Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyiből él havonta?...

Ki mennyiből él havonta? Velem lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mennnyiből éltek havonta? És, hogy osztjátok be a pénzt? Gondolok itt arra hogy miket vesztek, mennyi megy el kajára. Tudtok e félretenni? Na és hogy gazdálkodjátok ki a karácsonyi ajándékokra. Van egy férjem de egyedül keresek ő nem dolgozik. Havi kb 200-280ezer között keresek. Az alapfizetésem csak 70ezer erre számíthatok minden hónapba a többi jatt 2 és 4 naponta mikor mennyi.2hónapja élünk albérletbe ami 55+ rezsi+8ezer közösköltség. Fizetem még a kocsit ami 47ezer +tankolás, van egy kötelező számlám ami havi 10ezer + telefonszámla.Aztán 2hetente megyünk hozzájuk akkor a tank csak 4ezer+ mindíg viszünk valamit.Majd van még egy kis kutyám is az is havi kb 5ezer ha nem beteg ugye. És van még a kaja azt nemszámoltam még ki mennyi havonta. És akkor nemvoltun egy moziba nem vettem egy ruhát se stb. Bánt hogy nemtudok félretenni ennyi pénzből. Szerintetek velem van a baj? Ti hogy spórolnátok a helyembe?
2009. nov. 27. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de nem olvastam el részletesen minden hsz.-t, így lehet, hogy az én tanácsomat már megírta más. Tulajdonképpen nagyon "dedós" ötlet, én akkor alkalmaztam, amikor 2 gyerekkel önálló lakásba költöztünk a szüleimtől, és hónapról hónapra azzal szembesültem, hogy ha fejreállok sem tart ki a pénz fizetéstől fizetésig.

A kötelező kiadások után 1000 ft-t ( kb 25 éves történet, akkor az még nem volt kevés:-))betettem egy takarékmalacba. A többit elosztottam annyi borítékba, ahány napig ki kellett tartania a pénznek. Ennél többet naponta egy fillérrel sem vittem magammal ( no kísértés!). Ebbe a fix napi keretbe kellett beleférnie mindenféle napi kiadásnak, és bele is fért, mert nem volt nálam több, a boltban mg nem adnak kölcsön. Ha volt olyan nap (hét elején, amikor a nagyszülők kajapótléka még kitartott egy kis kiegészítéssel) amikor nem költöttem el a teljes összeget, akkor másnap csak kiegészítettem a következő borítékból. Ezen kívül fillérre pontosan felírtam minden kiadást, az utolsó szem golyórágóig. Meggazdagodni nem sikerült, de mindig volt valami tartalékunk és nem kellett hóvégi segélyért kuncsorogni a nagyiknál+ láttam, hogy apró 5-10-20 Ft-s vicikvackokra mennyi pénz megy el, ha nem vigyáz az ember...

2009. nov. 27. 20:02
 32/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,miért hurrogjátok le,segítséget kért.Tényleg,nem keres rosszul,de mint írta,ez nem állandó és a legnagyobb probléma,hogy a férjedd nem dolgozik!Miért?

Megpróbáltam kb. kiszámolni,hogy mennyi a megy el nektek,rezsire(én 30-at számoltam),autóra stb.

Ha ezt durván összteadom,az ~ 150 e Ft és még nem ettek semmit!

Én Azt mondom,hogy Mivel ennyire kiszámíthatalan,hogy mennyit kapsz,a fizudból(70e)Fizesd ki az albérletet és a maradék 25-öt tedd félre hónap végére,ha kevesebbet keresnél.A jattból fizess minden mást.A férjet meg el kell küldeni melózni.Akármit.Őt nem zavarja,hogy kitartott?

2009. nov. 27. 20:09
 33/69 A kérdező kommentje:
Köszönöm "kocsipárti" te vagy aki a legjobban átlátod a helyzetet. Az alapfizum tényleg csak 70 a többit a jattból kell összeraknom. Ha egybe kapnám sokkal jobb lenne! Mindenesetre köszönöm nagyon a tanácsokat.
2009. nov. 27. 20:11
 34/69 anonim ***** válasza:
89%
Én tudom miről beszélsz és teljesen áttérzem a férjem is így keres alap 70+ jatt így nehéz jobb lenne ha egybe jönne a jatt :-(
2009. nov. 27. 20:23
 35/69 anonim ***** válasza:
100%
én 90ezerből élek havonta, fizetem a lakbért, és kerélpárral járok, ami ingyen van! főzök magunkra, bár a párom csak hétvégente van itthon, mert iskolába jár... ő az árvaságiból él... nincs ideje iskola mellett dolgozni, de így is megvagyunk! kb mindennel együtt 115000 ft a bevételünk havonta, és mindig minden számlánk ki van fizetve, és még luxusdolgokra is jut, mint édesség, mozi, pizzázás néha... nem dohányzunk, azt hiszem ezzel rengeteget lehet spórolni
2009. nov. 27. 20:25
 36/69 anonim ***** válasza:
100%
Van két gyerekem,az egyik leukémiás volt,évekig kezelték kórházban(. Fizetés nélküli szabadságon voltam,férjem fizetéséből éltünk 4-en,fizettük a kiadásokat a kis betegünk gyógyíttatására (mert a tévhitekkel ellentétben nem ingyenes) sokszor mi csak paprikás krumplit,zsíros kenyeret ettünk, fenntartottuk a lakást,ja egy öreg autót a gyerek szállítására. Soha egy fillér segélyt nem kértünk. Igen,kevésből is lehet élni,a lényeg,hogy a kis betegünk meggyógyuljon. 280ezer Ft nekünk egy elérhetetlen álom lenne még ma is. Én örülök annak,ha másnak nincsenek ilyen gondjai....éljetek, gazdálkodjatok okosan a pénzetekkel.
2009. nov. 27. 20:26
 37/69 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sokan nem tudnak spórolni.Kztük én sem.

A nővérem fele annyi pénzből kijőn mint én neki mindig mindene ki van fizetve,nekem semmi.

Egyébként ez nem tudom min múlik....mármint,hogy van aki be tudja osztani a pénzt,van aki nem.

Én mindig megmondom,hogy az én hibám,hogy nincs pénzem.

Azt utálom aki nem tud spórolni és mindenkit okol azért mert nincs pénze csak magát nem....

2009. nov. 27. 20:26
 38/69 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem válaszolsz arra,hogy a férjed miért nem dolgozik?Jó páran kérdezték...
2009. nov. 27. 20:29
 39/69 anonim ***** válasza:
55%

20:29 talán azért nem mert nem tartozik senkire és itt nem nektek kell a kérdéseket feltenni,hanem válaszolni rá hamár ideírsz!

Honnan tudod,hogy egyáltalán munkaképes-e a párja,vagy bármi egyébb okból kifolyólag biztos megvan rá az oka amiért nem válaszol rá. Te mennyire örülnél ennek a saját kérdéseidnél?

Ilyenkor feláll a szőr a hátamon,és még akadékoskodik tovább......!!!!!

/kocsis :)/

2009. nov. 27. 20:38
 40/69 anonim ***** válasza:
92%

Nekem az az érzésem, hogy amíg te gályázol, a férjed is besegit a pénzköltésbe. De legalábbis zsebpénzt adsz neki, ugye? Ha tudsz egy ilyen csajt, mint amilyen te vagy, sürgősen üzenj!

27/F

2009. nov. 27. 20:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!