Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 02:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
84%

Én mindig is imádtam a karácsonyt. A hangulatot a készülődést, és hogy együtt a család. És nem az ajándékok miatt, mert pénzünk sose volt nagyon.

De már utálom. Idén már rettegek tőle és nem akarom, hogy legyen.

Ha rajtam múlna nem is foglalkoznék vele, cask csinálnám, amit minden hétköznap.

Elmúlt a varázs, már nem hiszek az összetartásban, nem okoz örömet a készülődés. Csak szomorúság van bennem.

Gyűlölöm, de nagyon.

2009. nov. 23. 18:28
 52/72 anonim válasza:
83%
hát én nem gyűlölöm! szerintem az az egyik legjobb ünnep, amikor együtt van a család, blablabla... szal sztem jóóóóóóóóóóóó
2009. nov. 23. 19:21
 53/72 anonim ***** válasza:
82%

Hát... Az idén nem sok ajándék lesz az biztos, de azért nagyon várom, mert szeretem a hangulatát. Meg olyankor eljönnek a testvéremék is, akiknek egyébként már saját családjuk van, de ilyenkor meglátogatják az "ősöket" és így a kishugukat is: engem.

Mi megbeszéltük, hogy az idén csak a két gyereknek (vagyis a két testvérem gyerekeinek) veszünk ajándékot, mert ők még kicsik, és nekik még erről szól. Egymásnak nem veszünk semmit.

2009. nov. 23. 20:42
 54/72 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom milyen családi viszonyban, szerepben élsz, de próbáld meg szebbé tenni, akkor nem fogod utálni. A karácsony szép ünnep, megvan a maga sajátos hangulata, pénz és ajándék nélkül is lehet szép. A vásárlási őrület azonban megmérgezheti, de nem szabad hagyni.
2009. nov. 23. 20:45
 55/72 anonim ***** válasza:
82%
Mikor kicsi voltam és mentünk a húgommal az éjféli misére, imádtuk nézni a sok ablakba kitett karácsonyfát, csodáltuk őket.Elképzeltük, hogy milyen jó azoknak akiknek van fájuk-nekünk nem volt, azt hittük, hogy ők nagyon boldogok. Most tudom már, hogy nem attól leszünk boldogok, hogy milyen anyagi javakat tudtunk felvonultatni. Igaz, mióta magam ura vagyok, azóta legalább fám van, és a karácsonyt is imádom. Egy egyszerű vacsorát készítünk a családnak, együtt vagyunk, s a legfontosabb, hogy beszélgetünk egymással.
2009. nov. 24. 06:50
 56/72 anonim ***** válasza:
82%

Ha gyülölöd az majdnem azt jelenti hogy szereted. Foglalkozol a témával. Tehát nem közömbös számodra. Van egy rakás dolog az életbe ami olyan mint egy tömeghisztéria. Az ünnepek azért vannak kitalálva, hogy kilépjünk a hétköznapokból. Biztos te is szeretnéd, ha megtalálnád benne azt ami érdekel ami boldogá tesz. Én ilyenkor imádom a családi összejövetelt, hangoskodás zsibongás az egész családba, gyereklárma, stb.

És a környezet adja hozzá a varázslatos hangulatot. Aki az ajándékozás miatt nem szereti az valójában tömegnyomás miatt hiszi, hogy erről szól az ünnep.

Mi szoktunk ajándékot venni, de poénja a dolognak az, hogy a párom mivel türelmetlen és nem szereti a titkolódzást, már mikor megveszi odaadja. Ha egy hónappal elötte akkor egy hónappal elötte. És mivel engem is sokat szekál, hogy adjam oda ha van valami, hát ő is megkapja idő elött. Karácsonykor meg üres a fa alja, de inkább a gyereknek meghagyjuk az illúziót, hogy élvezze. Nem az a lényeg az ünnepnek hogy szereted vagy sem, hanem hogy te hogy állsz hozzá.

2009. nov. 24. 08:59
 57/72 anonim ***** válasza:
80%
En se nem szeretem, se nem utalom, valahol kozepen allok. :(
2009. nov. 24. 09:43
 58/72 anonim válasza:
75%
Nekem semmi bajom a karácsonnyal:). Imádom a fényeket, azt a nagy szeretet mennyiseget amit adhatok, és vissza is kapok:). Nem szeretek belebonyolodni az anyagi részébe mert szerintem ez egyáltalán nem erről szól. Nekem minden pénznél többet számít az hogy ha ezen a csendes, meghitt éjszakán foghatom a kezet annak akit nagyon szeretek és meglephetem valami jelképes ajándékkal. Egy ilyen ünnepre nagy szüksége van az emberiségnek...mert kicsitt kiszakadunk a profitorientált világunk szürke, pénzéhes hétköznapjaiból és előkerülnek az emberi érzések, az egymással törődés, szép gesztusok. Én személy szerint érzem a fontosságát ennek az ünnepnek...
2009. nov. 28. 09:23
 59/72 anonim ***** válasza:
75%
Én imádom a karácsonyt, igaz, mire eljön a napja, addigra valamilyen szinten megcsömörlenek az emberek a sok előkészületek miatt, és, hogy mindenhol csak ezt látják, de gyönyörű ünnep, fogalmam sincs, hogy hogyan lehet utálni egyetlen ünnepet is, de biztosan megvan az oka annak is.
2009. nov. 28. 22:47
 60/72 anonim ***** válasza:
86%
Én hányok tőle.
2009. dec. 4. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!