Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Budapestről elköltöznétek egy...

Budapestről elköltöznétek egy kis erdélyi faluba?

Figyelt kérdés
A kérdés kicsit összetett, ezért írok róla bővebben.Én egy magyarországi magyar lány vagyok, a férjem erdélyi.A férjem már több mint 13 éve él Magyarországon 20 évesen jött ide nyilván a jobb megélhetés reményében. Nagy kötődése van a faluhoz, a kultúrához és a családjához. Ezzel alapvetően nincs is gond, viszont mindenképpen vissza szeretne velem költözni és majd a születendő gyermekünkkel. Persze munka nincs kilátásba neki és csak albérletbe tudnánk menni, vagy meg tudunk vásárolni egy kicsi parasztházat, ami lebontásra kerülne. Anyóshoz nem szeretnék menni.Most Budapesten élünk az én is minigarzonomban amit öröklés útján tudtam vásárolni. Én egyéni vállalkozó vagyok és csak vegetálok máról holnapra, a férjem egy boltban dolgozik 600ft-os órabérért. Szóval el lehet képzelni milyen szerényen élünk.Viszont a férjem kikötötte, hogy ő vissza szeretne költözni a szülőfalujába,mert őt oda kötik a gyermekkori-és családi élmények és ott szeretné nevelni majd a gyermekeket.Mikor összejöttünk én mondtam neki hogy egy jó asszony követi mindenhová a férjét és ezt ő szó szerint vette. Persze úgy értettem, hogy kompromisszumokat kell kötni és nem egyoldalú a dolog. Ő azt mondta, hogyha az elején elutasítottam volna a falura költözést, akkor nem vett volna el feleségül. Teljesen komolyan gondolja nem is akar változtatni.Említettem neki hogy a falu környéki városba költözzünk a lehetőségek miatt, de ő ezt élből elutasítja.Neki csak a szülőfaluja kell és kész.Nem lenne ezzel gond,ha lenne munkalehetőség és lenne annyi pénzünk, hogy építkezzünk stb. Viszont a semmibe kimenni szerintem nagy felelőtlenség, de ő ezt nem így látja.Úgy gondolja hogy ha más is megél, akkor nekünk is sikerülni fog. A faluba kb.1800 ember él, a főút mentén van csak aszfalt, egyébként földút van és sok házba nincs bevezetve a vezetékes víz sem. Én kisvárosban nőttem fel s jó pár éve Budapesten élek. Nincsenek különösképpen nagy igényeim, de nem az volt életem álma hogy egy kis faluban lakjak. Ti mit szóltok ehhez?Meg lehet szokni? Be lehet illeszkedni?

2014. jan. 29. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
95%
Igen, hozzáállás kérdése, ez igaz. Más dolog, hogy ki hogy állna hozzá ahhoz, hogy élete hátralevő részében egy fafejű székely emberrel kéne együttélnie egy civilizálatlan félig-meddig cigánytelepen. Valahogy ehhez nem tudnék vidáman állni. Mert a másik, hogy ti normális helyre mentetek, bár civilizálatlan volt (nekem az annak számít, amit te leírtál), de normális (nagyjából... hisz székelyekről beszélünk ugye) emberek vettek titeket körül. Szóval a kérdező helyzetéhez nem lehet lelkesedéssel és jókedvvel hozzáállni. Én sírvafakadtam volna a helyében, mikor a férjem kitalálja, hogy egy olyan helyre akar költözni.
2014. jan. 30. 21:28
 52/72 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért majd számolj be, h mit sikerült alkudni a férjeddel, mert nagyon kiváncsi vagyok! A reakcióira is, és hogy hogy alakul majd a baba érkezésével a dolog.
2014. jan. 30. 21:51
 53/72 anonim ***** válasza:
91%

"Karrier, lakás, kocsi, új munkahely,új diploma stb. és hipp-hopp 40 évesek lettek és már nem jött össze a gyermek vagy nem találtak apának valót és savanyodnak egyedül v. rossz kapcsolatban esetleg szülőkkel."

Aha... tényleg sokkal jobb ennél egy putriban éhezni egy gyerekkel, és egy ROSSZ kapcsolatban a téged semmibe vevő férjeddel...

Magyarázd már el nekem, miért!

Aki itt "lemarad" a gyerekvállalásról, annak megvolt az ESÉLYE arra, hogy megvalósítsa magát (álmodott egy diplomáról, egy munkáról, egy gyerekről... és ebből az első kettőt elérte, de a harmadikra is volt esélye). A te álmaid hol fognak teljesülni, ha a drága férjed alázatos szolgája leszel? Igen, lehet, hogy gyereked lesz, de egy boldogtalan nő csak boldogtalan gyereket tud nevelni. Szülsz egy gyereket, de ha nem bírod Erdélyben, hogyan tovább, erre gondoltál már? Egyedül felneveled itt, vagy felneveli a férjed ott?

