Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?
Én imádom:)
Már február környékén arra gondolok,mennyire jó volt a karácson,s milyen szép lesz a következő.
Nálunk(Gyöngyös) már a Fő tér fel van díszítve,hiszen jövőhét már Advent 1.vasárnapja lesz és még máshol is fel kell díszíteni az utcákat.Ilyenkor szoktam üvegfestéket csinálni stb.
Nem azért szeretem a karácsonyt,mert még gyerek vagyok és ajándékot kapok,hanem azért mert ilyenkor tényleg együtt van a család,s beszélgetünk,eszünk és minden csodálatos egy pár napig.Harmadik éve,hogy mamám már nincs köztünk,s ennek hatására rájöttem,hogy milyen fontos az,hogy - ebben a pár napban különösen is - figyeljünk egymásra,szeressük egymást,együtt legyünk.
A mai rohanó világban szinte csak ünnepekkor tudunk találkozni(szülinapok,névnapok,de az is úgy,hogy ha két személynek közel van a szülinapjuk,névnapjuk egyszerre tartjuk meg,karácsony,újév,húsvét).Így ezt a pár alkalmat ki kell használnunk:)
14,5/L
Én imádom. Olyan rokonokkal találkozok, akiket sajnos nincs lehetőségem látni máskor, mert nagyon messze laknak.
Aki meg a fogyasztás miatt utálja a karácsonyt, annak üzenem, hogy nem muszáj részt venni benne...
Én nem magát a karácsonyt gyűlölöm, hanem azt a felhajtást, amit a média meg az üzlet csinált belőle.
Régen ez egy meghitt családi ünnep volt, közös énekléssel, süteménysütéssel, fadíszítéssel, ma meg? Az éneklés ma már gondolom, ciki, mert mikor elmondtam a suliban, hogy mi szoktunk imádkozni és karácsonyi dalokat énekelni ajándékbontás előtt, kinevettek, hogy mennyire régimódiak vagyunk. Vannak, akik még a süteményeket és a feldíszített műfenyőt is a teszkóban veszik meg, mert nincs idejük az ilyesmit otthon elkszíteni, dolgozniuk kell karácsony előtt is. Már november elején megjelennek a plakátok, hogy karácsonyfadíszek, karácsonyi akciók, meg vegyél fel ilyen meg olyan hitelt karácsonyi ajándékra, mert a másik úgysem azt nézi, hogy tiszta szívből adod-e az ajándékot, hanem azt, hogy mennyibe került. Érdekes, én soha életemben nem kaptam olyan nagy értékű ajándékokat, mert nem tellett rá, mégse érzem úgy, hogy utálna a családom.
Ma már az egész karácsony-dolog nyűg az emberek nyakán, mert takarítani kell, ha jönnek a rokonok, egy vagyont kell költeni ajándékra, különben lenéznek, hogy még erre sincs pénz stb. Az lenne az egésznek a lényege, hogy egy kicsit ellazuljuk egy évnyi kemény munka után, együtt legyen a család, jól érezzük magunkat, de ma ennek pont az ellenkezője történik.
Magát a karácsonyt, legalábbis ahogyan mi itthon tartjuk, szeretem. Mi még azért próbáljuk megőrizni az ünnepi hangulatát a dolognak, és remélem, sokan vannak így vele.
Gyerekként én is gyűlöltem. Édesanyám alkoholista volt és azzal telt a karácsonyok 99%-a, hogy anya jól berúgott és rendszerint verekedtek is apával. Volt, hogy rám támadt késsel volt, hogy aput vágta fejbe egy sörösüveggel, de mindig balhé volt.
Most viszont már saját családom van és egy gyönyörű 13 hónapos kisfiam. Már mindent elterveztem és nagyon boldoggá akarom tenni a karácsonyt a családom számára! Nekem ez lesz az első igazi karácsonyom és nagyon várom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!