Budapestről elköltöznétek egy kis erdélyi faluba?
Soha-soha-soha nem költöznék Erdélybe. Soha.
Gyönyörű hely, de egy pusztaság, nincs ott semmi az égvilágon, munkahely meg pláne nincs. És hiába magyarok laknak ott, úgy képzeld el, hogy pár száz évvel ezelőtti mentalitás uralkodik ott. (Tisztelet a kivételnek) Ha fel vagy rá készülve, hogy otthon az asszonynak kuss lesz a neve, és minden házimunka a gyerekneveléssel együtt a te nyakadba lesz varrva, akkor menj.
Két barátnőm is kiköltözött az erdélyi barátjukkal. Itt alkalmazkodtak az itteni szokásokhoz a férfiak, normálisak voltak, mindent megtettek. Amint a saját hazájukban voltak, ott már a férfiak szabálya érvényesült. Néha egy-egy pofon is jár, ha az asszony kinyitja a száját. Többször voltam kint kirándulni, midnenhol megfigyelhető ez a mentalitás.
Főleg, hogy munkája sincs, én biztosan nem kölzöznék ki.
De erről korábban kellett volna beszélgetni...
De mindenki úgy cseszi el az életit, ahogy szeretné.
17-es vagyok,kicsit off:
Az,hogy nincs vezetékes víz,nem azt jelenti,hogy nem működhet az automata mosógép és kézzel kell mosni.
Önálló,automata vízellátó-rendszerünk van,fúrt kúttal,hidroforral.Még a mosogatógép is megy róla.Sőt,villanybojler vagy gázbojler is,ez nem lehet probléma.Legalábbis felénk.
On:
Kérdező,én továbbra is azt mondom,hogy mindent hátra hagyva nem mennék,meghagynám a lakásomat itt,kimennék egy időre és ha tetszik,maradnék,ha nem,akkor jönnék vissza.Ezt a férjednek is meg kellene érteni szerintem.
És mégis azt a szerencsétlen gyereket miből szándékoztok eltartani, ha kimentek munkalehetőség nélkül a semmi közepére? Inkább itt kellene arra törekedni, hogy mindenetek meglegyen.
A férjed nagyon felelőtlen ember, viszont te is az vagy mert tudtad előre, hogy ő majd vissza szeretne menni, ennek ellenére hozzámentél, és még gyereket is vársz tőle... Hát hogy őszinte legyek: ezt nagyon benézted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!