Ki mennyiből él havonta? Velem lehet a baj?
Bocsi, de nem olvastam el részletesen minden hsz.-t, így lehet, hogy az én tanácsomat már megírta más. Tulajdonképpen nagyon "dedós" ötlet, én akkor alkalmaztam, amikor 2 gyerekkel önálló lakásba költöztünk a szüleimtől, és hónapról hónapra azzal szembesültem, hogy ha fejreállok sem tart ki a pénz fizetéstől fizetésig.
A kötelező kiadások után 1000 ft-t ( kb 25 éves történet, akkor az még nem volt kevés:-))betettem egy takarékmalacba. A többit elosztottam annyi borítékba, ahány napig ki kellett tartania a pénznek. Ennél többet naponta egy fillérrel sem vittem magammal ( no kísértés!). Ebbe a fix napi keretbe kellett beleférnie mindenféle napi kiadásnak, és bele is fért, mert nem volt nálam több, a boltban mg nem adnak kölcsön. Ha volt olyan nap (hét elején, amikor a nagyszülők kajapótléka még kitartott egy kis kiegészítéssel) amikor nem költöttem el a teljes összeget, akkor másnap csak kiegészítettem a következő borítékból. Ezen kívül fillérre pontosan felírtam minden kiadást, az utolsó szem golyórágóig. Meggazdagodni nem sikerült, de mindig volt valami tartalékunk és nem kellett hóvégi segélyért kuncsorogni a nagyiknál+ láttam, hogy apró 5-10-20 Ft-s vicikvackokra mennyi pénz megy el, ha nem vigyáz az ember...
Nem tudom,miért hurrogjátok le,segítséget kért.Tényleg,nem keres rosszul,de mint írta,ez nem állandó és a legnagyobb probléma,hogy a férjedd nem dolgozik!Miért?
Megpróbáltam kb. kiszámolni,hogy mennyi a megy el nektek,rezsire(én 30-at számoltam),autóra stb.
Ha ezt durván összteadom,az ~ 150 e Ft és még nem ettek semmit!
Én Azt mondom,hogy Mivel ennyire kiszámíthatalan,hogy mennyit kapsz,a fizudból(70e)Fizesd ki az albérletet és a maradék 25-öt tedd félre hónap végére,ha kevesebbet keresnél.A jattból fizess minden mást.A férjet meg el kell küldeni melózni.Akármit.Őt nem zavarja,hogy kitartott?
Sajnos sokan nem tudnak spórolni.Kztük én sem.
A nővérem fele annyi pénzből kijőn mint én neki mindig mindene ki van fizetve,nekem semmi.
Egyébként ez nem tudom min múlik....mármint,hogy van aki be tudja osztani a pénzt,van aki nem.
Én mindig megmondom,hogy az én hibám,hogy nincs pénzem.
Azt utálom aki nem tud spórolni és mindenkit okol azért mert nincs pénze csak magát nem....
20:29 talán azért nem mert nem tartozik senkire és itt nem nektek kell a kérdéseket feltenni,hanem válaszolni rá hamár ideírsz!
Honnan tudod,hogy egyáltalán munkaképes-e a párja,vagy bármi egyébb okból kifolyólag biztos megvan rá az oka amiért nem válaszol rá. Te mennyire örülnél ennek a saját kérdéseidnél?
Ilyenkor feláll a szőr a hátamon,és még akadékoskodik tovább......!!!!!
/kocsis :)/
Nekem az az érzésem, hogy amíg te gályázol, a férjed is besegit a pénzköltésbe. De legalábbis zsebpénzt adsz neki, ugye? Ha tudsz egy ilyen csajt, mint amilyen te vagy, sürgősen üzenj!
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!