Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyiből él havonta?...

Ki mennyiből él havonta? Velem lehet a baj?

Figyelt kérdés
Mennnyiből éltek havonta? És, hogy osztjátok be a pénzt? Gondolok itt arra hogy miket vesztek, mennyi megy el kajára. Tudtok e félretenni? Na és hogy gazdálkodjátok ki a karácsonyi ajándékokra. Van egy férjem de egyedül keresek ő nem dolgozik. Havi kb 200-280ezer között keresek. Az alapfizetésem csak 70ezer erre számíthatok minden hónapba a többi jatt 2 és 4 naponta mikor mennyi.2hónapja élünk albérletbe ami 55+ rezsi+8ezer közösköltség. Fizetem még a kocsit ami 47ezer +tankolás, van egy kötelező számlám ami havi 10ezer + telefonszámla.Aztán 2hetente megyünk hozzájuk akkor a tank csak 4ezer+ mindíg viszünk valamit.Majd van még egy kis kutyám is az is havi kb 5ezer ha nem beteg ugye. És van még a kaja azt nemszámoltam még ki mennyi havonta. És akkor nemvoltun egy moziba nem vettem egy ruhát se stb. Bánt hogy nemtudok félretenni ennyi pénzből. Szerintetek velem van a baj? Ti hogy spórolnátok a helyembe?
2009. nov. 27. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%
én havi 50 körül keresek XD hazaadok 25öt, marad ugyanennyi, de nem tudok spórólni, tököm telivan már, de olyan apróságokra elmegy:(
2009. nov. 27. 20:41
 42/69 A kérdező kommentje:

Mert élsportoló és most épp nincs csapata Fél éve!

Köszi Kocsis!

2009. nov. 27. 20:43
 43/69 anonim ***** válasza:
87%
És addig nem lehet valamit csinálni? Láttam én már boxolókat piacozni és focistákat biztosítási üzletkötőnek. Ez nem mentség!
2009. nov. 27. 20:54
 44/69 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy sok a közös bennünk,örülök,hogy megtaláltam ezt a kérdést. :)

Pl: Mi 6-hetente megyünk anyósomékhoz,nekünk 10-12 ezer a benzin+autópálya matrica,tehát ha ti 2 hetente 4-ezret költötök erre akkor ez is közös. Mi is viszünk mindig valami csekélységet ajándékba,ráadásúl imádom őket!!

Most megyünk holnap,és mivel jövőhéten mikulás,hát persze,hogy ajándékokkal megyünk. /nem csokitélapóval :)/

De ha belegondolok,hogy mi mindennek jövünk haza minden egyes alkalommal: csirke,vagy tyúk, szalonna,tojás hegyek,szezonális gyünölcsök,zöldségek,zsákszámra krumpli, házi leves tészták,befőttek,lekvárok és még sorolhatnám,ha ezeket meg kellene vennem ugyanott lennék anyagilag,mint amibe kerül az utazás.

Ez nem tartozott ugyan a kérdéshez,de jó volt leírni. :))

kocsis :)

2009. nov. 27. 20:55
 45/69 anonim válasza:
91%

Én 89 ezret kapok havonta. Ebből 65 ezret visz el a hitel. A maradék 24 ezerből kéne kifizetnem a közösköltséget 10e, villanyszámlát kb. 5e, tv+telefon+internet 3e (ettől a hónaptól, eddig 5e volt a kábeltévé), gázszámla (remélem max.) 10 e lesz. Nyáron persze kevesebb a gáz és a villany is. És, a mobilt akkor még nem töltöttem, még nem ettem semmit, nem vettem ruhát, nem mentem sehova. A karácsonyról ne is beszéljünk. Úgyhogy a számlák időnként elmaradnak.

Még mielőtt megkérdeznétek miért vettem fel hitelt, akkor még nem voltam egyedül. Aztán így alakult.

Úgyhogy gondold végig, mire költesz, biztos lehet valahol spórolni. És én a fizetésem mellé nem kapok pluszt.

