőségről, szorgos asztalos kezekről, ingatlan, állattartás, föld, saját kert, ami csupa pozitívum. Igen, ilyen egy székely ember, a kakasokkal ébred, és megy körbe-körbe, szorgokodik egész nap, gyarapítja, ami van, félretesz, huelyenek tetteti magát mások előtt, és magában ravaszan kuncog a bajsza alatt. JÓ időben pedig dob egy fricskát a városi málészájú pápeláptyéknak, h na ki a f* sza gyerek. Ajda az Isten, h valóban olyan "kreativitással és furfangos,de józan paraszti ésszel megáldott, szívós és munkára nevelt, fickó" vagy, , amilyennek leírtad magad, mert akkort esküszöm nem féltenélek Benneteket.

Figyelj, olvastuk, hogy korábban dolgoztál Magyarországon, visszamentél Erdélybe, de 2-3 év múlva visszajöttél, mert elfogyott a pénzed. Ezt Te hogy írod le a Te szemszögedből? Azért lenne fontos, mert ha akkor nem jött be élet, akkor miért gondolod, h ezúttal be fog jönni?

Szép napot!

2014. febr. 2. 07:08
 66/72 anonim ***** válasza:
43%

Kedves székely leánka!

Én köszönöm,hogy aggódsz értünk,de hidd el semmi okod rá.:)

A feleségemnek eddig csak csalódásai voltak eddigi kapcsolataiban,ezért annyira szkeptikus.De nem volt még egy "fafejű székely" ismerőse sem,ezért ne fordítsd ellenem!Légy szíves Te se nevezz fafejűnek,ne általánosíts,hisz nem ismersz sem engem,sem a családomat.Nem szeretem magam jellemezni,ide is csak azért írtam,mert nem hagyhattam szó nélkül a sok lehordó véleményt,olyan emberektől,akik azt hiszik,hogy csak Budapesten van élet.Én tudom magamról,hogy ki vagyok és,hogy MIT AKAROK,nincs szükségem sajnálkozókra,kioktatókra.Eddigi életem során inkább irigyeim voltak és nem sajnálóim.

Kérdésedre válaszolnék,hogy miért mentem vissza anno.Öt hónap után mentem haza,mert el akartam menni katonának.Közben megkaptam itt a letelepedési engedélyem,és mégse mentem el.Otthon maradtam fél évig,2 hónapig bedolgoztam egy vállalkozónak saját műhelyemben famunkákat,de az illetőről kiderült,hogy egy szélhámos és a nyakamon maradt a sok félkész árú amit saját költségemből legyártottam neki.Nem akartam balhézni vele,hagytam a francba.Úgy voltam vele,kicsit szabadságolok,ki tudja mikor lesz még lehetőségem az életben.(17 éves koromtól már dolgoztam egy városban,albérletet tartottam fenn és,munka mellett érettségiztem)Maradtam a szüleimmel fél évig,NEM kerestem munkát,hanem segítettem nekik erdőn,mezőn mindenhol.Úgy terveztem,hogy pár évre visszajövök,aztán ez egy kicsit elhúzódott,különböző magánéleti okok miatt.(párkapcsolatok,halálesetek,stb.)

További szép napot és boldogulást az életben!

A fafejű székely.

2014. febr. 3. 10:17
 67/72 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a férj írása kamu. Ha nem, akkor csak annyit, hogy ha tényleg annyira szeretnéd a feleségedet, akkor azt is néznéd, hogy neki mi jó. És nem az a jó neki, amiről te gondolod, hogy jó. El tudja ő dönteni maga is. Az pont elég, hogy nem akar menni.

Amúgy meg a 26%-od elég jól méri a szemléletedet.

De ez a "véletlenül idetévedtem" duma is elég gáz szerintem, lehet, hogy az egész kérdés kamu volt?

