Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?
Butaság
Megszülöd a babát akiről tudod hogy sose lesz "normális", az egész életed arról szól hogy ápolod
És ha meghalsz akkor mi lesz vele? Az nem érdekel? :S
Itt igazából nem is a down koron van a láényeg hanem hogy az ember fogyatékos.
Én és a párom hallássérültek vagyunk. Minden esélyünk megvolt arra, hogy a gyerek is az legyen. Mivel mi fogyatékosokkal együtt dolgoztunk, megbeszéltük ha bármi baja lesz akkor is felneveljük. Bár a down kor valóban egy olyan dolog amit biztosan előre lát az ember, azt valószínűleg nem szültem volna meg, pedig aranyos értelmes emberek.
Volt egy ismerősöm. Egészséges gyereket hordott ki, ám a szülésnél oxigénhiány lépet fel, Az orvosok küzdöttek a gyerekért. A nő egészségügyben dolgozott. Kereken közölte az orvossal, hogy ne mentse meg az életét mert fogyatékos lesz.Az orvos egyetértett vele, abbahagyta az életmentést.
Ez nagyon kemény, hogy egy anya így kimondja a halálos itéletet a gyerekre. De értelemszerű, mert csak szenvedtek volna.
A válasz megírásának időpontja: 10-27 16:30
Erre a válaszra reagálnék. Nálam ha felmerülne a gyanú, hogy esetleg down-os (vagy mondhatnánk bármilyen hasonló kaliberű betegséget), akkor magzatvíz mintavételt kérnék feltétlenül, ugyanis ott a génjeit vizsgálják és az ott kimondott diagnózis 100%-os! Egy tarkóredő, AFP, quartett teszt stb.... vizsgálati GYANÚRA nem mondanék ítéletet, hanem megvizsgáltatnám tutira! Ha bebizonyosodik, elvetetném. :(
12:30
Már ne is haragudj, de ha ilyen felelőtlen vagy, nem gondolva egy élet jövőjére, ami maga lenne a pokol, akkor légyszíves ne szólj le másokat, ne degradált őket oda, hogy macskának tartják a gyereket.
Én például úgy vagyok vele, hogy ha lebénulnék teljesen, és abszolút másokra lenne bízva az etetésem, meg minden egyéb (mint egy állatnál), akkor inkább a halált választanám. Nyilván nem lenne belőlem egy Hawkins, és nem tartanám ezt életnek. Mint ahogy a természetben is elpusztulnak az ilyen példányok. (Mondjuk nyilván én alapból hamarabb elhullanék odakint, mivel abszolút nem vagyok hozzászokva, mégis, vannak bizonyos szélsőséges esetek, mint például ez a betegség is, mikor civilizáltságtól függetlenül nem élet az élete...)Ideig-óráig ellenék, de mikor látnám, hogy a testvérem élete, vagy a páromé erre menne el, szerintem a lelki fájdalomba is belehalnék.
Pont, hogy nem önzőség elvetetni egy ilyen kisgyermeket. Ha UH kimutatná, hogy nincs keze, vagy hasonló, akkor is. Mert ezek többnyire a 21. század betegségei. nyilván régebben is volt, de nem ilyen mértékben.
Én nem azt mondom, hogy nincs joga élni, hanem azt, hogy joga van nem szenvedni és pokolban lenni egy keserves életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!