Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kiderulne, h Down szindroma...

Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?

Figyelt kérdés
(oszinte valaszokat varok)
2009. okt. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
94%
Elvetetném. Nem lenne tisztességes ilyen életre ítélni sem őt sem a családomat...
2009. okt. 30. 07:36
 62/88 anonim ***** válasza:
82%

Írta az egyik hozzászóló, hogy együtt kellene szenvedni.

Én dolgoztam középsúlyos fogyatékosok intézetében, ott tartják a Down-osokat is. Általánosságban azt láttam, nagyon jól elvannak a maguk kis világában, egymáa társaságában, fel sem fogják, hogy ők nem normálisak, nem tűnik fel nekik, hogy hiányzik valamijük. Ez akkor tűnik fel nekik, ha integrálni próbálják őket a mai divat szerint az épek világába. Ott aztán szembesülnek az értetlenséggel, kicsúfolhatják őket, annyit ők is felfognak,, hogy az épek értelmesebbek, ők nem tudnak annyit. Mo.on elég jó ellátórendszer van számukra, amíg szét nem rombolják pénzhiány miatt.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki nem akarta megtartani, az tartsa meg, hanem hogy nem kell azt gondolni, hogy ők szenvednek a saját állapotuk miatt.

2009. okt. 30. 23:07
 63/88 anonim ***** válasza:
90%
"ott tartják a downosokat is"...épp ezaz, hogy ők nem egy tárgy. nem az előző hozzászólót akarom kritizálni a fogalmazásmódjáért, inkább nagyonis kifejezőnek találom. hogy ott tartják őket. az a jó ember, aki megtartja aztán beteszi egy intézetbe, mint egy nemkívánatos csomagot és néha meglátogatja? nyilván elvannak a saját világukban, de egy intézetet ők is intézetnek élnek meg. otthon nevelni, gondozni egy beteg kisgyereket pedig iszonyatos idő, pénz, erőfeszítés, egyszóval embertpróbáló. én vállalom, hogy nem tartanám meg.
2009. nov. 2. 17:31
 64/88 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kegyetlennek tűnik, de nem vállalnám.Mi lenne ha már mi a férjemmel meghalnánk, egyedül maradna ki viselné gondját?
2009. nov. 2. 19:18
 65/88 anonim ***** válasza:
90%
Elvetetném
2009. nov. 2. 20:31
 66/88 anonim ***** válasza:
100%
A lelkiismeretem nem engedné h elvetessem. Nem az ő hibája lenne, az biztos h nagyon szeretném talán jobban is mintha egészséges lenne, de rámenne az egész életem. Őszintén, nagyon nem szeretném ha ilyen gyermekem születne, de ha ilyen lenne akkor is vállalnám hiszen az enyém. Bár nagyon fájna a szívem érte:(
2009. nov. 2. 20:34
 67/88 anonim ***** válasza:
100%

Pont úgy lennék, mint az előző. .

Én vagyok, aki az intézetről írt.

2009. nov. 2. 22:14
 68/88 anonim ***** válasza:
80%

Már minden indokot leírtatok előtte. Én sem tartanám meg. Ez egy nagyon szomorú dolog, engem zavarba hoz egy fogyatékos gyerek látványa is.

Azt sem értem, miért kell ezért valakit lenézni. Talán, mert sajnálná a gyerekét magára hagyni, vagy ha tudja magáról, hogy képtelen lenne ellátni, akkor az miért baj? Legalább nem lesz egyel több az intézetben.

Ma már ki lehet mutatni, így egyértelmű a döntésem, bár abban a helyzetben nagyon nehezen küzdenék meg vele.

Szerintem nem élet az övék, és most, hogy biztosan lehet előre tudni, nagyon nagy felelőtlenség ilyen gyermeket a világra hozni. Hogy majd utána büszkén elmondhassuk, hogy beleroppantunk, de felneveltük. Fel, csak kinek? Mint a fenti példa, hogy majd a tesókra bízzuk? Vagy az államra?

Így is épp elég beteg ember van a világon, akik születésnél nyomordtak meg, vagy valami baleset következtében, és szívből sajnálom őket. És vannak azok a beteg emberek, akik bizonyos értelemben betegek... az elméjük... például pedofilok, stb.

Létezik természetes kiválasztódás, ezt most elég gyáván hozom fel, mert veszélyes téma, de ez pont egy tökéletes esete annak, hogy nem kell ilyen utódot létrehozni, nyilvánvaló, 99%-os, hogy rossz élete lesz.

Ugyan nem ide tartozik, de vannak ma Magyarországon olyan emberek, akik meg pont azért szülnek meg 6 gyereket, hogy legyen segély. Így is épp elég rossz körülmények között felnövő, sérült felnőtt lesz. Egy downosnak esélye sincs. Vagy majd ráhagyjuk valakire. Aha... szép dolog, mondhatni.

Sajnálom, de ez van. Szerintem ez nem istenkedés. Mert alapjáraton nem támogatom az abortuszt. Bár ez is egy furcsa kérdés, amiről lehetne beszélni...

2009. nov. 2. 23:27
 69/88 anonim ***** válasza:
50%

Elvetetném.

Attól függetlenül,hogy tudom vannak olyan Down kóros gyerekek akik aránylag egész jól fejlődnek

DE

Ha a szülők meghalnak akkor mi lesz a gyerekkel? Bekerül valamilyen intézetbe ahol rohadtul nem kapja meg azt a gondoskodást amit megszokott

2009. nov. 3. 08:19
 70/88 anonim ***** válasza:
88%
Alapból azt mondom, nem tartanám meg, DE én olyat hallottam, hogy a vizsgálat sem biztos, volt már, hogy pozitív vizsgálat ellenére egészséges gyerek született. Mit tudtok erről?
2009. nov. 3. 10:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!