Ki mennyiből él havonta? Velem lehet a baj?
első vagyok.
nézd nem kioktatlak, csak van aki nehezen bírja ha nem azt írják amit vár.
Te úgy írtál fent, olvasd vissza nyugodtan, mintha nagyon szarul keresnél nem lenne pénzed, kb úgy írtál mint amikor valaki beírja, hogy alig keres 90k-t, van egy gyereke és nem tudja mit csináljon. Meg panaszkodsz, hoogy nem tudsz moziba menni, stb.
Illetve kérdezted, hogy te csinálsz e vmit rosszul, a válasz igen.
szerintem korrektül válaszoltam.
Túl sokat költekezel, többet mint amennyit elbírsz illetve legalábbis nem tudsz így spórolni, ennyi. Írd össze magadnak mikor mire költesz és találd ki mit lehet kihúzni. Tanulj meg bánni a pénzzel, nem annyira nehéz dolog, ha adsz a gyereknek 1000Ft-ot havonta, akkor el tudja dönteni, hogy félreteszi e egy részét vagy az egészet édességre költi. Nálad is kb ez van. Nem tudsz bánni a pénzzel, ezt kell megtanulnod.
Párod miért nem dolgozik? Az enyém amikor én kerestem többet az egyetem mellett is melózott, besegített.
Sajnos a lakbér sok, de az muszáj. Tudom!
Az autó (nem tudom mi a munkád) nem feltétlenül. 47.000.- + casco 14.000.- (ha hiteles az is kell) + kötelező (2-4.000 havonta) + tankolás 20.000.- + szervíz.
Ez cca 80-90.000.- Ft.ú
Igaza van az előttem szólónak. Kisebbet, használtat, azonnal kifizetettet.
Mi 2en vagyunk, anyu fizetése 65ezer+ 13ezer a gyerektartás +13ezer családi. Spórolni nem tudunk:S Karácsonyra már évek óta nem kapok drága dolgokat. (pl tavaly szülinapomra 2bizsu fülbevalót kaptam) van mikor kimaradt 1-1 rezsi befizetése:S nekünk is van hitelünk ami min. havonta 10ezer.
Nem lehetne az autót lecserélni buszra? nemtudom milyen városban laksz mennyibe kerül a bérlet..stb. Tudom az autó kényelmesebb, de manapság már nem csoda ha valaki nem engedheti meg magának az autót és luxusnak számít../így jártunk mi is/
Mi ketten vagyunk havi KB 240-ezer forintra,nincs lakáshitelünk,csak a rezsi. Autó 35-havonta hitel Stb-stb,de sose tudunk félretenni,vagy ha félre is teszünk,akkor mindig elköltjük valamire.
Aki azt mondja azonnal add vissza a kocsit,az kicsit se gondolkozik épelméjűen,hiszen akkor buknád a legnagyobbat. Egy kereskedő se fogja visszavenni annyiért mint amennyi hitel van rajta,és eladni se lehet már nagyon hitelátvállalással. Ha meg fizeted már pár éve akkor bukod az eddig befizetett összeget és még hitel is marad rajta amit tovább fizethetnél. Aki így akar spórolni tanítani,annak javaslom adja vissza a hiteles autóját,vagy vegyen egyet hitelre,és rájön mekkora marhaságot beszél. Itt nem csődről van szó,hanem spórolásról!! Na nehogymár kocsit kelljen visszaadni mert spórolni szeretne valaki egy kis pénzt!!! A cascót is simán fel lehet mondani,ugyanis egyáltalán nem kötelező,csak addig amíg megveszed a kocsit,azután senkit nem érdekel,hogy fizeted-e. Max ha te csinálod a kárt akkor szívás van,ezt neked kell tudni érdemes-e ilyenen spórolni.
Kaján tényleg rengeteget lehet spórolni. És aput küld dolgozni!! Mi az már,hogy egy nő tart el egy férfit??? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!