2014. febr. 3. 12:03
 68/72 A kérdező kommentje:
Kedves kommentelők!Akkor én is megszólalok mint feleség.Nem kamu sem a kérdés sem a férjem beírása, hiszen a kérdésem beírása után 1 nappal a férjem észrevette, hogy ide jövök "panaszkodni". Szóvá is tette, nem tetszett neki hogy írtam ide. Ahogy hazajött a munkából rögtön kérdezte, hogy kiírtam-e kérdést a gyakorira?Hát természetesen nem tagadtam, hiszen éreztem hogy előbb-utóbb észreveszi hiszen ő is regisztrált tag és már akkor ismerte ezt az oldalt amikor én még hírét-hamvát sem.Mindegy most jól elkanyarodtam..Székely leánka és erdélyi hölgy én nem aggódok a férjem kreativitása,szemlélete és munkaszeretete valamint szorgalma felől egy cseppet sem, viszont az éremnek azért van egy másik oldala is és én (is) másik szemléletből látom ezt a kérdést.A férjem a falu bűvöletében van, ott nőtt fel, az édesanyja tipikus szolgalelkű, az urát kiszolgáló háztartásbeli asszony aki 4 gyermeket tisztességgel felnevelt. Állatokat tartottak,többek között bivalyokat is,megtermelték a zöldséget,gyümölcsöt,volt háztáji tyúk és tojás, házi tej és minden egyéb hasznos és egészséges dolog amihez a városi ember csak pénzért jut hozzá a piacon.Szóval a férjem és köztem az az alapvető különbség, hogy ő faluhelyen szocializálódott, teljes családban nőtt fel testvérekkel, ott a faluba járt oviba és általánosba,oda kötik a gyermekkori élmények.Én viszont egy ötven ezres városban nőttem fel panel lakásban, a városon belül jártam oviba,általános iskolába és gimibe is. Majd elkerültem főiskolára Budapesttől 30 km-re. Sajnos elvált szülők gyermeke vagyok, 19 éves voltam amikor elváltak a szüleim, 23 éves amikor az édesapám meghalt :( Mióta elköltöztem egyedül tartottam fent magam kollégiumban, albérletben, szóval nem támogatott senki sem és elég hamar talpra kellett állnom. Az apai nagyszüleim falun laktak, ők is állatokat tartottak, fenyőtermesztéssel foglalkoztak szóval kisgyermekként belekóstoltam a falusi életbe, szóval nem egy elkényeztetett panelpatkány vagyok, bár nincs testvérem, de attól még nem volt habos torta az életem mint sok egykének. A másik nagyszüleim a kisvárosunk kertvárosi részében laknak, ők is tartottak, sőt máig tartanak tyúkokat, disznókat, kacsákat és még lovakat is, van hétvégi házuk rengeteg szőlővel, úgyhogy ők is igazi kemény falusi életet éltek és rengeteget jártak a nagyszüleim mindkét részről erdőre,mezőre. Ez mind nagyon szép és elismerésre méltó ha valaki 2 kezi munkával,paraszt munkával keresi a kenyerét. Viszont van az éremnek egy másik oldala is. Én nemcsak a falusi élet szépségeit pl. friss levegő, háztáji csirke, tojás, zöldség,gyümölcs, nyugalom stb. részeit látom a dologban hanem például nekem fontos az oktatás és annak színvonala. Városon lehet válogatni az iskolák, óvodák között, szabad orvosválasztás van, több a tanulási-és kulturális lehetőség. Egy faluban általában van 1 óvoda,1 általános iskola-jobb esetben!!!-1 gyógyszertár,1 orvosi rendelő,2-3 bolt, kocsma és templom és nagyjából kifújt. A másik hogy egy falun belül szabályok vannak,meg kell felelni mások elvárásának, tehát ha falunk valaki városra íratja a gyermekét iskolába azt már megszólják hogy különcködik. Szóval a falu ingerszegénysége oktatás és kultúra szempontjából megosztja,bekorlátozza az emberek lehetőségeit. Van 1 óvoda és kényelmi szempontból oda iratom a gyermeket, értelemszerűen általánosba is oda megy ,viszont a középiskolát vagy gimit már városon kell járnia mert nincs a faluba, tehát ez már procedúra mert be kell járnia.Ha megy főiskolára v. egyetemre akkor is városba kell mennie, sőt sok esetben még nagyobb városba mint ahol mondjuk a szakközepet végezte-mert nem biztos hogy ott van felsőoktatás is-aztán ennek mi az eredménye???az, hogy a gyermek akarva-akaratlanul elkerül a faluból és ha már munkába kell állnia akkor megint lekorlátozódnak a lehetőségei. Ráadásul ha szeretném hogy a gyermekem tanuljon zenét vagy nyelvet és sportoljon akkor ezekre ugyancsak nincs lehetőség a faluban,mert nincs zeneiskola, uszoda/sportlétesítmény,nyelviskola stb.Szóval én ezt az oldalát is nézem a dolgoknak és nemcsak azt hogy milyen friss a levegő és milyen szépen kukorékol hajnalban a kakas.A drága férjem ezeket a dolgokat nem mérlegeli, hanem csak a hőn szeretett gyermekkorában nosztalgiázik hogy milyen jó volt az erdőre,mezőre járni,milyen gyönyörűek voltak a bivalyok és milyen finom,friss tejet adott és mennyire nyugodtabb volt a gyermekkora mint egy városinak.Ezzel egyet is értek és nem is vitázom efelől, de azóta millió változás van az életben, szinte a legkisebb faluban van internet, sokkal több impulzus éri az embert mint akkoriban, tehát véleményem szerint a mostani falusi emberek nem úgy élnek mint 50-100 évvel ezelőtt.A felnőtteknek is be van korlátozva a lehetőségük falun.Ha el szeretnének menni egy színházba vagy koncertre, ahhoz autóba kell ülni és a legközelebbi városba vagy nagyközségbe kell utazni. Ha akarok egy jót bulizni egy Ákos vagy Edda koncerten, akkor falun erre nincs módom,mert oda ismertebb emberek nem jönnek. Győzike meg bunyós Pista előadásból meg köszönöm nem kérek!Falura többnyire az ilyen mulatós énekesek/együttesek jönnek.Nekem ez a személyes meglátásom.
2014. febr. 3. 13:43
 69/72 anonim ***** válasza:
Ha valamilyen mosómedvem vagy medve lennék biztos elköltöznék.
2014. febr. 16. 22:02
 70/72 anonim ***** válasza:
Hát az életszínvonal biztos magasabb lenne, mint egy pesti minigarzonban
2016. aug. 18. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!