Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?
Én mindig is imádtam a karácsonyt. A hangulatot a készülődést, és hogy együtt a család. És nem az ajándékok miatt, mert pénzünk sose volt nagyon.
De már utálom. Idén már rettegek tőle és nem akarom, hogy legyen.
Ha rajtam múlna nem is foglalkoznék vele, cask csinálnám, amit minden hétköznap.
Elmúlt a varázs, már nem hiszek az összetartásban, nem okoz örömet a készülődés. Csak szomorúság van bennem.
Gyűlölöm, de nagyon.
Hát... Az idén nem sok ajándék lesz az biztos, de azért nagyon várom, mert szeretem a hangulatát. Meg olyankor eljönnek a testvéremék is, akiknek egyébként már saját családjuk van, de ilyenkor meglátogatják az "ősöket" és így a kishugukat is: engem.
Mi megbeszéltük, hogy az idén csak a két gyereknek (vagyis a két testvérem gyerekeinek) veszünk ajándékot, mert ők még kicsik, és nekik még erről szól. Egymásnak nem veszünk semmit.
Ha gyülölöd az majdnem azt jelenti hogy szereted. Foglalkozol a témával. Tehát nem közömbös számodra. Van egy rakás dolog az életbe ami olyan mint egy tömeghisztéria. Az ünnepek azért vannak kitalálva, hogy kilépjünk a hétköznapokból. Biztos te is szeretnéd, ha megtalálnád benne azt ami érdekel ami boldogá tesz. Én ilyenkor imádom a családi összejövetelt, hangoskodás zsibongás az egész családba, gyereklárma, stb.
És a környezet adja hozzá a varázslatos hangulatot. Aki az ajándékozás miatt nem szereti az valójában tömegnyomás miatt hiszi, hogy erről szól az ünnep.
Mi szoktunk ajándékot venni, de poénja a dolognak az, hogy a párom mivel türelmetlen és nem szereti a titkolódzást, már mikor megveszi odaadja. Ha egy hónappal elötte akkor egy hónappal elötte. És mivel engem is sokat szekál, hogy adjam oda ha van valami, hát ő is megkapja idő elött. Karácsonykor meg üres a fa alja, de inkább a gyereknek meghagyjuk az illúziót, hogy élvezze. Nem az a lényeg az ünnepnek hogy szereted vagy sem, hanem hogy te hogy állsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!