Mennnyiből éltek havonta? És, hogy osztjátok be a pénzt? Gondolok itt arra hogy miket vesztek, mennyi megy el kajára. Tudtok e félretenni? Na és hogy gazdálkodjátok ki a karácsonyi ajándékokra. Van egy férjem de egyedül keresek ő nem dolgozik. Havi kb 200-280ezer között keresek. Az alapfizetésem csak 70ezer erre számíthatok minden hónapba a többi jatt 2 és 4 naponta mikor mennyi.2hónapja élünk albérletbe ami 55+ rezsi+8ezer közösköltség. Fizetem még a kocsit ami 47ezer +tankolás, van egy kötelező számlám ami havi 10ezer + telefonszámla.Aztán 2hetente megyünk hozzájuk akkor a tank csak 4ezer+ mindíg viszünk valamit.Majd van még egy kis kutyám is az is havi kb 5ezer ha nem beteg ugye. És van még a kaja azt nemszámoltam még ki mennyi havonta. És akkor nemvoltun egy moziba nem vettem egy ruhát se stb. Bánt hogy nemtudok félretenni ennyi pénzből. Szerintetek velem van a baj? Ti hogy spórolnátok a helyembe?
Azt nem árulod el, hogy a párod miért nem dolgozik?
Az autó akkor nem létszükséglet. Ha csak áll, akkor minek fizetsz érte? Mire a tiéd lesz alig ér valamit. Havi 100.000.-rel beljebb lennétek! Ha a vidéki utakhoz autót béreltek még akkor is. bár a vonat is bele kellene, hogy férjen 2 hetente.
Sajnos sok fészekrakó beleesik abba a hibába, hogy az önálló élet tapasztalatlansága miatt hitel-hitel hátán.
2009. nov. 27. 19:29
22/69 anonim válasza:
Hol láttok ti olyat,hogy a kocsija havi 100ezer???? 47-ezer lehet abban benne van a kötelező+casco+hitel. Kéthetente +4 ezer rokonlátogatásra akkor az 1-hónapba 8 ezer még mindig csak 55-ezernél tartunk!!!
Pattanjatok már le a kocsi témáról itt nem a megélhetés forog kockán értsétek már meg!!!
2009. nov. 27. 19:33
23/69 anonim válasza:
Az ember "addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér". Kicsit sem húzza beljebb a lábát! ;-)
Ezt csak azért írtam, hogy amint megkapod a pénzt, azonnal tegyél belőle félre kb. 50E-t (mintha csak annyit kaptál volna-vagy kicsit kevesebbet,de ne nyúlj hozzá) vagy vegyél belőle pl. Kincstárjegyet. És még mindig marad kb. 230E Ft, 115-115E kettőtökre. Ebből gazdálkodhattok. És félretett pénzetek is lesz. De hó végét nem szabad megvárni, hogy "majd akkor félreteszek", mert addigra úgysem marad :-(
Nem tudom, neked bejön-e ez a módszer, egy próbát megér! :)
2009. nov. 27. 19:36
24/69 anonim válasza:
szerintem nincs veled semmi baj, tavaly még én is két kilót kerestem, de hó végén már nem volt mit ennem, pedig nem buliztam, és még kocsim se volt. igaz, a mostani 0 Ft+áfához képest álomfizetés, de nem hurroglak le jó magyar szokás szerint, mert vágom, hogy abből nem lehet jutni 5-ről a 6-ra, maximum annyi, hogy nem csúszni vissza 4-re.
2009. nov. 27. 19:37
25/69 anonim válasza:
mi is hárman élünk kb. 180ezerből.
ebből ki kell fizetni: lakáshitel, diákhitelek
csak a rezsi 60 000(telefonszámlával)
ki lehet számolni, hogy mennyi marad költeni, 3 személyre...
nagyon sokat keresel, próbálj meg a hétköznapokon keveset költeni...és küldd el a férjedet dolgozni :)
2009. nov. 27. 19:38
26/69 anonim válasza:
Jesszusom... Ennyi pénzből nem marad semmi? Mi két kisgyerekkel ennél kevesebből élünk havonta, mégis minden évben tengerparton nyaralunk. :S
Ezt így nem lehet megmondani, hogy min tudnál spórolni, ahhoz konkrét felsorolás kellene, és ismernünk kellene a körülményeidet is.