2009. nov. 27. 21:11
 46/69 anonim ***** válasza:
100%

én 56-57 ezret kapok.albérlet 20000ft(garzon)közös költség 17000ft(fűtés+biztosítás+2m3 meleg víz)ez télen nyáron ennyi.kábel tv 2500ft.villany,víz 8-9 ezer ft.telefon(vezetékes,mert nincs havidíja)3-4000ft.a többi marad kajára.kevés nagyon,de nem éhezek.

először is:keressetek olcsóbb albérletet.kettőtöknek elég egy garzon is szeintem.ezen kb.20ezer ft spórolható.az autót nem mondom,mivel már meg van,ezért jobb ha marad.de járhattok busszal,vonattal,akkor a benzin se megy.kb 10 ezer spórolható ezzel.továbbá nem tudom mennyi a telefonod,de ha feltöltős,akkor szorítsd egy töltésre,ami 3000 ft.aztán a kaj.főzz takarékosan.pl.krumpliból sok minden főzhető.ha husi levest főzöl,akkor csináld olyan húsból ami még felhasználható.én csirkeszárnyból szoktam(lidl-ben 399ft/700g)ha megfőtt a leves,utána sütheted még a húst,ránthatod is,de pl.almamártással is finom főve.akkor máris spóroltál annyit amit még a másodikra költöttél.ha boltba mész,célirányosan vásárolj.otthon írd fel mi kell és csak azokat vedd meg.sajnos ha kóvájogsz a boltban,hajlamos az ember olyat is venni ami nem is kell.aztán:nagyobb tételeket vegyél,mert olcsóbb.pl.12 zsák krumpli,1 zsák hagyma...stb.csinálj nagy bevásárlást egy hónapban egyszer,hogy ne menj sokat boltba.mert akkor úgy is veszel valamit ami nem kéne.és főzz ilyeneket mint pl.krumplistészta,paprikáskrumpli,pörkölt.lebes,tojásosnokedli..én most simán összespóroltam neked60-70 ezret,amit el is tehetnél félre.én ugyan nem tudok félkretenni,de hidd el,minden nap eszek!!!

2009. nov. 27. 21:35
 47/69 anonim ***** válasza:
100%
ma 21:35 Kiadásra felsoroltál 53-54 ezer forintot,kivel akarod elhitetni hogy 3-4 ezer forintból kajálsz és még ki is jössz belőle!!! :)))))
2009. nov. 27. 21:53
 48/69 anonim válasza:
100%
21.53. Hát pedig van ilyen. Akár milyen szomorú és hihetetlen. 21.11 vagyok.
2009. nov. 27. 21:59
 49/69 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatomat tudom átadni, fiatalon én így tanultam meg spórolni.

A borítékos módszert használtam, de úgy hogy minden fix havi kiadásnak megvolt a maga borítéka (nemcsak a rezsi, hanem kenyér, tej, kávé...stb), és csak a maradékot oszthattam be.

Érdemes fizetési határidő szerint rendszerezned, mert a leírtak alapján a fixed 70 eFt és ehhez jön a napi borravalód.

Előreveszed az első fizetendőket, és utána a borravalód függvényében töltöd a borítékokat.

Ha kibírnál egy hónapot úgy hogy minimálisat költs az egyéb kiadásokra, a következő hónapot kezdhetnéd már maradékkal+fizud, és feltöltött borítékokkal. Máris könnyebb lesz.

Továbbá minden nap felírtam tételesen mit vettem, és mennyiért. Hát néha meglepő dolgokat láttam a hóvégi összesítésnél, de tudtam mit hagyhatok el legközelebb.

Amíg utol nem éred magad, semmi ami nélkülözhető (üdítő, rágcsa, ital, édesség...). Nehéz, de megoldható és megszokható.

Különben amit számszerűsítettél havi kiadásként: 133 eFt, ha adott hónapban 200 eft-ot keresel marad 67 eFt az egyebekre amit felsoroltál (rezsi, tankolás, telefonszámla, ajándék két hetente, busz bérlet...).

2009. nov. 27. 22:00
 50/69 anonim ***** válasza:
100%
50000ft a kiadás.számolj utána.amúgy telefonszámla függő.van,hogy 1000ft csak.és nem akarom elhitetni mert nem szükséges hogy elhidd!!!én nem szégyelem.sőt!büszke vagyok magamra hogy képes vagyok rá!igaz krumplit eszek krumplival,de valamit eszek és ez a lényeg!tudod te hány ilyen ember van?rengeteg.van akinek ennyi sincs.
2009. nov. 27. 22:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!