Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Gyűlölöm a karácsonyt. És, ti?

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 02:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
88%
Ha utálod a karácsonyt, egyszerűen ne ünnepeld. Nem kötelező. Én se csinálok semmilyen felhajtást. Egy közös vacsora, semmi több. És legfőképp nem idegelem halálra magam és nem a tonna ajándéktól karácsony a karácsony. Nem kell a társadalmi nyomásnak engedni. Vállald fel!
2009. nov. 23. 09:14
 42/72 anonim ***** válasza:
86%
de miért gyűlölöd? biztos rossz emlékeid vannak. remélem egyszer majd szeretni fogod, mert lehet a karácsony szép is.
2009. nov. 23. 10:49
 43/72 anonim ***** válasza:
92%

Mi Jézus születésnapját ünnepeljük akkor. Sütök tortát is hozzá. Van ajándék is, de csak a szűk családnak. Az adventi nagy felhajtásból szeretünk kimaradni, fárasztó és felesleges.

A karácsonyi ebéd a legszebb terítékkel, gyertya stb. történik, mert a legnagyobb ünnep Jézus születésnapja, ezt tanítjuk a gyerekeknek, mert Őt Isten küldte a földre a mi megváltásunkért. A gyerekek tisztában vannak az ő küldetésével és fantasztikus tanításaival. Tudják azt is, hogy amiatt van normális családi életünk, mert az ő tanításait követjük.

Úgyhogy nincs sok hókusz-pókusz, de az ünnep üzenete világosan átjön számukra.

2009. nov. 23. 11:00
 44/72 anonim ***** válasza:
92%
Én sem szeretem, ma már csupán a pénzről szól és nem a szeretetről.
2009. nov. 23. 12:07
 45/72 anonim ***** válasza:
97%
Mindig éreztem, hogy az emberek többsége nem meggyőződésből, hitből jár templomba, hanem mert az egy esemény. Ha hull a hó, akkor roppant romantikus is az egész. Ha nem hull, akkor még mindig be lehet mutatni, hogy a mi családunk milyen jól öltözött, lehet lesni a papot, vagy valaki mást./Lehet folytatni a lepontozást, akkor sem fogok itt gügyögni, alsó tagozatos szinten fogalmazást írni a karácsonyról./
2009. nov. 23. 14:13
 46/72 anonim ***** válasza:
39%
Szerencsétlen és lelkiszegény az, ki nem érezte meg és nem értette meg a karácsony lényegét. De az is lehet hogy csak még nagyon fiatal és önző.
2009. nov. 23. 14:48
 47/72 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt nekem szánta az utolsó hozzászóló, akkor nagyon nem értett meg. Én a hazugságot gyűlölöm, és az általam régebben idézett mondatból az süt ki. Az ilyen embernek az egész ünnepe hazugság(a legtöbbünké az), önáltatás.
2009. nov. 23. 16:09
 48/72 anonim ***** válasza:
100%
14:13 és 16:09 - Nem, én az eredeti kérdésre válaszoltam - szóltam hozzá. Ami a te nézetedet illeti én is osztom. Valóban utóbbi időben a templombajárás lassan a magamutogatással határos, s igazad van, hogy a nagytöbbség nem elsősorban a lelkiüdvössége miatt megy oda. De ez mindenkiben benne kell hogy legyen, ott, mélyen a lelkében - mármint a cél amiért bemegy, letérdel és ...
2009. nov. 23. 17:52
 49/72 anonim ***** válasza:
100%
mi is
2009. nov. 23. 18:06
 50/72 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17:52-es!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Megnyugodtam.:)

2009. nov. 23. 18:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!