Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?
Szia!
Valljuk be, a 90 % elvetetné...merthogy probléma a nevelése, az egész gyerek úgy ahogy van... pedig a down szindrómás nem "idegbeteg" nem lesz 2 feje, hanem szellemileg kissé visszamaradott és nem lesz belőle 3 diplomás menedzser. De sok mindenre képes és rengeteg szeretet van benne. Az baj, hogy én megtartanám akkor is ha beteg, de tudom, hogy a férjem meg a családja elítélne emiatt... gyáva lennék, hogy egy egyszemélyes harcot megharcoljak...vagy nem tudom... 1 gyerekkel egyedül maradni? hm? :((
Én biztos, hogy elvetetném: több ismerös családban van ilyen gyerek, igaz, hogy nagyon aranyosak, de semmiképpen nem tudnak önállóan megélni. Anyagilag is nehéz (föként vidéken 150000 ft körüli jövedelmek mellet, mai errefelé átlagos vagy inkább jobb), de ha látod, hogy a gyerekedre állandóna figyelned kell (25 évesre ugy, mintha 2 lenne), és nem tudsz neki semmilyen jövöt biztositani (mi lesz vele, ha a szülök már nem élnek - márpedig erre nagy esély van, mert a legjobb esetben is 20 évvel idösebbek a szülök, de sokszor 30 - 40-nel is, ha nncsnek ott, akkor ki fogja eltartani, meg ápolni). Azonkivül a gyereknek is rossz, mert látja, hogy a másik - egészséges gyerekekhez viszonyitva - le van maradva, sok mindent soha nem tud, amit a fiatalabbak már igen.
Azinkivül csak nagyon kevés házasság bir ki ilyen terhelést, a legtöbbször válás lesz belöle - és egyedülállóként már majdnem lehetetlen megfelelöen gondoskodni a gyerekröl.
A gyerek érdekében nem tartanám meg, pedig alapesetben nem tartm az abortuszt megoldásnak. Nekem kivétel, ha a gyereknek teszek ezzel jót. (Mint irtam, ismerek jónéhány esetet, nem a levegöbe beszélek)
Én is elvetetném, ha időben kiderülne.
Ha nem derülne ki időben, akkor állok elébe bármilyen nehézségnek, ami miatta adódik. De direkt csak azért, hogy éljen "betegen"... És elmondhassam magamról, hogy milyen kemény ember vagyok, hogy "csakazértis" megszültem... Nem szülném meg.
Egyertelmu, hogy elvetetnem.
Azert van ennyifele vizsgalat, hogy kiszurjek a betegsegeket. Ez logikus. Ha annyira szukseg lenne beteg babakra, akkor a kismamanak 9 honapig nem kellene egyetlen vizsgalaton sem reszt vennie.
Igy is sajnos, sajnos sok beteg baba szuletik. A szivem osszeszorul, es a konnyeim folynak, amikor egy csaladot egy beteg kicsivel latok. Angliaban aranylag sok down koros babat latok. Itt nem vizsgaljak ezt azt hiszem. Szornyu!
Vetesd el mindenkeppen. Neked se, es a gyereknek se lesz jo ha betegen fog megszuletni.
Egy beteg gyereket a vilagra hozni az egyik legnagyobb fajdalom egy anya szamara. A masik legnagyobb fajdalom elveszteni a gyerekunket. Ennel nagyobb fajdalom nincs az eletben.
Igen joga van élni, és majd mikor te már nem leszel mellette akkor ki fogja neki biztosítani az életét? majd valami intézetben jó lesz neki?
Már megint akik csak a levegőbe beszélnek és azt sem tudják mit jelent igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!