Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 02:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
100%

én nem gyűlölöm!dehogyis!

2en is érdemes ünnepelni. Anyával ketten vagyunk. Három éve halt meg a nagymamám.az összes karácsonyt hárman töltöttük.az utolsó már nagyon nehéz volt akkor már nagyon beteg volt szegény a gyertya lángja nélkül is sárga volt az arca ...:'( de én mindig is imádtam a karácsonyt, és tudom h a mama sem örülne ha csak ülnénk karácsonykor egymás mellett szótlanul.

Ha vki hisz igazi karácsonyi dolgokban szeretet, hit akkor szereti a karácsonyt és meg is éli. mert csoda. minden évben. olyankor nem azokra az emberekre gondolok akik többtízezer forintos ajándékokat adnak egymásnak vagy képmutatóan hízelegnek a rokonoknak.Azokra gondolok akik az egész világon ünneplik a karácsonyt és most boldogok! ha egy szegény kisgyerek örülni tud a karácsonynak, egy szál gyertyának, akkor nekünk is örülnünk kell amink van! lehetnénk ezerszer rosszabb helyzetben is! A lényeg, h jó dolgokkal teljen meg a szíved. tudom h a mami már nincs velünk, de tudom h karácsonykor ő is ott ül velünk és ünnepel...:)

2009. nov. 21. 11:36
 32/72 anonim ***** válasza:
98%

Lehet furán hangzik, de én sokkal szebb ünnepnek találom pl a mindenszenteket. Nem bírom, hogy már október végén is a karácsony folyik minden honnan, november közepén pedig már a Jingle bells szól minden bevásárlóközpontban, és mikulások rázzák magukat. Úgy érzem az egész karácsony dolog, egy nagy GICCS lett.

Ennek ellenére, amikor este a családdal vagyunk és kicsit úgy megnyugszunk, eszünk, ajándékokat bontogatunk, az még is olyan szép. Szeretem amikor összegyűlik a család és beszélgetünk egy nagyot, nem vagyunk vallásosak, de nálunk az éjféli mise is hozzátartozik. Egyszóval kettős érzések vannak bennem mindig.

2009. nov. 21. 11:45
 33/72 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a karácsonyt,csak valahogy már nem várom annyira,mint azelőtt.Nyilván,mert felnőttem,és az anyagi része is kicsit megterhelő,de ennek ellenére nekem jó érzés,ha ajándék után kutakodhatok!Szerintem az a legizgalmasabb része,mikor találgatod,vajon ki minek örülne.Jó érzés másokat meglepni.Furcsa egyébként,hogy akit egyébként nem kedvelek,annak is örömmel nyújtom át az ajándékot,mert legalább látom az arcon a meglepődést,hogy jé én mégsem vagyok olyan kis k...ög,mint amilyennek tart egyébként... :-) S ilyenkor talán magába száll mindenki... :-)
2009. nov. 21. 11:51
 34/72 anonim ***** válasza:
100%
A karácsony különben sem a szeretet ünnepe, hanem Jézus születéséé, csak mikor ezt nem kívánatos volt ünnepelni, ki kellett találni valami hangzatosat, mert azt még sem mondhatták, karácsony úgy, ahogy van betiltva.
2009. nov. 21. 12:23
 35/72 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem és nagyon várom. De amíg az első férjemmel és annak anyjával éltem, akkor utáltam, nem magát a karácsonyt, hanem a hozzá tartozó rumlit, veszekedéseket, amit az anyja provokált mindig. Mindig megőrült, ha ünnep volt. Szentfazék volt és olyankor senkinek nem volt apelláta, templomba menni, ostyát enni, imádkozni kellett... Én ezt a részét utáltam. Most már szerencsére nincs ilyen és imádok a szeretteimmel lenni!
2009. nov. 21. 13:37
 36/72 anonim ***** válasza:
89%

én sem szeretm :(((

de nem volt ez mindig így...

2009. nov. 21. 14:32
 37/72 anonim ***** válasza:
100%
Miért gyűlölöd?
2009. nov. 21. 17:35
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom, 1szerűen leírhatatlan érzés a karácsonyi nagybevásárlás például :))) És a fadíszítés meg amikor karácsony este kinézel az ablakon és 1 lélek sincs az utcákon:) És azok a szép karácsonyi számok, meg amikor 1 ütt van a család és 3 napra minden ember szeretettel tekint a másikra:))) Sóval imádom.
2009. nov. 21. 23:01
 39/72 anonim ***** válasza:
82%
Nem szeretm de nem is gyülölöm csak hidegen hagy. Régen birtam de aztán rájöttem hogy rengeteg pénzt időt áldozok alkesz családtagokra akikiet egyszer látok egy évben. Sütés fözée, takaritás csak nyüg és senki se segit csak benyom pár sört az ünnep örömére.
2009. nov. 23. 00:27
 40/72 anonim ***** válasza:
80%

amíg kicsi voltam, és éltek a nagyszüleim, és a szép nagy vidéki házunkban töltöttük a karácsonyt addig jó volt.

ebből már egyik sincs meg, és azóta az ünnep hangulata sem.

tavaly 25én pl a barátnőimmel már halálra untuk magunkat, és elmentünk kocsmázni. tudom, ez aztán blaszfémia a javából, de a fentiek fényében már nem érzem annak.

annak szép ünnep, akinek van egy szerető nagy családja, és van sok kessük. mi sem vagyunk csórók, de mit karácsonyozzak anyukámmal???

max azért jó, mert végre láthatom, vele lehetek, és jókat dumálhatunk mindenről :)

talán majd ha lesz babánk...

2009. nov. 23. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!