Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?
Elvetetném,most lehet lepontozni.
Egy ilyen gyerek csak nyüg,hiába írják,hogy kedves szórakoztató mikor még 40 évesen sem tud magáról gondoskodni akkor azt hiszem nem túl szórakoztató.
beszélgettem egy genetikus doktornővel, aki egy laborban kromoszomális rendellenességeket vizsgál és nagyon sok tapasztalatát megosztotta velem. azt mondta a többség nem tartja meg, de van olyan is, akik az elsőnél nem tudták, hogy a baba beteg, ezért mentek vizsgálatra, ahol kiderült, hogy a 2.baba is down-os és mégis megtartották vallási megfontolásból.
én nem tartanám meg, számomra ez nem kérdés, bár egyébként abortuszellenes vagyok. eg ybeteg gyerek nevelése minden tekintetben teher, bármennyire is szereted őt. teljes embert kívánnak, szeretetben, időben, minden tekintetben. pont ez a doktornő mesélte, hogy ő próbálja követni a beteg gyermeket nevelőket és tapasztalatai alapján alig van olyan család, ahol előbb-utóbb ne menne a család rovására. bármennyire is gonoszul hangzik, de egy idő után az édesanya marad az egyetlen, akinek fontos a kisgyerek, az édesapák rosszul viselik, a család méginkább. nagyon gyakoriak a válások. és ezt nem én találtam ki, ez olyan ember tapasztalata, aki egész életében ezzel foglalkozott. tisztelet a kivételnek természetesen. anyagilag is megterhelő, az eszközök, a fejlesztés, minden. állandó küzdelem az élet. és mi történik, ha meghalnak a szülők esetleg? akkor bedugják egy intézetbe. vagy az idős anyuka már nem tud róla gondoskodni? akkor mi lesz vele? ráadásul egy down-kóros kisgyerek is érez, ő is felfogja, hogy más, hogy vele nem játszanak a többiek, ugyanúgy megéli a körülötte lévő feszültségeket, mint mi. én úgy gondolom, hogy van olyan élet, aminél a semmilyen élet is jobb. meg lehet érte kövezni, de az igaz, hogy az emberek 90%a nem tartaná meg, ha tudná, hogy beteg.
Azokon a valaszokon csodalkozom, aki azt irja, hogy megtartana.
Szerintem o nem is tudja mit ir. Megtartani egy beteg gyereket? Inkabb annak kellene orulni, hogy kiderul meg idoben, hogy baj van! Ezert halasnak kell lenni a dokinak.
En nem tartanam meg.
Kijavitanek egy elozo hozzaszolot, aki azt irta nincs down szures angliaban.
Ott voltam terhes es van down szures. Ha megkeresnek akkor van baj, ha nem hivnak akkor nincs. Igy megy kint a rendszer.
Amikor terhes voltam, én is elgondolkodtam rajta. Mondjuk szerencsére nálunk fel sem merült, hogy beteg lehet.
De a legőszintébben azt mondom: NEMTUDOM Nem mondom, hogy biztos elvetetném, de azt sem, hogy biztos megtartanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!