Esélyed sincs normális életre, míg az ismerőseidnek volt.

Minél előbb kilépsz egy ilyen sehova nem vezető kapcsolatból, annál nagyobb esélyed lesz arra, hogy egy normális férfinak szülj gyereket.

Ha ezt néhány év múlva léped meg, akkor már valóban nem lesz esélyed sem.

Csak azért maradnál, mert attól félsz, hogy nem lesz jobb? Ez 16 évesen még normális, 30 körül már nem annyira...

2014. jan. 31. 11:28
 54/72 anonim ***** válasza:
91%

"Én láttam ... azt írta , hogy van egy kis garzonlakásuk amihez örökség útján jutottak . Azt el lehet adni , abból el lehet indulni"

Bocsánat, de nem "jutottak", hanem "jutott" a kérdező. Nagy különbség. Az örökség nem része a közös vagyonnak, akkor sem, ha házasság alatt szerezték. A lakás egyedül a kérdezőé, és ha eladja és másikat vesz belőle, az is egyedül a kérdezőé, kivéve, ha lesz olyan bolond, és közösre íratja.

Ezt már írtam, de megismétlem: órási felelőtlenség lenne felélni a lakás árát, mert onnan aztán végképp nincs tovább.

2014. jan. 31. 11:30
 55/72 anonim ***** válasza:
100%

"székely emberrel kéne együttélnie egy civilizálatlan félig-meddig cigánytelepen. "

És még egy nagyon fontos észrevétel. Innen idézem, de már a kérdező is írta még az elején, hogy közel van a "c-gánysor".

Nos... nálunk lehet őket utálni, hogy nem magyarok. De ott ők vannak otthon, és a kérdezőt fogja mindenki utálni, hogy minek ment oda. Nagyon nagy különbség.

2014. jan. 31. 11:32
 56/72 anonim ***** válasza:
100%
Bizony nagy hiba lenne eladni a lakást . Akkor inkább majd add ki albérletbe ,hogy legyen hová visszajönnötök /vagy visszajönnöd ,ha megunod az egészet ..
2014. jan. 31. 11:35
 57/72 A kérdező kommentje:

Kedves 48-as!Köszönöm, hogy leírtad a te szemléletedet és sikersztoridat Erdéllyel kapcsolatban. Abban igazad van, hogy minden csak hozzáállás kérdése, viszont ahogy írtad ti itt sikeres vállalkozók voltatok, volt mit eladni. Én pedig minden vagyok csak éppen nem sikeres vállalkozó. Szépségiparban dolgozom és most is van pár óra "holt időm",mert nincs vendégem. Ha viszont eladom a garzonomat s mondjuk ne adj' Isten tényleg nem úgy alakulnak a dolgaink, akkor mi a fenét csinálunk? Tudom, hogy sok sikeres ember van falun (is)hiszen a férjem is ezzel érvvel, viszont a sikerig vezető úthoz pénz kell(alap tőke), idő a várakozásra míg beindul az adott terület és nem utolsó sorban türelem és lelkesedés. Lelkesedés akkor van ha tőke is van ami tud forogni. A sikertelenséggel pedig az embernek a kedve és a türelme is kezd elfogyni, de szerintem evvel mindenki tisztában van, hogy egy életet nem könnyű felépíteni, szinten tartani.Egyébként a házra visszatérve, írtad kedves 48-as hogy mikor a házat megvettétek minden pénzetek elfogyott és utána már 2 kezűleg dolgoztatok a férjeddel. Hidd el, ha mi is tudnánk venni készen egy házat, akkor én sem sopánkodnék és örömmel glettelnék meg elvállalnék "férfi" munkát a házon, ha tudom hogy az a miénk, költözhetünk és egy szép, civilizált,kulturált életet élhetünk. Viszont a nem létező házon nincs mit felújítani, szépítgetni stb.

