Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyiből él havonta?...

Ki mennyiből él havonta? Velem lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mennnyiből éltek havonta? És, hogy osztjátok be a pénzt? Gondolok itt arra hogy miket vesztek, mennyi megy el kajára. Tudtok e félretenni? Na és hogy gazdálkodjátok ki a karácsonyi ajándékokra. Van egy férjem de egyedül keresek ő nem dolgozik. Havi kb 200-280ezer között keresek. Az alapfizetésem csak 70ezer erre számíthatok minden hónapba a többi jatt 2 és 4 naponta mikor mennyi.2hónapja élünk albérletbe ami 55+ rezsi+8ezer közösköltség. Fizetem még a kocsit ami 47ezer +tankolás, van egy kötelező számlám ami havi 10ezer + telefonszámla.Aztán 2hetente megyünk hozzájuk akkor a tank csak 4ezer+ mindíg viszünk valamit.Majd van még egy kis kutyám is az is havi kb 5ezer ha nem beteg ugye. És van még a kaja azt nemszámoltam még ki mennyi havonta. És akkor nemvoltun egy moziba nem vettem egy ruhát se stb. Bánt hogy nemtudok félretenni ennyi pénzből. Szerintetek velem van a baj? Ti hogy spórolnátok a helyembe?
2009. nov. 27. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
100%

Mikor egyedül voltam két kamasz gyerekkel, 40 ezres mindenhavi fűtésszámla mellett is megéltünk 150 ezerből, sőt, 10-et félretettem nyaralásra, és közben nyelvvizsgáztatttam, ballagtattam.

Túl sokat költessz.

A honi viszonyokhoz. Amúgy a mozijegy jogos igény, csak Magyarországon nem reális.

A kocsi viszi el a pénzt, az albérlet, meg a telefon!

Meg a fírfi!

Ezeken változtass! MIndet vedd le felére, a férfi eltartását nullára, és tégy félre lakásra!

2009. nov. 28. 11:30
 62/69 anonim ***** válasza:
11:17 vagyok, tehát az egyik gyerek kap ötvenet,-rezsi, s marad kb 160, és ebből élünk, a rezsi után, a másikkal hárman, meg van egy külsős gyerekünk is-minden hónapban megcsinálunk valamit a lakáson, vagy elutazunk, vagy veszünk valami nagyobbat.
2009. nov. 28. 11:34
 63/69 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ki kellene, hogy gyertek ennyi pénzből... Mi hárman (másfél éves kislánnyal) élünk havi 220-230 ezerből kb. Nekünk ugyan nincs albérlet, de lakáshitel van, gyakorlatilag mindegy hogy hívjuk. Havi állandó fizetnivalók kb. 110 ezer forint (lakáshitel, lakásra valók, benzin, illeték, telefon) A többi kajára megy el, havi szinten hármunknak olyan 70-80 ezer biztosan. De mindig vannak más kiadások is, pl. gyereknek tápszer havi szinten 5 ezer körül, mindig kell gyógyszer valami. Félretenni nem tudunk, ami marad a számlán, kb. 10-20 ezer forint (mikor hogy) azt visszük tovább a következő hónapra. Több sose jön össze. Karácsonyozás most már úgy zajlik, hogy csak a gyerekeknek veszünk (3-an vannak a mienkkel együtt), a felnőttek csak jelképeset kapnak (pl. idén a család nőtagjainak fűszerolajat csináltam, dekoratív is és finom is, nomeg olcsó). Azelőtt mindig az volt (főként anyósnak), hogy azért mert a férjem testvére vezető beosztású és havi több százezret keres, ezért anyósnak mindig értékes dolgot vettek (tv, mosógép, dvd, étkezőgarnitúra). No erről leálltunk, nincs annyi pénzünk, vegye meg magának, úgyis van félretett pénze!
2009. nov. 28. 13:00
 64/69 anonim ***** válasza:
79%
Előző vagyok: ja a férjed miért nem dolgozik? Legalább próbál állást keresni vagy így kényelmes neki, hogy eltartod?
2009. nov. 28. 13:00
 65/69 anonim ***** válasza:
79%
Szintén előző vagyok: rengetegen írták, de a kocsit totál fölösleges! Nem is használjátok sűrűn és rengeteget elvisz. Mindjárt lenne pénzetek!!!!!!!!!!! A kocsi manapság luxuscikk!!!!!!!!
2009. nov. 28. 13:08
 66/69 anonim ***** válasza:
85%
Azt még senki nem firtatta, ezért én megteszem: gondoltál-e arra, ha netán megbetegszel és a 70 ezer fix után kapod a táppénzt, mi lesz veletek? Mert ez is benne van a pakliban! Van-e erre az esetrte forgatókönyved?
2009. nov. 29. 15:57
 67/69 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem nem keveset keresel! A költségeidet gondold át inkább: kocsi iszonyat sok, nem kevés a telefonszámla se.

Szerintem ezeken több tízezret lehetne megspórolni.

Mi hárman élünk olyan kb 170 ezerből, és ugyanúgy albiban lakunk. És mellesleg nem panaszkodunk, egy keveset tudunk félre is tenni.

2009. nov. 30. 15:25
 68/69 anonim ***** válasza:
Veled igen.Már bocs.Nem tudsz gazdálkodni,beosztani.Én havi 100-ból élek,mégis megvagyok mert beosztom.
2009. nov. 30. 17:20
 69/69 anonim válasza:

Az első és legfontosabb, hogy pontosan vezesd a bevételeket és a kiadásokat. Nem csak nagyjából kell tudni, hogy mire mennyi pénz megy el, hanem pontosan. Ebből lehet majd látni, hogy mi az amire túl sokat költöttél, és megpróbálhatsz lefaragni belőle.

A megtakarítás alapszabálya az, hogy nem a hónap végi maradékot kell félretenni, hanem a havi bevétel x%át, amikor megérkezik a fizetés. Mi 160 nettóból élünk hárman, van lakáshitelünk, hitelkártya tartozásunk, de ennek ellenére minden hónapban a beérkező pénzből azonnal félreteszek pár ezer forintot. A többi megy a rezsire, hitelekre, élelmiszerre, és a gyerek (1,5 éves) szükségleteire. Szórakozásra (mozi) általában nem marad keret, a rendszeres megtakarítást nem áldozom be erre. A vésztartalék azért kell, ha véletlenül a férjem beteg és nem tud dolgozni, legyen honnan finanszírozni a kiadásainkat. a neten vannak letölthető ingyenes háztartási költségvetés szoftverek, próbálj ki egyet a bevételek-kiadások vezetésére. Nálam az első ilyen hónap tanulságos volt...több ezret költöttünk el pl régebben a munkahelyi büfében, vagy édességre és kólára a boltban, de erre csak akkor jöttem rá, amikor tételesen vezettem a kiadásokat.

Az idei karácsonyt úgy oldottam meg, hogy kicsit átcsoportosítottam a pénzeket, pl nem lesz olyan sok sütemény, vagy különleges karácsonyi menü. Amit máskor erre költöttem az most megy az ajándékokra. A fiam kap játékokat, a családtagok pedig csak jelképes saját készítésű apróságokat.

2009. dec. 6. 21:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!