Mennyit tudtok havonta spórolni és mennyiből?
Egy fizetés - 2 főre. 80 000 forint. Csak alapszükségletű dolgokat veszünk meg, semmi luxuscikket.
55 éves Anya, 13 éves lánya
Albérletben, ketten 180 ezres jövedelemből kb. a felét.
Hogy min spórolunk? Őszintén szólva nem tudom. Egyszerűen nem veszünk felesleges dolgokat. Nincs semmink, csak ami feltétlen kell, nincsenek fölösleges ruhák, vagy pl. tévé, hiszen úgysem nézzük. De ami kell, azt megvesszük.
És ami valaha kellett, de most nem, azt pedig eladjuk! Így cirkulál a pénz, nem áll a szekrényben mondjuk soha nem hordott ékszerek formájában.
Általában főzök, de nem okoz gondot, hogy néha a városban együnk. Figyelem az akciókat, amiből leeht, abból spájzolok. Például tisztálkodó- és takarítószereket szinte csak egyet fizet, kettőt kap akcióban veszek - de akkor négyet :)
Mi eljárunk szórakozni. Már megtanultuk, hol jutunk hozzá igényes szórakozáshoz olcsón. Például a Madách színházban a legfelső emeletre 1000 Ft egy jegy. 1-2 havonta 2 ezret kiadni színházra igazán nem túl drága. És ha jó helyre ülünk, tökéletesen látjuk a színpadot :) Szerintem fontos, hogy az ember jól érezze magát.
Vannak persze szokatlan dolgok: utoljára több mint egy éve vettem ruhát. Mivel ebben az esetben viszont adok a minőségre, sok olyan ruhám van, amit 7-8 éve hordok és teljesen jók.
Vagy például nem járunk hotelbe és hasonló helyekre nyaralni, hanem kemping és szabad strand. Vagy a vidéki barátainkhoz megyünk el, aztán meg vendégül látjuk őket.
Satöbbi, satöbbi... rengeteg ilyen és hasonló dolog van. Nehéz összeszedni, mert igazából a szüleim is így csinálták, ezért számomra nem spórolásnak számít, hanem természetes :)
...és ennek az életnek hozadéka a depresszió, pánikbetegség, szorongás, stressz.Meg a többi sok "jó" dolog.Az meber tudja, hogy mind koporsószög, de nem tud mit tenni.
"Ne élj stresszesen!" Jó mi? És valaki mondja már meg azt hogy kell ezen a szinten?
A befektetett energiádért nem sokat kapsz cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!