2009. nov. 27. 19:41
27/69 anonim válasza:
Mi gyerekkek nem költünk ennyit egy hónapban, pedig külföldön élünk. A kaján pl. úgy tudsz spórolni, hogy az olcsóbbat veszed, mindennek megnézed az árát. Nem természetes ez az embereknek, mert automatikusan leveszik a polcról, ami megtetszik, pedig így sokat lehet spórolni...ugyanis a kaja sok pénzt elvisz. Gyűjtsd össze a kajáról a blokkot és meglátod, hogy miből lehet lefaragni.
2009. nov. 27. 19:45
28/69 anonim válasza:
Azért azt se felejtsétek el,hogy 70-ezer az alapfizetése+ 2-4 ezer jatt. Gondolom ezt naponta kapja,és az bizony nagyon is el tud menni mindenféle apró cseprő ügyre. Hiszen neki a nagyobb befizetéseket is "össze kell spórolni" mert nem egybe kapja meg a fizetését,mint mi akik a legtöbben hozzászóltunk. Úgyhogy én még tisztellek is ezért.hogy nem kell még pluszba kölcsönkérned!!!
Voltam már hasonló helyzetben mikor parkolóőr voltam 10 évvel ezelőtt,35-ezer volt a fizetésem a többi a jatt. Nem kívánom senkinek mikor a rezsire naponta rakosgatni kell félre a pénzt,hogy meglegyen egy összegben mire be kell fizetni!!!
/ Amúgy a kétszer hozzászólt kocsipárti voltam!! :) /
2009. nov. 27. 19:47
29/69 anonim válasza:
neked most mi a munkád? önkormányzatnál vagy a parlamentbe dolgozol vagy apehnál? légysze protezsálj be engem is. szóval mi 5en élünk egy lakásban. az autó törlesztő nekünk is 50körül van, mint nektek. a kaja ha csak két liter tejet veszel és egy kg kenyeret az már majd egy ezres. szóval egy nap egy ezres a kajára. plusz a gyereknek a kaja az oviba, a számlák stb. uh úgy nézünk ki hogy a havi fizetés szüleimnek 200e és kb 250 ezer a számla. tehát mi pl törzsvendégek vagyunk a zaciban. Ha végignézed a számlákat muszáj kifizetni. a kaján és a kutyán lehet spórolni. sokat kell nélkülöznünk, egy nap csak egyszer étkezem, hogy maradjon kaja a többieknek is és mindannyian ezt csináljuk, kivéve a nevelőm mert ő bunkó, a hugomtól aki 6 éves tőle nem vonjuk el az ételt. nem kell annyira márkás ruhákat kajákat venni, próbálj meg ezen spórolni és meglátod mennyi marad.
2009. nov. 27. 19:49
30/69 anonim válasza:
mi 120000ft ból élünk 3an.úgyhogy próbálhatnál félretenni.ahogy számoltam mindez kb 205000ft.75000ft otok marad kajára és a telo számlára 20000ft ot számoltam.az lenne a legegyszerübb hogy mikor megkapod a pénzt 10000ft ot elteszel ha többet nem is és ahhoz nem nyúlsz mintha nem is lenne.kaján úgy tudsz spórolni ha felirogatod 30napra hogy mit fözöl és beosztod.lehet olcsóbb kajákat is fözni.pl:babfözelék csülökkel,tojásos nokedli,rántott gomba,rántott párizsi,rakott krumpli,bolognai,milánoi spagetti nem 500ft os készen vett mártással,krumplis tészta,túros csúsza stb stb.ki tudod számolni napokra mit fözöl meddig elég.ez alapján irsz bevásárló listát és ha 2hétre elöre vásárolsz sporolhatsz.nekünk ennek a pénznek a fele hitelekre megy a másik meg rezsire úgyhogy örülnék ha csak 30000ftom lenne havonta kajára!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!