Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kiderulne, h Down szindroma...

Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?

Figyelt kérdés
(oszinte valaszokat varok)
2009. okt. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
79%
a genetikai vizsgálat nem téved. jártam egy ezzel foglakozó genetikai laborban. a down szindróma az egyik kromoszómapár triszómiája, azaz 2 helyett 3 van. egy kromoszómatérkép felállítása nem egy újkeletű, bizonytalan művelet és ha valakinek több van a kelleténél(down szindróma esetén a 21es párból), akkor az sosem jelent jót. több sejtre is megcsinálják, többször átnézik, megszámolják. az ultrahangos diagnosztika tévedhet, ugyanis a szindrómának vannak UH-n látható jelei, na azok bizonytalanabbak. ill a vérvizsgálatos is az, mert az csak lehetőséget jelent, azaz szintén bizonytalan.
2009. nov. 3. 12:03
 72/88 anonim ***** válasza:
82%
Ha megszületik egy beteg baba az más, akkor már nincs mit tenni,és lehet nagyon szeretni, de ha kiderül terhesség alatt felelőtlenség megszülni
2009. nov. 3. 12:14
 73/88 anonim ***** válasza:
26%
Ő már egy megfogant élet, nincs jogom erről dönteni. Voltam is várandós, vagyok is, téma is volt ez akkor, hülyének is néztek emiatt az orvosok és az emberek. Nem baj! Vagyunk egypáran, akik nem macskának tartjuk a gyermeket, hogy "jaj, most megtartsam, vagy ne?"
2009. nov. 3. 12:30
 74/88 anonim ***** válasza:
80%

Butaság

Megszülöd a babát akiről tudod hogy sose lesz "normális", az egész életed arról szól hogy ápolod

És ha meghalsz akkor mi lesz vele? Az nem érdekel? :S

2009. nov. 3. 12:35
 75/88 anonim ***** válasza:
74%

Itt igazából nem is a down koron van a láényeg hanem hogy az ember fogyatékos.

Én és a párom hallássérültek vagyunk. Minden esélyünk megvolt arra, hogy a gyerek is az legyen. Mivel mi fogyatékosokkal együtt dolgoztunk, megbeszéltük ha bármi baja lesz akkor is felneveljük. Bár a down kor valóban egy olyan dolog amit biztosan előre lát az ember, azt valószínűleg nem szültem volna meg, pedig aranyos értelmes emberek.

Volt egy ismerősöm. Egészséges gyereket hordott ki, ám a szülésnél oxigénhiány lépet fel, Az orvosok küzdöttek a gyerekért. A nő egészségügyben dolgozott. Kereken közölte az orvossal, hogy ne mentse meg az életét mert fogyatékos lesz.Az orvos egyetértett vele, abbahagyta az életmentést.

Ez nagyon kemény, hogy egy anya így kimondja a halálos itéletet a gyerekre. De értelemszerű, mert csak szenvedtek volna.

2009. nov. 3. 12:37
 76/88 anonim ***** válasza:
72%
Elvetetném. :( Sajnos nem lennék annyira erős, hogy egy beteg gyereknek mindent meg tudjak adni. És ezért minden tiszteletem azé, aki megtartja.
2009. nov. 3. 13:31
 77/88 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 10-27 16:30

Erre a válaszra reagálnék. Nálam ha felmerülne a gyanú, hogy esetleg down-os (vagy mondhatnánk bármilyen hasonló kaliberű betegséget), akkor magzatvíz mintavételt kérnék feltétlenül, ugyanis ott a génjeit vizsgálják és az ott kimondott diagnózis 100%-os! Egy tarkóredő, AFP, quartett teszt stb.... vizsgálati GYANÚRA nem mondanék ítéletet, hanem megvizsgáltatnám tutira! Ha bebizonyosodik, elvetetném. :(

2009. nov. 3. 13:50
 78/88 anonim ***** válasza:
61%

12:30

Már ne is haragudj, de ha ilyen felelőtlen vagy, nem gondolva egy élet jövőjére, ami maga lenne a pokol, akkor légyszíves ne szólj le másokat, ne degradált őket oda, hogy macskának tartják a gyereket.

Én például úgy vagyok vele, hogy ha lebénulnék teljesen, és abszolút másokra lenne bízva az etetésem, meg minden egyéb (mint egy állatnál), akkor inkább a halált választanám. Nyilván nem lenne belőlem egy Hawkins, és nem tartanám ezt életnek. Mint ahogy a természetben is elpusztulnak az ilyen példányok. (Mondjuk nyilván én alapból hamarabb elhullanék odakint, mivel abszolút nem vagyok hozzászokva, mégis, vannak bizonyos szélsőséges esetek, mint például ez a betegség is, mikor civilizáltságtól függetlenül nem élet az élete...)Ideig-óráig ellenék, de mikor látnám, hogy a testvérem élete, vagy a páromé erre menne el, szerintem a lelki fájdalomba is belehalnék.

Pont, hogy nem önzőség elvetetni egy ilyen kisgyermeket. Ha UH kimutatná, hogy nincs keze, vagy hasonló, akkor is. Mert ezek többnyire a 21. század betegségei. nyilván régebben is volt, de nem ilyen mértékben.

Én nem azt mondom, hogy nincs joga élni, hanem azt, hogy joga van nem szenvedni és pokolban lenni egy keserves életen át.

2009. nov. 3. 14:27
 79/88 anonim ***** válasza:
72%
lehet, hogy elítélnek azért, amit írok, de: biztosan nem szülném meg, ha downos lenne. így is épp elég gyerek él olyan körülmények között, hogy sírni tudnék, ha látom, akkor én miért szüljek egy beteg gyereket, aki ápolásra, fejlesztésre szorul, mindezt rengeteg kitartásból és pénzből? előbb fogadnék örökbe egy afriakai kisgyereket. én elfogadom az orvosi törényt, hogy mikortól számít embernek az embrió, sőt a "szükség esetére" megszabott kitolt időt sem ítélem el. ez nem azt jelenti, hogy macskaként tekintek a gyerekre. épp elég szenvedés van a világon. talán egy down kóros fel sem fogja igazán, hogy ő kicsoda, milyen és hogy néznek rá a többiek, de egy éhező kisgyerek nagyonis tudja, hogy éhezik vagy szomjas. számomra egy beteg baba világra hozása nem az ő érdekeit szolgálja, hanem csak a szülők elveinek a megtestesítője. ezzel nem bántani akarok senkit, senkit sem ítélek el akármit is mond vagy tesz, nem az én dolgom.
2009. nov. 3. 14:34
 80/88 anonim ***** válasza:
57%
Elvetetném.
2009. nov. 3. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!