Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kiderulne, h Down szindroma...

Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?

Figyelt kérdés
(oszinte valaszokat varok)
2009. okt. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
35%

Nekem már van egy egészséges babám, és ha ne adja Isten, de a második beteg lenne, megtartanám. Hogy miért?

Mert ha fiam szemébe nézek nem volnék képes megölni még egy ilyen csodát.

Mert lehet, még ha nagyon pici is a valószínűsége, de lehet, hogy egészséges.

Mert lehet, hogy nem súlyosan fogyatákos, Down kórosok között is van különbség.

Mert nem nehezebb felnevelni, mint mondjuk egy egészséges, "problémás" gyereket. Jó , lehet azzal jönni, hogy a problémás viselkedésű gyerek a szülő feleőssége, de nem minden esetben.

Mert így tud adni a világnak: szeretetet. És így is kaphat a világtól szeretetet, álmokat, élményeket, érzéseket.

Meg lehet őket taítani egyedül élni!!!!

Véleményem szerint a Down kórosok különleges emberek, érzékeny lelkűek, boldogok és tiszták, akik nem látják a világ mocskát.

Ő is az én gyerekem lenne,nem hiszem, hogy sokáig gondolkodnék.

Azonban akik elvetetnék gondolják át a következőket: akkor is elvetetnék a babát ha: pl kiderülne, hogy 5 éves korától állandó, de nem életveszélyes szívproblémái lesznek, ha kiderülne, hogy 10 lvesen meghal majd autóbalesetben, ha kiedrülne, hogy 20 évesen rákos lesz stb...

A tudomány fejlődik, lehet 10 év múlva már gyógyítani fogják a Down szindrómát...

2009. nov. 3. 15:10
 82/88 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekem van,soha nem volt abortuszom,de elvetetném...2 évvel ezelőtt,amikor a 2.babámat vártam megcsináltattam az integrált tesztet.Az eredmény pozitív lett-1:120 az esély a Down kórra-és én úgy döntöttem,h bevállalom a magzatvízvizsgálatot.Tudtam,h van kockázata,de azt is,h ha nem vállalnám és a baba betegen születne soha nem bocsátanám meg magamnak...mert azt tudtam,h én ahhoz gyenge vagyok,h egy beteg gyereket neveljek(pláne egy egészséges után!)Hála az égnek a vizsgálat negatív lett,és ma már 17 hónapos és makk egészséges a kisebbik fiam.Minden elismerésem azoké,akik vállalják,de én nem vállalnám.
2009. nov. 3. 15:55
 83/88 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ezt annyira nem kell elismerni. Ettől nem lesz valaki szuperhős, hogy felelőtlen módon megszül egy olyan gyereket, akinek az életét erős túlzással sem lehet életnek nevezni.

Legalábbis, annál, aki tudta előre ugye. De aki manapság nem él a vizsgálati lehetőségekkel, annak is csak gratulálni tudok.

2009. nov. 3. 21:58
 84/88 anonim ***** válasza:
100%

12:37-es: a halláskárosultak azért nem egészen ugyanaz a kategória, azzal meg tudsz élni, nem kell, hogy ápoljon valaki egész életedben. A Down-kórosak nem képesek önálló életre, és éppen ezért nincs jövöjük, ha a szülök már nem élnek, ki tartja el öket? Az intézet se megoldás, az sincs ingyen, vagy ha igen, akkor ott ugy "tartják" öket, mint a tárgyakat.

15:10-es: kiváncsi lennék, hogy egy ilyen fogyatékos gyereket hogy akarnál megtanitani egyedül élni!? Nem tudod felfogni, hogy éppen erre képtelenek? Ez lyan, mintha egy 5 éves gyereket kiraknál az utcára, hogy éljen meg egyedül - egy Down-os soha nem éri el a felnött szintet, nincs meg a felelöségérzete, nem tud dolgkat elöre látni (pl hogy ha fellök egy gyertyátt, akkor leég a ház).

Az, hogy nem nehezebb felnevelni, mint egy másikat, azt honnan veszed? Majd ha kipróbáltad, akkor beszélj, mert igy fogalmad sincs. Nem véletlen, hogy a legtöbb szülö teljesen felörlödik ilyen esetben, éppen mert teljesen kilátástalan a dolog és a gyereknek nem tudsz semmiylen jövöt biztositani.

2009. nov. 4. 08:19
 85/88 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a halláskárosultságra tértem ki hanem mi szülők azok vagyunk. Fogyatékos ember másként néz a fogyatékosra. Mi könnyebben elfogadjuk és megértjük őket, tehát a mi szemünkben nem néz ki olyan nagy problémának, mert látjuk és részben érezzük, hogy milyen élet vár rá.

És most itt offolok. A halláskárosultakat sokszor szellemi fogyatékosként nevelik, ponta azért mert maga szülő nem hisz bene és nem tanítja meg az élet dolgaira. Rengetegen vannak bezárva is. Beszélni sem tanítják öket és nem magyarázzák el s szavakat nekik. Ez hozzáállás kérdése. Egy Down koros valoban kisgyermeki szinten van, de a gyerekek sem hülyék máskülönben nem szülnénk őket. Inkább csak fárasztó foglalkozni velük, mert örök gyerekek. De meg lehet tanítani őket felelőségre.

2009. nov. 4. 09:31
 86/88 anonim ***** válasza:

21:58

Attól, hogy valaki nem elég erős (mint sokan írják) ahhoz, h felneveljen egy beteg gyereket, igenis másoknak ez okozhat boldogságot. És igenis, aki megteszi, ELISMERÉSRE MÉLTÓ!! Mert az a gyerek nem szenved, hanem élvezi az életet, szereti az embertársait és boldog tud lenni! Te még soha életedben nem láttál közelről Downos gyereket, ha így beszélsz!

2009. nov. 4. 09:34
 87/88 anonim ***** válasza:
71%

Igaz,minden elismerésem azé aki beteg gyereket nevel

DE

ha van választása felelőtlenség, önzés megszülni egy beteg gyereket

MERT

mi van ha meghalnak a szülők egy 5-6 éves szinten lévő felnőtt "életképtelen" a valóvilágban

2009. nov. 4. 10:04
 88/88 anonim ***** válasza:
Nem tartanám meg. Mégpedig azért nem, mert nem tudnék a már meglévő 3 egészséges gyerekemnek annyit adni magamból egy beteg testvér mellett, amennyit most. Első és egyetlen gyerekkénk valószínűleg igen,mert akkor csak én hoznék áldozatot, nem az imádott gyerekeim.
2013. aug. 12. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!