Budapestről elköltöznétek egy kis erdélyi faluba?
Ezt Erdélyiként írom neked szóval.
Én is BP-n élek és szoktam oda menni de nekem egyszerűen kellenek az itteni dolgok amik komfortossá teszik az életet. Pl mint a nagy szupermarketek ahol mindent lehet kapni, el lehet menni moziba, bulizni...
És ezek nekem kellenek, én imádok filmeket nézni. Meg jó h mindent lehet kapni azonnal. Van mikró meg fürdőszoba, angol wc...
Van internet, egy kis faluba biztos nincs pláne ha vezetékes víz se.
De én tapasztaltam durvábbat is mikor nyáron Szovátán dolgoztam egy gyerek otthonban önkéntesként.
Volt olyan h nem volt mosópor, az utak tiszta kátyúsok voltak és lovas kocsival jártak az emberek.
Ami a 18-adik században oké de ez a 21-edik.
Az oktatás meg valami szörnyű beszéltem olyan gyerekkel aki 16 éves volt meg volt a 8 osztálya de analfabéta volt csak átugrották az iskolában. És százával vannak ilyen esetek ezt ottani emberek mondták, nem én találtam ki.
Egy papírt nem tudnak alá írin érted.
Borszék úgy néz ki mint ha 1950-be lennénk omlik össze és semmit nem építetek isten tudja mi óta.
És nem ez az egyetlen ilyen hely.
Erdély tényleg gyönyörű mint turisztikai célpont, de élni nem élnék ott.
Minden sokkal rosszabb mint MO-n az oktatás az utak, az EŰ ellátás,nincs lehetőséged szórakozni.
Technikailag, társadalmilag, gazdaságilag, legalább 80 évvel le vannak maradva.
Pedig MO se a legjobb hely de Erdélyhez képest összességében egy csúcs.
És én nem mennék vissza a középkorba senki kedvéért, de te tudod.
25 F
Kedves kérdező!
Én is erdélyiként írok Neked, 5 éve élek Budapesten, én is kis falúból származok, na de azért ott áram, víz, internet igen is volt. Szeretek hazajárni a szüleim miatt, de ennyi. Nem nekem való az az élet, pedig én ott születtem, soha nem tudtam megszokni, hogy ott a szomszédnak mindig mindent tudnia kell és tudni is fog, beleszól és kipletykál.
Nem értem a férjed, miért akarja szándékosan megnehezíteni a dolgod, nagyon nehéz lehet, hogy ilyen választás elé állít ami csak az ő vágya...
Ha gondolod Írj privátot, szívesen beszélgetek veled, bármi egyéb kérdésed van. :)
"Bárki,akinek elmeséltem ezt a sztorit azt mondták hogy hagyjam a fenébe és majd a saját bőrünkön megtapasztaljuk és akkor belátja a férjem hogy nem a legjobb döntés volt."
Bravó, rendkívül felnőtt gondolkodásra vall. Itt van lakásod, van munkátok. Fel lehet áldozni, aztán vissza lehet jönni ide ide is úgy, hogy albérletben kezditek (a ház ára elment a megélhetésre, míg nem volt munkátok Erdélyben), munka nélkül.
Tényleg egyszerűbb, mint "vitatkozni" a KÖZÖS életről.
Nem is értem, miért ne lehetne "vitatkozni". A vita érvekről és ellenérvekről, józan belátásról és meggyőzésről/meggyőződéről szól. Nem ugyanaz, mint a veszekedés. Ha ti nem tudtok civilizáltan vitatkozni, az gáz. Inkább majd veszekedtek a nyomorban?
A földút még hagyján, de szerintem a "nincs vezetékes víz" az eléggé nagy probléma. Nem is tudod elképzelni az összkomfortból, hogy mennyire. Lavórban fogsz fürdeni, a kályhán vizet melegíteni, és kézzel mosni? Igen, ez kaland, amennyiben pontosan 1 hét után visszatérsz a kirándulásról a civilizációba, és a szennyest bevágod a mosógépbe, és míg mos, veszel egy forró fürdőt.
Tényleg így akarsz élni? Igen, vannak emberek, akik így élnek, de ők sosem éltek összkomfortban, és nem léptek vissza ekkorát.
Nyugodtan próbáld ki otthon! Ne használd, ami ott nem lesz. És majd írd meg lécci az eredményt, mert őszintén kíváncsi vagyok a tapasztalataidra (és ezt nem gúnyolódásból írom!).
Mi az h a városiak kényesek ?
Kényesség h legyen egy fúrószobád víz öblítéses wc-wel ahelyett h kimész a budira ?
Kényesség h legyen egy normális végzettséged ?
Hogy beszélj egy idegen nyelvet nem Románt az nem ér semmit hanem Angolt, Németet, Franciát...
Kényesség h legyen megfelelő megélhetésed ?
Egy internet képes pc-d, tv-d, meg rádiód ?
Hogy ne a falat bámuld ha otthon kell lenned.
Ez nem kényesség hanem igénytelenség ha ezek nem kellenek valakinek.
Ezek szerint a pároddal agyilag v mi súlyos gond van.
Vagy neki ez az ónmegvalósítás ???
Élek egy kis faluban az isten háta mögött ami magánügy de mást nem kéne ebbe bele kényszeríteni.
Szerintem hagyd ott, most.
24-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!