Kedves 53-as,v.színű te vagy aki először 41-ként válaszolt. Ne haragudj, de attól hogy nincs sziklaszilárd anyagi helyzetem azért még nem kell lehordani és ócsárolni hogy milyen nő vagyok és a semmire vállalok gyereket. Ugyan ki vagy te, hogy bíráskodsz felettem?Nálam sokkal nagyobb nyomorban élő nők vállalnak gyermeket boldogan és boldoggá tudja őket tenni az anyaság.Mi ez a duma, hogy boldogtalan nő csak boldogtalan gyereket tud szülni?Vannak nők, akik el tudják képzelni az életüket gyermek nélkül és vannak akik nem.Ezért nem kell lenézni senkit, hiszen minden életében MÁS A FONTOSSÁGI SORREND.Ha neked összejött az életedben a karrier,diploma(k) jó munkahely,gyermekvállalás,biztos anyagi háttér, szuper férj és minden smakkol nálad/nálatok akkor én csak örülök a sikereidnek és eszembe nem jutna mondjuk egy teáltalad feltett kérdésre ilyen lenézően/lekezelően válaszolni. Attól, hogy egy embernek vannak "szerencsétlen/sikertelen" periódusai az életében az nem azt jelenti,hogy akkor azt az illetőt a sárga földig kell döngölni mondván egy szerencsétlen hülye balek aki van akkora barom, hogy még gyermeket is próbál vállalni.Ha mindenki arra várna, hogy jobb anyagi helyzetbe szüljön akkor kihalna az emberiség.Az tény, hogy valakinek összejön,de nem mindenkinek. Vannak emberek akik millió dologgal próbálkoznak és nem jön össze nekik semmi és ráment a pénzük, idegrendszerük, házasságuk stb. Viszont vannak akiknek bejönnek dolgok és minden jól alakul ahogy az a "nagy könyvben elő van írva". Lehet neked minden olyan gördülékenyül alakult az életedbe 53-as, viszont nem kell azért a másik embert leszólni.Nem szép dolog. A másik, hogy lehet egyszer fent lenni és lent lenni. Magas lóról nagyobbat lehet esni. Erre is van számtalan példa. Bocsánat,hogy ilyen hosszasan írtam le a véleményemet.

2014. jan. 31. 13:18
 58/72 anonim ***** válasza:
93%

székely leánka vagyok megint

a baba már a pocakban van, anyu várja szeretettel - nem is szabad másképp gondolni rá. ha már nyomor van és minden kilátástalan, legalább a szeretet legyen nagy.

nagyon a sarkadra kéne állj, és egy jó időzítéssel tisztán, őszintén, beszélni a férjeddel, h jobb belátásra bírd. vagy női fondorlattal tereld úgy a beszlgetést, h higgye azt, h az ő döntése, h mégis maradni kéne.

- ne menj a bizonytalanba szülni

- ne a te vagyonoddal akarjon házat venni a semmi közepén

- ha most behódolsz neki, akkor később sokkal nehezebb lesz kivívni az igazadat

2014. jan. 31. 13:53
 59/72 anonim válasza:

Kedves kérdező ! a legtöbb sikeres üzletember a nulláról indult , ha mindenki megvárná amíg lesz elég tőkéje amivel belevágjon az üzletbe akkor sokkal kevesebb vállalkozó lenne . Amint Te is írtad van hogy valakinek van tőkéje mégis tönkre megy és van hogy üres zsebbel vág bele és sikeres lesz .

Az életed a te kezedben van és minden döntésedért te vagy a felelős , így neked kell eldöntenek , hogy ott maradsz Pesten ( esetleg egyedülálló anyaként ) és a kis garzonba szűkölködve neveled a gyermekedet vagy megpróbálsz új életet kezdeni a férjed oldalán . Ha ott maradsz az életed nem fog nagyban megváltozni : élhetsz a kis lakásodba , hol lesz kuncsaftod hol nem de annyit biztosan keresel hogy ne haljatok éhen még akkor is ha egyedülálló anya leszel . Ha követed a férjedet ....nos akkor bármi lehet ...lehet jobb vagy rosszabb de együtt lesztek . A kérdés az ,hogy mennyire szereted őt ?!

Mennyire jó férj ? Megérdemli , hogy vele tarts ?

2014. jan. 31. 18:58
 60/72 A kérdező kommentje:

Kedves 59-es!Nagyon szeretem a férjemet, nyilván ezért is választottam őt.Az tény és való, hogy vannak dolgok amikből nem enged és ragaszkodik hozzá foggal körömmel, viszont rendesen dolgozik,főz, takarít, figyelmes és pl.nyáron bejártuk Erdély legszebb részeit. Igaz szűkösen élünk, de nincs hitelünk,nem dohányzunk,nem kávézunk s többnyire olyan programokat szervezünk amihez nem kell sok pénz vagy csak minimális pl. havonta 1x korcsolya, komolyzenei koncert, ingyenes koncert,biciklizés,séta de voltunk már néhányszor táncházban is ami pár 100 ft és 6-7 órás.Szóval a szerény körülményünk ellenére azért nem vagyunk teljesen besavanyodva csak éppen addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér és nincsenek felesleges költekezéseink,hanem tudatosan osztjuk be a pénzünket.

Igen, én is ismerek olyan sikeres vállalkozót aki a nulláról kezdte és sokkal rosszabb körülményekkel indult mint én és mégis bejött neki. Jó helyen volt jó időben és valami olyasmibe vágott bele ami meg tudott maradni a piacon és hosszútávon passzív jövedelmet hoz.Aztán van ellenpélda is erre, hogy valaki tőkével indul, beinvesztál egy csomó pénzt, hisze benne, hajt és valahogy becsődöl előbb utóbb.Az én szakmám sajnos olyan hogy telített, nagy a konkurencia. Azért nem vagyok teljesen elkeseredve,vannak nálamnál rosszabb helyzetben lévők is.

2014. febr. 1. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!