Mennyire tartod magad és családod szegénynek? Egy 0-tól 10-es skálán ahol 0 a hajléktalan, és 10 a rózsadombi edzőtermes családiház. Mennyiből éltek havonta? ÉS: Nem érzel gyülőletet a gazdagabbak iránt?
Hát a skála olyan 2 es...
Igaz hogy van házunk,de a hitele törlesztőjét 2 hónapja nem tudják anyáék fizetni..(apa beteg lett,nem tud dolgozni)..
Végülis mindennap eszünk valamit,ha mást nem zsiros kenyeret...
Karácsonykor azért lesz egy kis süti is:)
Csak akkor irigykedek kicsit,mikor a gazdag osztálytársam uj ruhába jön suliba...
Amugy nem...Nekik ez jutott,nekünk meg a csóróság...Ez van!
Anyagilag egy 5-ös,6-os környékén vagyunk szerintem.Érzelmileg 0,vagy még annál is rosszabb:(
Nem tudom,hogy mennyiből élünk,szerintem olyan 250-300 ezer között,ez változó.
Nem,nem érzek gyülöletet,mert 2 féle gazdag ember van szerintem:
1.Aki megérdemli,hogy sok pénze legyen,ergó tőle nem sajnálom,nem gyülölöm,mert tud bánni a pénzzel,és jobb esetben ők még segítik is a szegényebb embereket.
2.Aki nem érdemli meg,csak van neki,nem dolgozott meg érte,az a legnagyobb gondja,hogy hova menjen nyaralni,ezek az emberek általában nem segítenek senkin sem,és a pénzüket tartják a legnagyobb értéknek.Na,én őket mélységesen sajnálom és szánalmasnak tekintem!
Azt hiszem a 3-as ponton lehetünk. Egyébként nem érzek gyűlöletet a gazdagok iránt, pont azért, mert ugyanazt gondolom róluk, mint 17:09.
A pénz nem az, amiért bárkit is gyűlölni lehetne. A családom lehet szegény, de a lelkem nem.
Úgy 3 körül. 70-80 000-ből élünk ketten és van hitel is, amit fizetni kell.
Csak azok a gazdagok irritálnak, akik visszaélnek ezzel és kihasználják a szegényebbeket.
Hát szerintem úgy 3-as környékén vagyunk.2 gyerekkel havi 200-ból élünk,van egy kis lakásunk,autónk,viszont hitelünk nincs,de így szinte csak rezsire,kajára,ruhára futja,minden más ennyi pénzből luxus.
Ha gazdag emberrel találkozom akkor először kiokoskodom,hogy hogy csinálta meg a szerencséjét.Ha tisztességtelen úton,akkor azt mondom magamban,hogy így,kösz nem is kellene.Ha viszont a tehetségével szerezte a pénzét,akkor erősen sajnálom,hogy bennem nincs meg az ő tehetségének csak a tizede.Én annyival is megelégednék.
Ha meg örökölte akkor piszok mázlistának tartom.
Nem utálok senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!