Mennyire tartod magad és családod szegénynek? Egy 0-tól
10-es skálán ahol 0 a hajléktalan, és 10 a rózsadombi
edzőtermes családiház. Mennyiből éltek havonta? ÉS:
Nem érzel gyülőletet a gazdagabbak iránt?
utolsó vagyok, ha az ösztöndíjamat is nézzük, és pár plusz bevételi forrást (különórákat adok), akkor inkább 250-270 ezer az össz bevétel.
2012. ápr. 18. 21:50
72/79 anonim válasza:
10, rozsadombon élek a nagyapámmal, kertészek biztonságiak bejáronök masszörök séfek szoval minden amit el lehet képzelni, de nagyapa rengeteget adományoz különbözö helyekre pl. árvaházak, meg az ilyen ember segitö szervezeteknek.
azt nem tudom neki mennyi a fizetése, de nekem egy 900ezret minimum amit ad havonta, szerintem ez elég sok, szerinte kevéske. 18/F
2012. máj. 6. 13:37
73/79 anonim válasza:
Mi is laktunk a Rózsadombon, de sajnos 5 éve Bonnba költöztem a szüleimmel. Itt is jól élünk csak rossz az idő és nem nagyon csípem a németeket.
2013. júl. 8. 00:15
74/79 anonim válasza:
10.Én az Istenhegyen lakok,Saját házam/Audim van,csak boldog nem vagyok:) És Biztonsági őrként dolgozom
2014. márc. 31. 23:45
75/79 anonim válasza:
Nem skálázok, mert tartok tőle, hogy riosszul lőném be magamat. Hát mi 3-an élünk havi 100 ezerből. Testvérem közmunkás, édesanyám szemész-szakasszisztens, de letiltása van a jövedelméből, így csak a felét viszi haza. Én meg munkanélküli segélyből tengődök. Baromira kevés ez a megélhetésre, a KSH szerint is egy 3-tagú családnak legalább 210 ezer Ft-ot kellene hazahoznia, hogy nélkülözések nélkül élhessen meg.
A gazdagabbak iránt nem érzek gyűlöletet, azok iránt viszont igen, akik tisztességtelen módon tettek szert hatalmas vagyonokra.
2014. júl. 16. 14:13
76/79 anonim válasza:
Én sem tudom magam a skálán besorolni, talán 6-7, ha tényleg a rózsadombi edzőtermes ház a skála vége :) Minden hónapban tudok félretenni, jut mindenre, nincs olyan, hogy állok az avokádó vagy az áfonya fölött, hogy megvegyem-e vagy se, de szórni nem szoktam a pénzt, ha minden hónapban vennék pl egy macbook-ot, akkor nem lenne túl sok megtakarításom. :) Fölöslegesen nem költekezem, de nem is fogom vissza magam, ha valami megtetszik. Évente 2-3x szoktam külföldre utazni, hosszú hétvégétől két hétig terjedő időtartamban, plusz az üzleti utak. Saját lakásom van, autóm nincs, de nem is kell, hitelem viszont van, de ki tudnám most rögtön váltani az egészet, csak nem teszem.
2014. júl. 16. 15:51
77/79 anonim válasza:
9:)
2017. nov. 17. 17:53
78/79 anonim válasza:
9-s re sorolnám magam! Nem nézem le a szegényeket el vagyok velük a párom családja olyan 4-s es 3-s kategoria kozott van es szeretek ott lenni. Sajnos ők abban a helyzetben vannak hogy annyibol kell megelniuk mint amennyit en kb 2 ora alatt megkeresek. Neha segitem oket es olyankor szegyellik magukat. Hat mit mondjak. Az teny hogy keves baratom van mert a regiek kikoptak mivel megutaltak amiert nekem jobban megy de el vagyok. Rengeteg a szabadidom es szolidan elvezem az eletet mivel utalok koltekezni lenyegeben ezert is tartok itt ahol mivel kb 8 even keresztul csak befektettem es dolgoztam ami rengeteg lemondassal jar. Kepzeld el a helyzetet hogy ott van a szamladon x millio ft es nem koltheted el hanem be kell fektetni es mellette szerenyebben elni. Kezdetben nehez volt de mara mar megszoktam. 10 lakasom van Budapesten amibol 1 a felesegeme 1 a lanyome aki most 6 honapos. :) boldogok vagyunk de hamarosan el kell utaznom Svajcba 2 honapra es nem lathatom oket. Ilyenkor annyira nem vagyok boldog. Neha azt kivanom hogy barcsak hatra tudnek dolni es azt mondani hogy elég de az emberi termeszet ilyen. Meg tobbet akar. Ekezetekert bocsi telorol vagyok.
2018. ápr. 14. 17:35
79/79 anonim válasza:
"Nem skálázok, mert tartok tőle, hogy rosszul lőném be magamat. Hát mi 3-an élünk havi 100 ezerből. Testvérem közmunkás, édesanyám szemész-szakasszisztens, de letiltása van a jövedelméből, így csak a felét viszi haza. Én meg munkanélküli segélyből tengődök."
Ez volt majdnem 4 éve az írásom. Azóta testvérem elköltözött, de jött hozzánk egy nyugdíjas. Igaz, ő keveset van otthon. Az anyagi helyzetünk sokat javult: édesanyám letiltása megszűnt, én részmunkaidőben helyezkedtem el és mellette keresetkiegészítő tevékenységet űzök. Több mint 350 ezerből élünk 3-an, azaz 1 főre több esik, mint 4 éve hármunkra. Igaz, azóta volt infláció is, de nem akkora, amennyivel többet keresünk :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!