Mennyit tudtok havonta spórolni és mennyiből?
Én inkább nem írom le [lepontoznának a fenébe, ahelyett, hogy gondolkoznának...], hogy mennyiből, de bizony két minimálbérnyi összeget lazán összespórolunk férjemmel, és két gyerekemmel.
Viszont, egyetemi éveink alatt (mindketten gépészmérnöknek tanultunk, azok is vagyunk) gyakran volt olyan, hogy éjjel dolgoztunk egy bárban, nappal az órákon ültünk, és így is csak szendvicset, vagy tésztát ettünk, ásványvizet ittunk (ünnepnapokon volt gyümölcslé az asztalon). A cigiről leszokott a párom, én a kávéról. A szórakozás abban kimerült, hogy lementünk a parkba futni. A rezsi nem volt magas (persze, télen 16 fokokban lézengtünk), de nagyon odafigyeltünk mindenre.
Utólag azt mondom, hogy inkább akkor szenvedtünk, mint most szenvednénk, két gyerekkel.
Kitartást kívánok!
Aki pl nem járt egyetemre, és nem is gépészmérnök, hanem mondjuk postás, sofőr, bolti eladó, stb. , mert ilyenek is vannak, ha meglepő is.Azok miként spórolhatnának össze két minimálbérnyi összeget két gyerek mellett, plusz a többi!
Kedves legfelső!Érdekelne!Komolyan!
Üzlet és pénzügyeknél kicsit jobb helye lenne a kérdésnek de mindegy.
Én (egyke) egyetemista vagyok, apától havi 100e-t kapok nagyjából. Ebből lejön az albérlet (33) és a rezsi (10-12 most télen). Az ennivalót megoldom étkezési utalványból (14), és sok otthoni fagyasztott kajából. Más kiadásom nem nagyon van, így havi szinten 45-50-et félre tudok rakni.
17.38as Egyáltalán nem átlagos a helyzeted.Nem mindenkinek ad papi ennyit, sőt általában nem tud.
Örülj neki, hogy a helyzetedben tudsz spórolni.Aszem ahhoz nem kell művészet nálad.
90ezerből lejön az albi, rezsi, marad kb. 30ezer kajára, bérletre egyebekre, így semmit. :(
24 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!